O NAS

»Nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra.«

Nogometni klub Aluminij je klub z dolgoletno tradicijo, saj je bil od ustanovitve leta 1946 ves čas dejaven kot športno društvo. Pobudo za začetek nogometa v Kidričevem so dali zaposleni v Tovarni glinice in aluminija. Njen naslednik je današnji Talum, ki kot generalni sponzor Nogometni klub Aluminij podpira še danes. Njegovemu takratnemu in današnjemu vodstvu gre zahvala, da sta se klub in zanimiva igra, ki je v svetu in pri nas ena najbolj priljubljenih, v tem okolju ohranila in da vplivata na večjo kakovost življenja tukajšnjih ljudi. Nogomet na igrišča in k športni dejavnosti v Športnem parku Aluminij Kidričevo privablja veliko mladih nogometašev, ki to igro šele spoznavajo, rekreativcev ter profesionalnih in polprofesionalnih igralcev.

Nogometni klub Aluminij je začel delovati v petdesetih letih prejšnjega stoletja iz potrebe po druženju in kvalitetnem preživljanju prostega časa delavcev takratnega Taluma. Klub je sprva deloval pod okriljem Sindikalnega športnega aktiva Strnišče, kasneje v okviru Športnega društva Aluminij, kot samostojno društvo oziroma klub, pa se NK ALUMINIJ omenja od leta 1956 naprej, ko je klub začel tekmovati v uradni ligi. Klub od vsega začetka deluje neprekinjeno, saj je bilo v kraju vedno dovolj entuziastov, ki so ob finančni pomoči vseh članov, sindikata in omenjene tovarne, zagotovili zadostno število dobrih in usposobljenih trenerjev, ki so svoje znanje prenašali iz roda v rod, praktično vsem generacijam ljubiteljev nogometne igre.
Klub posveča veliko pozornosti selekcijam nogometne šole. Ima več kot dvesto aktivnih članov, predvsem mladih, nadobudnih privržencev športa. Uspehi nogometne šole kažejo na to, da ima klub dobro postavljene in trdne temelje ter jasno vizijo. Naše selekcije trenutno tekmujejo na najvišjih ravneh nogometnega tekmovanja v državi: v prvi slovenski nogometni ligi tekmujejo starejši dečki, kadeti in mladinci. V klubu uspešno skrbimo tudi za najmlajše ljubitelje nogometa. Ti so po starostnih razredih razdeljeni na mlajše in starejše cicibane ter mlajše dečke. Vložen trud se rezultira v velikem številu kvalitetnih nogometašev, ki prihajajo iz vrst Nogometnega kluba Aluminij in korektnem odnosu na in izven nogometnega igrišča.
Rezultat naše vzgoje, dela strokovnega kadra in izbire igralcev je članska selekcija Aluminija, ki je vključno z mladinci in kadeti najpomembnejše ogledalo našega kluba. Člani so v sezoni 2016/17 postali stabilen člen elitne deseterice najboljših slovenskih klubov v tekmovanju Prva liga Telekom Slovenije in se od sezone 2017/18 redno uvrščajo v končnico Pokala Slovenije.

Športni park Aluminij leži na zahodu naselja Kidričevo, med Ptujem in Slovensko Bistrico. Je sodoben športni park z vsemi pripadajočimi objekti za tekmovanje, ki se razprostira na več kot šestih hektarjih površin v mirnem okolju, obdanem z gozdovi. Na voljo so štiri velika igrišča z naravno travo, malo in veliko igrišče z umetno travo ter dodatne manjše vadbene površine. Park se ponaša z odlično vzdrževanimi igrišči, med drugim tudi z igriščem z umetno travo, ki je pripravljeno za uporabo v vseh letnih časih. Reflektorji na dveh vadbenih površinah omogočajo aktivnosti tudi v večernem času. V času treningov ali tekem so v klubskih prostorih na voljo primerne, ogrevane garderobe s toplo vodo za tuširanje. Športni park s svojo infrastrukturo predstavlja odlično možnost za pripravljalne kampe tujih in domačih klubov, po predhodnem naročilu se lahko organizirajo tudi primerni nasprotniki in sodniki za pripravljalne tekme. Pokrita tribuna na glavnem igrišču športnega parka omogoča obiskovalcem udoben ogled nogometnih srečanj, razsvetljava na glavnem igrišču pa možnost igranja tekem tudi v večernih terminih.

Na našo nogometno šolo smo ponosni, kot tudi na dosežke naših mladih nogometašev:
 • Od sezone 2002/2003 neprekinjeno igranje starejših dečkov v 1. ligi U15;
 • zmagovalci 1. lige U15 2015/2016;
 • od sezone 2004/2005 neprekinjeno igranje v 1. slovenski mladinski ligi;
 • zmagovalci mladinskega pokala 2005/2006;
 • od sezone 2004/2005 neprekinjeno igranje v 1. slovenski kadetski ligi;
 • zmagovalci Nike Premier Cupa 2014/2015 (brez poraza).
Prednosti infrastrukturne urejenosti, lokacije in dostopnosti je prepoznalo tudi mnogo tujih klubov, ki so omenjeno izkoristili za svoje kondicijske priprave.

Naj izpostavimo nekatere izmed njih:

 • Valencia CF (ESP),
 • FC Steaua Bukarešta (RO),
 • West Bromwich (ANG),
 • Reading F.C. (ANG),
 • Leicester City FC (ANG),
 • Bursaspor (TR),
 • HNK Hajduk Split (HR),
 • Zorya Luhansk (UKR), in drugi