Varovanci Roberta Pevnika so v uvodni prvenstveni preizkušnji proti Mariboru doživeli visok poraz, v prvem delu so vijoličasti po izključitvi Gašperja Jovana, štirikrat zatresli mrežo Lana Jovanovića, v drugem polčasu so bili gostitelji natančni še trikrat.

Maribor; Ljudski vrt; gledalcev: 2500

Sodniki: Bubek Alen, Vidali Manuel, Brezar David, Šmajc David. VAR: Sagrković Asmir, Gabrovec David. Delegat: Režonja Slavko.

Strelci: 1:0 Iličić 9`-11m, 2:0 Jakupović 24`, 3:0 Jakupović 31`, 4:0 Soudani 37`, 5:0 Soudani 68`, 6:0 Jakupović 79`, 7:0 Čuk 88`

Maribor: Jug, Soudani (73` Kolar), Strajnar (46` Urata), Vrhovec, Širvys, Barišič (80` Bourles), Repas, Jakupović (80` Čuk), Šoštarič Karič, Vidmar, Iličić (73` Božić). Trener: Ante Šimudnža.

Aluminij: Jovanović L., Zeljković, Brkljača (46` Pišek), Jagić, Gorenak (46` Baskera), Jovan, Jovanović S. (82` Tanyi), Matić (11` Šubarić), Koblar, Susso, Bilyi (60` Pečnik). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Strajnar; Zeljković

Rdeč karton: Jovan 7` – Aluminij

Srečanje proti Mariboru je iz strani rdeče-belih za čimprejšnjo pozabo, že v sedmi minuti je Arnel Jakupović poskušal s strelom izven kazenskega prostora, Lan Jovanović na vratih rdeče-belih je žogo izbil, Gašper Jovan pa je po mnenju glavnega sodnika srečanja Alena Bubka oviral Hilala Soudanija za direktni rdeči karton in najstrožjo kazen. Strel iz bele točke je brez večjih težav realiziral Josip Iličić.

Po danem zadetku in igralcu več v polju so vijoličasti povsem zagospodarili na zelenici Ljudskega vrta, najprej je v 24. minuti Josip Iličić z imenitno podajo za hrbet omogočil Arnelu Jakupoviću, da se je praktično iz oči v oči znašel sam pred Lanom Jovanovićem, zmagovalec dvoboja je bil mariborski napadalec, prav slednji se je v 31. minuti izkazal z še enim krasnim zadetkom, ko je Arnel Jakupović z natičnim strelom iz roba kazenskega prostora premagal povsem nemočnega Lana Jovanovića.

V 37. minuti so gostitelji zadeli še četrtič, Mark Strajnar je iz leve strani podal v kazenski prostor, do žoge je prišel Hilal Soudani, ki je najprej preigral Luko Koblarja, zatem pa premagal še povsem nemočnega Lana Jovanovića.

V nadaljevanju so prvič zapretili rdeče-beli, ko je iz kota podal Sandro Jovanović, najvišji v skoku je bil Aleksandar Zeljković, a je Ažbe Jug, žogo izbil v še en kot.

V 67. minuti so varovanci Anteja Šimudnže še petič zatresli mrežo rdeče-belih, še drugič je bil natančen Hilal Soudani. V 80. minuti je Arnel Jakupović zadel še tretjič na srečanju. Končni rezultat pa je v 88. minuti postavil rezervist Tine Čuk.

Po srečanju je glavni strateg rdeče-belih poudaril, da je potrebno čim prej pozabiti na sinočnjo tekmo: »Maribor ima individualno kvaliteto. Smo imeli napad, ki bi ga morali boljše izkoristiti, vendar je to bila edina situacija v prvem delu. Izkoristili so igralca več, na koncu ne morem zameriti svojim igralcem nič, so se borili, so tekli. Potrebno je dati glave skupaj, pozabiti na to tekmo, saj že v petek igramo doma s Koprom.«