Rdeče-beli so zanesljivo opravili z prvo oviro v pokalnem tekmovanju, kjer so za zmago in napredovanje trikrat zatresli mrežo gostiteljev.

Odranci, Športni park Odranci; gledalcev: 200

Sodniki: Lacković Marko, Sužnik Jure, Karmel Vidko

Strelci: 0:1 Živković 7`, 0:2 Leko 43`, 1:2 Hartman 64`, 1:3 Leko 73`

Odranci: Šaruga, Kalamar, Hartman, Emruli, Žerdin, Meznarič, Legen (57` Horvat), Šinkec, Vok, Čuk (88` Törnar), Suhač. Trener: Franc Cifer

Aluminij: Kovačić, Kontek, Marinšek, Matjašič (69` Krajnc), Vrbanec (84` Rogina), Leko (80` Flakus Bosilj), Čermak, Ploj, Živković, Pantalon, Jakšić. Trener: Slobodan Grubor

Rumeni karton: Žerdin

Trener rdeče-belih Slobodan Grubor je tokrat na zelenico poslal spremenjeno zasedbo, prvič je priložnost na uradni tekmi dobil centralni branilec Renato Pantalon, prav tako pa je v konici napada od začetka zaigral še drugi novinec poletnega prestopnega roka Ante Živković.

Rdeče-beli so srečanje pričeli izjemno dominantno, ter si že v uvodnih minutah nanizali dve lepi priložnosti za vodstvo. Terensko premoč so varovanci Slobodana Gruborja kronali že v 7. minuti, ko je Aljaž Ploj žogo povlekel iz sredine igrišča na rob kazenskega prostora, ter z natančnim predložkom podal do Anteja Živkovića, ki je z glavo premagal nemočnega Gašperja Šarugo.

Tudi po danem zadetku so prevladovali rdeče-beli, ki so nizali priložnosti, a žoga nikakor ni hotela v mrežo gostiteljev. Tik pred koncem prvega polčasa je sledil kot iz katerega je podal kapetan Matic Vrbanec v gneči pa se je najboljše znašel Nikola Leko, ter zatresel mrežo Odrancev za občutnejše vodstvo ob polčasu.

Tudi prvi del nadaljevanja je pripadel rdeče-belim, a so gostitelji z agresivnejšo igro, skušali priti do priložnosti. Po dobri uri igre, so gostitelji najprej izvedli hiter protinapad, v katerem je do strela prišel Adis Emruli, a je Matija Kovačić z odlično obrambo žogo izbil v kot. Po podaji iz kota pa so gostitelji uspeli rezultat znižati, do žoge je prišel Jan Hartman, ki je z diagonalnim strelom iz leve strani premagal nemočnega Matijo Kovačića.

Po prejetem zadetku so rdeče-beli ponovno prevladali na terenu, ter dobrih deset minut po znižanju pokopali vse upe gostiteljev po presenečenju. Alen Krajnc je iz desne strani podal v kazenski prostor, kjer je na dobrih petih metrih do strela prišel Nikola Leko in še drugič na srečanju premagal nemočnega Gašperja Šarugo.

V končnici srečanja so rdeče-beli prednost dveh zadetkov mirno pripeljali do konca, ter z zmago potrdili napredovanje v 2. krog pokalnega tekmovanja.

#klubnasihsrc #rdecebeli