Varovanci Roberta Pevnika so v uvodni tekmi 13. kroga 2. slovenske nogometne lige, proti Biljam vknjižili nove tri točke. Za deveto zmago je dvakrat v polno meril kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, natančna sta bila pa še Tin Martić in Tim Ciganović.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 150

Sodniki: Matković Aleksandar, Šumer Žiga, Smej Simon. Delegat: Anželj Damjan.

Strelci: 1:0 Marinšek 35`, 2:0 Tin Martić 60`, 3:0 Nik Marinšek 74`-11m, 4:0 Ciganović 89`

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec, Frešer (87` Ciganović), Skiba (76` Bizjak), Marinšek, Jagić, Katuša (76` Marković), Munić (87` Baskera), Brest (61` Jovan), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Vitanest Bilje: Lipičar, Hadžić, Kladar (91` Budić), Jalinous, Erniša, Štrukelj (Jalinous), Koron (46` Humar), Slavec, Batistič (72` Doplihar), Susso, Gomizelj. Trener: Dominik Beršnjak.

Rumeni kartoni: Katuša, Martić; Koron

Rdeči karton: Marko Hadžić – 73` – Vitanest Bilje

Trener rdeče-belih je pred srečanjem z Biljami v začetni enajsterici glede na zadnje prvenstveno srečanje posegel po treh zamenjavah v začetni enajsterici. Namesto Gašperja Jovana je tokrat prvič od začetka priložnost dobil Matija Munić, namesto kaznovanega Andraža Borovnika je mesto zavzel Hrvoje Crnčec, namesto Gala Gorenaka, pa se je v začetno enajsterico vrnil Tomislav Jagić.

V srečanje se konkretneje vstopili rdeče-beli, ki so takoj prevzeli pobudo na zelenici kidričevskega športnega parka, prvi strel proti vratom gostov pa so gledalci videli že v četrti minuti, ko je s strelom po tleh poskušal Rok Frešer, a je žoga zletela dobrega pol metra mimo desne vratnice. Le dve minuti zatem so prvič poskusili tudi gostje, a je strel Jana Štruklja iz dobrih desetih metrov zletel preko gola.

V 13. minuti so se v obetavni akciji znašli rdeče-beli, na polovici gostov je bil najhitrejši Tomislav Jagić, ki je prestregel žogo, potegnil proti kazenskemu prostoru, z lepo podajo našel Nika Marinška, ki je ob treh obrambnih igralcih sicer poskusil s strelom, a je obramba gostov strel kapetana blokirala. Nekaj trenutkov zatem so gostje izpeljali hiter protinapad, ki ga je s strelom končal prvi strelec prvenstva Bamba Susso, a vratar domačih Tibor Banić ni imel težav pri posredovanju.

Le sedem minut zatem je Marko Brest z domiselno podajo čez obrambo gostov našel Jakova Katušo, kateremu je žogo v kazenskem prostoru prejel, a mu je leta malce ušla, poskus enaindvajsetletnega napadalnega vezista pa je končal kak meter preko vrat gostov.  Le štiri minute zatem so rdeče-beli izpeljali hiter protinapad, ki ga je z metom iz avta povsem na svoji polovici pričel Tin Martić, Nik Marinšek je žogo iz prve podaljšal na polovico gostov, kjer je do žoge prišel Marko Brest, ki je prodrl v kazenski prostor, preigral gostujočega branilca, a je njegov strel zletel preveč po sredini vrat, tako gostujoči vratar Jure Lipičar ni imel prezahtevnega dela. V 28. minuti so si rdeče-beli priigrali še eno priložnost, akcijo je z dolgo podajo pričel Luka Koblar, Marko Brest je žogo na robu kazenskega prostora ukrotil, se ponovno odločil za preigravanje in strel po tleh, gostujoči vratar je tokrat žogo le izbil, do nje je prišel Nik Marinšek, a je vratar s skrajnimi močmi, njegov poskus iz bližine ustavil.

V 35. minuti so rdeče-beli kronali terensko premoč, na polovici gostov je avt izvajal Matija Munić, gostje so žogo izbili pred Markom Brestom, požrtvovalno z drsečim štartom je do nje na dobrih tridesetih metrih prišel Nik Marinšek, ki je na kratko podal do Jakova Katuše, ta mu je žogo vrnil, kapetan se je najprej odločil za preigravanje na dobrih dvaindvajsetih metrih od vrat pa za diagonalen strel po tleh, ki je končal v mreži gostov.

