V jutrišnjem popoldnevu rdeče-bele čaka uvodna pokalna preizkušnja, ko v goste prihajajo nogometaši Kopra. Srečanje 1. kroga Pokala Pivovarne Union se bo v kidričevskem športnem parku pričelo ob 16.00 uri, pravico pa bo delil Bojan Mertik s pomočniki.

Rdeče-beli so pretekli vikend uspeli zlomiti urok in po sedmih prvenstvenih tekmah, kjer niso vknjižile zmage in dosegli le dva zadetka, v nedeljskem večeru zablesteli proti Mariboru, kjer so s tremi zadetki v vijoličasti mreži poskrbeli za prvo prvenstveno zmago v novem prvenstvu in za prepotreben dvig samozavesti. Medtem Koper igra v letošnji sezoni fantastično, pretekli vikend so vknjižili že sedmo prvenstveno zaporedno zmago, veselili so se treh točk proti Radomljam. Koper je edini prvenstveni spodrsljaj vknjižil prav v Kidričevem, ko se je tekma 1. kroga Prve Lige Telemach končalo z 0:0.

Koper tako prihaja v kidričevski športni park kot favorit, saj v letošnji sezoni blestijo in so v prvenstvu ob enem remiju nanizali še sedme prvenstvenih zmag, s tem pa zanesljivo vodijo na lestvici Prve Lige Telemach. V dresu Kopra v letošnji blestita predvsem Maks Barišič in novinec v koprskem dresu Kaheem Parris, ki sta skupaj že pri devetih prvenstvenih zadetkih. Četa Zorana Zeljkovića igra v letošnji sezoni izjemno atraktiven nogomet, ki mu v zadnji vrsti poveljuje izkušeni kapetan Aleksander Rajčević.

Medtem so rdeče-beli v prvenstvu le vknjižili prvi komplet treh točk in to na izjemen način s tremi zadetki v mreži vijoličastih. Nedvomno je bila zmaga v nedeljskem večeru nad Mariborom izjemno pomembna sploh iz psihološkega vidika. Glavni strateg rdeče-belih seveda proti Kopru še vedno ne bo mogel računati na usluge novinca poletnega prestopnega roka Timoteja Dodleka, še vedno je odsoten tudi Luka Petek, medtem ko najizkušenejši člen rdeče-belih Mario Lucas Horvat še vedno ni pripravljen na največje napore.

Če pogledamo samo medsebojne obračune v pokalnem tekmovanju sta se v zadnjih dveh sezonah ekipi Aluminija in Kopra pomerili trikrat, v sezoni 2019/2020 so rdeče-beli v dveh medsebojnih obračunih napredovali, medtem ko je bil ravno v lanski sezoni pokalni krvnik ekipa Kopra.

Pred uvodnim pokalnim obračunom, glavni strateg rdeče-belih, da je želja zagotoviti si napredovanje v pokalnem tekmovanju: »Želimo si nadaljevati z dobrimi predstavami, potrditi dober rezultat iz nedeljskega srečanja proti Mariboru. Se pa zavedamo, da je Koper izredno dobra in neugodna ekipa, a tudi mi smo pokazali, da smo v dobri formi, želimo si napredovanja v pokalu.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 16.00 uri, blagajne športnega parka se bodo odprle uro pred pričetkom srečanja. Za vstop na tekmo pa velja izpolnjen pogoj PCT.

Srečanje si bo mogoče prav tako v živo ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse zveste privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.