Po napredovanju v polfinale pokalnega tekmovanja in po včerajšnjem žrebu polfinalnih parov smo se pogovarjali s kapetanom rdeče-belih Nikom Marinškom, ki je bil tudi na tekmi proti Kopru eden izmed najpomembnejših členov čete Roberta Pevnika ob zmagi nad lanskimi pokalnimi zmagovalci.

»Na tekmo proti Kopru smo res igrali osredotočeno, v večin primerov smo se do potankosti držali navodil. Vedeli smo, da so Koprčani favoriti, vendar da imamo tudi samo možnosti za presenečenje. Žal bi lahko zadeli že v prvem delu, ko pa smo zdržali uvodni nalet gostov v nadaljevanju polčasa, pa smo se zavedali, da lahko že z eno potezo odločimo četrtfinalno srečanje, kar se je na koncu izkazalo za odločilno,« je uvodoma o srečanju proti Kopru poudaril kapetan rdeče-belih Nik Marinšek.

»Seveda je bilo po tekmi v slačilnici obilo veselja, povsem pričakovano in povsem zasluženo. Vendar dobro vzdušje v slačilnici je že vso sezono, ta zmaga nad favoriziranim Koprom pa je vzdušje zagotovo še dvignila za kak odstotek. Vendar, časa za evforijo ni. Vemo, da nas že v ponedeljek čaka nova prvenstvena preizkušnja v kateri bomo morali vse dobre igre iz zadnjega obdobja potrditi prot trdoživi Bistrici«, je misli proti ponedeljkovemu prazničnemu obračunu strnil strelec šestnajstih letošnjih prvenstvenih in pokalnih zadetkov.

»Vsi v klubu smo upali na ugodnejši žreb polfinalnega para, ko nam je ples kroglic namenil ljubljansko Olimpijo. Ljubljančani so v letošnji sezoni zares superiorni, vendar se vsi zavedamo, da je tudi Koper bil favorit, pa se mu ni izšlo po načrtih. Mi bomo zagotovo lahko šli v tekmo z Olimpijo bolj sproščeni, od nas noben ne pričakuje napredovanja proti po vsej verjetnosti novim državnim prvakom, zakaj pa mi ne bi pripravili še enega presenečenja,« je misli o polfinalnem nasprotniku strnil Nik Marinšek.

V ponedeljek 10. aprila čaka rdeče-bele najbližje gostovanje v letošnji sezoni, tekma proti Kety Emmi Bistrici. Srečanje v Slovenski Bistrici se bo pričelo ob 16.00 uri, kapetan rdeče-belih pa pred srečanjem poudaril, da so tudi na praznični ponedeljek edini cilj tri točke: »Srečanje v Bistrici bo zagotovo povsem drugačno od pokalnega obračuna, tokrat bomo mi tisti, ki bomo verjetno več napadali, moramo biti strpni, moramo biti osredotočeni, čvrst. Nedvomno tekma ne bo lahka, Bistričani doma igrajo zelo dobro, nenazadnje se tudi v pokalu pokazali, da gre za dobro ekipo, vendar mislim, da če bomo mi pravi, da morajo točke oditi z nami v Kidričevo.«