V 40. minuti je še enkrat udarila naveza Koblar – Brest, centralni branilec je še enkrat več z dolgo podajo iskal Marka Bresta, ki je ob branilcu gostov prišel do prostora, slednji ga je v kazenskem prostoru nepravilno oviral in glavnemu sodniku srečanja ni preostalo drugega kot da pokaže na belo točko. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki se je odločil za strel v levo stran, a na srečo gostov zadel vratnico, tako je ostalo pri minimalnem vodstvu. Tri minute zatem so rdeče-beli izpeljali še en hiter protinapad, tokrat je akcijo z dolgo diagonalno podajo pričel Nik Marinšek, ki je iskal Roka Frešerja, slednji je žogo prejel, jo povlekel v kazenski prostor, ter se po preigravanju odločil za strel v bližnji kot, a je bil tokrat na mestu gostujoči vratar Jure Lipičar.

Zadnja priložnost v prvem delu je pripadla gostom, iz desne strani je v kazenski prostor podal Nick Bizjak Bastić, ki je z lepo podajo našel Bomba Susso, slednji je poskušal iz prve, a je žoga zletela kak meter preko gola.

Tudi v drugi del so odločneje vstopili rdeče-beli, ki so terensko premoč kronali po dobri uri igre. Nik Marinšek je iz leve strani izvajal kot, najvišji v skoku je bil pred vratarjem gostov Daniel Skiba, a je vratar gostov žogo nekako izbil v zrak, kjer je bil najvišji v skoku Tin Martić, ki je žogo poslal v mrežo za povišanje vodstva.

Le deset minut zatem se je priložnost ponudila Danielu Skibi, ki je dobro spremljal dogajanje, ko je branilec gostov z glavo podajal žogo nazaj svojemu vratarju, poljski napadalec je žogo prestregel a je bil gostujoči vratar vseeno toliko blizu, da je preprečil strel napadalcu rdeče-belih. V 73. minuti sta na sredini igrišča kombinirala Tomislav Jagić in Jakov Katuša, slednji se je odločil za globinsko podajo proti Gašperju Jovanu, ki je iz dobrih tridesetih metrov sam stekel proti vratom gostov, ves čas ga je nepravilno oviral branilec gostov Marko Hadžič, ki je Gašperja Jovana v kazenskem prostoru tudi podrl, glavni sodnik srečanja pa je še drugič na srečanju pokazal na belo točko. Kljub temu, da v prvo ni bil natančen Nik Marinšek, je prevzel odgovornost tudi pri drugem strelu, tokrat je bil kapetan bolj natančen in s svojim drugim zadetkom na srečanju, zadel za še občutnejšo prednost.

Le štiri minute zatem so bili rdeče-beli blizu četrtemu zadetku, slalom iz svoje polovice je uprizoril Tomislav Jagić, ki je v kazenskem prostoru lepo opazil Luko Markovića, a je bil srbski napadalec za malenkost prepočasen, da bi prišel do strel iz ugodnega položaja. Štiri minute pred iztekom rednega dela so rdeče-beli prišli do žoge v kazenskem prostoru gostov, Jaka Bizjak se je iz desne strani odločil za podajo v kazenski prostor, kjer je bil na petih metrih sam Luka Marković, a je vratar gostov z refleksom njegov poskus izbil preko vrat. Po podaji iz kota so si novo priložnost ustvarili rdeče-beli, gostje so sicer podajo Nika Marinška izbili, a le do Tima Ciganovića, ki je iz roba kazenskega prostora poslal predložek na drugo vratnico, kjer je bil najvišji Luka Koblar, njegov poskus pa je zletel ob levi vratnici mimo gola.

Končni rezultat so rdeče-beli postavili minuto pred iztekom rednega dela, akcijo je na svoji polovici pričel Hrvoje Crnčec, ki je z dolgo podajo lepo zaposlil Tima Ciganovića, ki si je ob branilcu gostov nekako izboril prostor za strel, vratar gostov je strel ubranil a je do žoge prišel Luka Marković, vratar gostov, mu je žogo izbil, a jo je prestregel Tim Ciganović, ki je žogo iz dobrih petih metrov poslal v mrežo za svoj prvenec v članski ekipi rdeče-belih.

Varovance Roberta Pevnika naslednja prvenstvena preizkušnja čaka v nedeljo 30. oktobra, ko se bodo ob 14:00 uri v Ajdovščini pomerili z domačim Primorjem.