Izredno natrpan urnik Prve Lige Telekom Slovenije se za rdeče-bele nadaljuje že v četrtek, ko bodo ob 17.00 uri v 32. krogu v kidričevskem športnem parku gostili Gorico. Pravico med rdeče-belimi in sinjemodrimi bo delil Dejan Balažič.

Rdeče-beli in Goričani bodo v četrtek zaključili 32. prvenstveni krog z izjemno pomembno tekmo za oba tabora. Varovanci Oskarja Drobneta, ki zaradi drugega rumenega kartona v ljubljanskih Stožicah ne bo moral voditi ekipe ob klopi so v nedeljskem poznem popoldnevu iztržili točko proti vodilni ekipi prvenstvene lestvice ljubljanski Olimpiji, medtem ko Goričani prihajajo v Kidričevo s popotnico petkovega poraza proti Muri, ko so na svoji zelenici najprej povedli, zatem pa prejeli pet zadetkov.

Razlika na lestvici med rdeče-belimi in Goričani na prvenstveni lestvici znaša devet točk, rdeče-beli pa imajo ob tekmi manj tudi točko več od Celja in bi se z morebitno zmago v četrtkovem popoldnevu odlepili od Gorice za velikih dvanajst točk, pred Celjem pa bi ob zmagi bila točkovna razlika štiri točke.

Nedvomno pa Goričani v kidričevski športni park ne prihajajo z belo zastavo, kljub temu, da so v zadnjem prvenstvenem obračunu res priznali premoč Muri, pa so nenazadnje pred tem remizirali v Kopru in doma ugnali Bravo. Goričani prihajajo v Kidričevo prav tako v popolni postavi, v zadnjih dvobojih pa je najbolj nase opozoril mladi Tjaš Begič, na katerega bo obramba rdeče-belih morala biti še posebej pozorna.

Rdeče-beli so po domačem porazu proti Tabor Sežani, v zadnji tekmi v Stožicah ponovno pokazali pravi obraz in z borbeno predstavo, ter dvema zadetkoma v mreži Olimpije iztržili točko proti vodilni ekipi prvenstvene lestvice. Glavni strateg rdeče-belih bo imel pri sestavi ekipe proti Gorice ponovno nekaj težav s sestavo udarne enajsterice, saj bo zaradi kazni rumenih tokrat počival Roko Prša, a v ekipo po prestani kazni vrača centralni branilec Emir Azemović.

Zadnji medsebojni obračun med Aluminijem in Gorico se je v slovenskem Las Vegasu kočal z delitvijo točk, v tekmi brez zadetkov. Pred tem sta ekipi slavili vsaka po enkrat, rdeče-beli so vpisali vse tri točke v kidričevskem športnem parku, ko so slavili z 2:1, medtem ko so Goričani dobili uvodni medsebojni obračun, ko so slavili z 2:0.

Pred srečanjem z Goričani glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudarja, da bo morala biti motivacija in želja na najvišjem nivoju, v kolikor želijo rdeče-beli vknjižiti osmo prvenstveno zmago: »Želje so eno, realnost pa bo prikazana na igrišču. Gorica ima, ne glede na mesto na lestvici, kompaktno ekipo in v Kidričevo zagotovo ne bo prišla z belo zastavo. Dokler bodo imeli matematične možnosti za obstanek, bodo zagotovo naredili vse, da jih tudi obdržijo. Morali bomo biti na najvišjem nivoju glede motivacije in želje, za želeno zmago bo potrebno garanje. Že večkrat smo videli, da nobenega izida ni mogoče vnaprej napovedati z gotovostjo, tudi proti zadnjeuvrščenim ekipam, zato je potrebna prava mera previdnosti.«

Dvoboj 32. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in sinjemodrimi se bo pričel ob 17.00 uri, zaradi aktualne situacije s korona virusom bo tekma v kidričevskem športnem parku zaprta za javnost. V živo si bo tekmo mogoče ogledali le na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.