Poslanstvo

Nogometni klub Aluminij je organizacija, katere strategija delovanja sloni na trdno zasnovanih temeljih in ambiciozno zastavljenih ciljih za okolje, v katerem deluje. Kot blagovna znamka se lahko postavi ob bok največjim slovenskim nogometnim klubom, četudi s svojo majhnostjo in skromnostjo izstopa iz okvirov primerljivega delovanja s sorodnimi športnimi društvi in klubi. Trdo in načrtno delo, strokovnost in zavzetost zaposlenih in strokovnih sodelavcev ter podpora sponzorjev in zvestih navijačev delajo klub velik. To dokazuje tako z rezultati, ki jih dosegajo posamezne selekcije, kot tudi z vsakoletno nadgradnjo infrastrukture, ki krasi Športni park Aluminij Kidričevo.

Odlična infrastruktura ter prizadevno in strokovno delo s člansko ekipo in vsemi selekcijami nogometne šole sta dobra osnova za izpolnjevanje glavnega poslanstva kluba. To je zagotavljanje temeljev in nadgradnjo doslej izvedenega uspešnega dela pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra, ki se mu kot vzor in izziv ponuja priložnost za igranje nogometa na najvišji tekmovalni ravni v Sloveniji.

Nogometni klub Aluminij je najstarejši športni kolektiv v občini Kidričevo, kar je velikokrat prezrto in premalo poudarjeno dejstvo. Ravno zaradi bogate tradicije to ni le klub samo peščice src, temveč klub, katerega podobo je v preteklosti in vse do danes ustvarjalo mnogo posameznikov.

Prepričan sem, da lahko pišemo uspešno zgodbo in podobo kluba naših src tudi v bodoče. To bomo dosegli s spoštovanjem zapuščine naših predhodnikov, jasno zastavljenimi cilji aktualnega vodstva ter z iskrenim povezovanjem in konstruktivnim sodelovanjem šumarjev z drugimi klubi podravske regije.

Marko Drobnič
predsednik Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo