V petek 25. novembra bo padel zastor pod jesenskim delom drugoligaške plesa, v kidričevskem športnem parku se bosta v derbiju 18. kroga pomirili vodilni ekipi prvenstvene razpredelnice. Srečanje med rdeče-belimi in črno-belimi se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico na derbiju vodilne dvojice pa bo delil David Šmajc.

Obe ekipi v medsebojni obračun prihajata v odlični formi, rdeče-beli s popotnico dveh zaporednih zmag, medtem ko Slatinčani s popotnico štirih zaporednih zmag. Rdeče-beli so pretekli vikend v tekmi proti ljubljanski Iliriji 1911 vknjižili dvanajsto prvenstveno zmago, prav tako dvanajsto prvenstveno zmago pa so proti velenjskemu Rudarju vknjižili tudi Slatinčani.

Varovanci Oskarja Drobneta, so zadnji in edini poraz v letošnji sezoni vknjižili v tretjem krogu prav proti rdeče-belim. Po srečanju, ki ga je odločil kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, so Slatinčani tako nanizali dva nedoločena rezultata in kar dvanajst prvenstvenih zmag. Slatinčani imajo v svoji vrsti kar nekaj izjemnih posameznikov, z osmimi zadetki izstopa Nejc Gradišar, ki je v zadnji tekmi proti Velenjčanom vknjižil tri zadetke. Z sedmimi zadetki sledi Alen Hajrić, medtem ko je Marko Muslina vknjižil šest prvenstvenih zadetkov.

Rdeče-beli so po neodločnem rezultatu proti novomeški Krki, v srečanju proti Krškemu in Iliriji 1911 vknjižili dve zaporedni zmagi, ob zmagah veseli predvsem zelo všečna igra, ter to da, je pet prvenstvenih zadetkov doseglo pet različnih strelcev (Rok Frešer, Marko Brest, Tomislav Jagić, Daniel Skiba in Luka Koblar). Pred zadnjim dejanjem je jasno, da bi se rdeče-beli z drugo prvenstveno zmago proti Rogaški, zavihteli na vrh lestvice in prezimili povsem na vrhu, medtem ko bi neodločen rezultat ali poraz to omogočil prav Rogaški. Pred srečanjem z Rogaško, glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik opozarja, da petkovo srečanje ne bo odločilo prvenstva, ampak samo to kdo bo prezimil na vrhu lestvic: »Gre za derbi zadnjega kroga jesenskega dela prvenstva. Obe ekipi sta v dobri formi, Rogaška je zares v izjemnem nizu, a petkovo srečanje ne bo odločilo prvenstva. Rogaško spoštujemo, v začetku prvenstva smo pri njih slavili, imamo svoje načrte, svoje želje, in naredili bomo vse, da točke ostanejo doma.«

Medsebojni obračun v sredini avgusta je pripadel rdeče-belim, srečanje pa je z izjemnim zadetkom iz prostega strela odločil kapetan rdeče-belih Nik Marinšek.

V kolikor si srečanja ne boste ogledali v kidričevskem športnem parku, si ga v živo lahko ogledate v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, za vse privržence pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.