Po reprezentančnem premoru čaka rdeče-bele to soboto nova prvenstvene preizkušnja, ko se bodo v 9. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom.

Srečanje med vodilno in četrtouvrščeno ekipo prvenstvene razpredelnice se bo pričelo ob 20.15 uri, pravico pa bo delil najizkušenejši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina.

Rdeče-beli imajo trenutno pred Mariborom šest točk prednosti in se v štajerski derbi podajajo kot vodilna ekipa prvenstvene razpredelnice, ki v uvodnih osmih krogih še ni priznala premoči nasprotnim ekipam. V reprezentančnem premoru so rdeče-beli napolnili baterije, v polni delovni proces se je vrnil vezist Mario Lucas Horvat, še vedno pa ne bo trenerju Slobodanu Gruborju na voljo vratar Luka Janžekovič. Tokrat bosta na razpolago trenerju Slobodanu Gruborju tudi novinca, ki sta v rdeče-belo gnezdo prišla tik pred koncem prestopnega roka Tilen Pečnik in Mihael Klepač.

Zgodovina medsebojnih dvobojev iz lanske sezone je na strani vijoličastih, ki so slavili trikrat, a zadnji medsebojni obračun, ki je bil odigran v Ljudskem vrtu pa se je končal z delitvijo točk in končnim rezultatom 1:1.

Tudi v tokratnem obračunu je ne glede na lestvico vloga favoritov na strani Mariborčanov, a kot poudarja vezist rdeče-belih Dejan Petrovič si s soigralci želijo nadaljevati niz neporaženosti: »Recept za pozitiven izid se tudi tokrat skriva v obrambi, kjer bomo poskušali znova odigrati na nivoju, kot smo ga prikazovali pred premorom. Želimo nadaljevati niz neporaženosti, čeprav se zavedamo moči Maribora. Lani smo imeli z njimi zelo slabo medsebojno statistiko, a letos je zgodba drugačna. Vsaka tekma prinaša nove izzive, vsakega tekmeca se lotimo posebej, takšen pristop se nam je doslej obrestoval.«