Rdeče-beli bodo v knežjem mestu proti vodilni ekipi prvenstva, jutri v soboto 30. marca ob 17.30 uri zaključili 28. krog Prve Lige Telemach. Pravico na zadnjem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni bo delil Šabanagić Denis.

V zadnjo četrtino prvenstva se obe ekipi podajata po reprezentančnem premoru in z povsem različnima popotnicama. Pred odmorom so grofje, ki z prednostjo dvanajstih točk vodijo na lestvici odšli z dvema zaporednima zmagama. Varovanci Damirja Krznarja so slavili tako proti Kopru, kot prodi Radomljam. Medtem so rdeče-beli na zadnjih dveh tekmah vknjižili dva poraza, najprej doma proti Rogaški, zatem še v gosteh proti Domžalam.

Damir Krznar se v četrti medsebojni obračun letošnje sezone proti rdeče-belim podaja v popolni vlogi favoritov. Celjani na lestvici bežijo zasledovalcem že za dvanajst točk, in v miru pričakujejo zaključek prvenstva, ki jih vodi k drug zvezdici v zgodovini kluba. V knežjem mestu, sicer ne bodo morali računati na branilca Davida Zeca, ki bo moral odslužiti kazen rumenih kartonov, a v zadnjem obdobju blesti predvsem napadalec Aljoša Matko, ki je z dvanajstimi zadetki tudi prvi strelec prvenstva. Grofje, ki bodo v letošnji sezoni proti rdeče-belim napadali sicer šele drugo prvenstveno zmago imajo v svoji zasedbi plejado izjemnih nogometašev, ki jim na sredini igrišča poveljuje kapetan Denis Popović, ki je v letošnji sezoni dosegel že pet zadetkov, pri petih zadetkih pa je tudi Edmilson. Celjanom, ki so v letošnji sezoni prejeli najmanj zadetkov na vratih poveljuje Matjaž Rozman, ki bo tudi tokrat predstavljal zadnjo oviro »šumarom« v pripravi novega presenečenja proti grofom.

Rdeče-beli so v reprezentančni premor vstopili s popotnico dveh porazov, in s tem zdrsnili na predzadnje deveto mesto. A pred porazoma z Rogaško in z Domžalami so varovanci Roberta Pevnika vseeno pokazali, nekaj izjemnih predstav, predvsem proti Muri in Bravu. Robert Pevnik, bo proti vodilni ekipi prvenstva imel kar nekaj težav pri sestavi ekipe, saj bo manjkal kaznovani steber obrambe Luka Koblar, ob tem pa zaradi posoje prav iz vrst grofov ne bosta smela nastopiti še prvi strelec rdeče-belih Tin Matić in Artem Bilyi.

Kljub nekaterim težavam pred uvodno tekmo zadnje četrtine prvenstva pa je glavni strateg rdeče-belih optimističen in na Areni Z`dežele napoveduje bojevito tekmo in železno voljo svojih varovancev, ki bi lahko še drugič v tej sezoni pripravili presenečenje: »Po reprezentančnem premoru nas čaka prva tekma v zadnji četrtini prvenstva, verjamem, da smo premor dobro izkoristili in da gremo v Celje zelo dobro pripravljeni. Kljub temu, da igramo proti prvouvrščeni ekipi državnega prvenstva, verjamemo, da lahko v Celju iztržimo pozitiven rezultat. Celje je izkušena ekipa z ogromno individualne kvalitete. Verjamem v kvaliteto svojih igralcev in da bomo z našo »šumarsko« bojevitostjo in železno voljo nadoknadili neizkušenost in mladost naše ekipe. Zelo pomembna bo tudi psihična priprava naše mlade ekipe. Kljub temu, da je da je Celje, favorit na papirju smo mi v tej sezoni že pokazali, da jih lahko presenetimo.«

V letošnji sezoni je medsebojni rezultat med grofi in rdeče-belimi popolnoma izenačen. Uvodna preizkušnja se je končala z delitvijo točk, v Kidričevem je bil rezultat 2:2. Sledil je uvodni obračun v Celju, ki je pripadel varovancem Roberta Pevnika. Celjani so sicer povedli z zadetkom Maria Kvesića, rezultat pa so obrnili Tomislav Jagić, Žan Baskera in Sandro Jovanović. Zadnji medsebojni obračun je pripadel vodilni ekipi prvenstva, v decembru je najprej Sama Pridgarja premagal Gregor Bajde, sledil je zadetek Damjana Vukliševića in Marka Zabukovnika, končni rezultat pa je postavil kapetan rdeče-belih Tin Martić.

Srečanje na stadionu Z`dežele se bo pričelo ob 17.30 uri, v kolikor si srečanja ne boste ogledali v živo na stadionu, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.