Rdeče-beli so z zanesljivo predstavo in z mešano postavo vknjižili visoko zmago proti Bukovcem in se uvrstili v naslednji krog Pokala Pivovarne Union. Med strelce se je vpisalo kar pet različnih igralcev rdeče-belih.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 120

Sodniki: Golob Janko, Šprah Robert, Rumež Aleš. Delegat: Žgeč Branko.

Strelci: 1:0 Baskera 6`, 2:0 Baskera 10`, 3:0 Marković 14`, 4:0 Marković 16`-11m, 5:0 Marković 21`, 6:0 Medved 27`, 7:0 Krajnc 48`-ag, 8:0 Kmetec 57`, 9:0 Kmetec 66`, 10:0 Bizjak 70`-11m, 11:0 Bizjak 89`

Aluminij: Pavli, Crnčec (46` Hempt), Marković (46` Bizjak), Zukić (64` Lorbek), Jagić (46` Gorenak), Medved, Ciganović, Munić (46` Jovan), Kmetec, Schaubach, Baskera. Trener: Robert Pevnik.

Bukovci: Vogrinec, Krajnc, Šmigoc (46` Šmigoc), Vršič, Serdinšek, Veršič (77` Kitak), Antolič (64` Horvat), Brumen (58` Hovnik), Meznarič (70` Horvat), Bratuša, Medved. Trener: Boštjan Zemljarič.

Rumeni kartoni: Veršič, Krajnc, Bratuša.

Trener rdeče-belih je pred pokalno tekmo proti Bukovcem, v ogenj poslal povsem spremenjeno postavo, ki se mu je oddolžila že v 6. minuti, ko je mrežo gostov po strelu iz prostega strela načel Žan Baskera. Le štiri minute je vezist rdeče-belih potreboval za svoj drugi zadetek, ki ga je v mrežo pospravil s strelom iz roba kazenskega prostora.

Zatem je sledilo obdobje novinca v rdeče-belem dresu Luko Markovića, ki je v razmahu sedmih minut poskrbel za hat-trick in praktično dokončno odločil vprašanje zmagovalca.

Končni rezultat prvega polčasa je z lepim strelom izven kazenskega prostora v 27. minuti postavil Nejc Medved, zadetek devetnajstletnega vezista je tudi prvenec v rdeče-belem.

Drugi polčas se je pričel silovito iz strani varovancev Roberta Pevnika, ki je med odmorom zamenja četverico nogometašev. Prav Gašper Jovan je prodrl po levi strani in poslal uporabno žogo v kazenski prostor, pred Jako Bizjakom je posredoval Uroš Krajnc in zatresel lastno mrežo.

Zatem je na sceno stopil Tai Kmetec, ki je v razmahu desetih minut dvakrat premagal Leona Vogrinca, ter tako dosegel prva zadetka za člansko ekipo.

Končni rezultat je z dvema zadetkoma postavil Jaka Bizjak, najprej je bil natančen iz najstrožje kazni, v drugo pa je z izjemo natančnim strelom pod prečko zapečatil usodo gostov.

Rdeče-beli so se tako uvrstili v 3. krog Pokala Pivovarne Union, nasprotnika pa bodo dobili po žrebu na sedežu Nogometne zveze Slovenije.

Naslednja preizkušnja čaka varovance Roberta Pevnika že v petek, 21. oktobra, ko bodo ob 15.00 uri gostili nogometaše Vitanest Bilja.