V nedeljskem večeru bodo rdeče-beli v kidričevskem športnem parku proti Muri zaključili 4. krog Prve Lige Telemach. Srečanje med rdeče-belimi in črno-belimi se bo pričelo ob 20.15 uri, pravico bo delil mariborski delivec pravice Slavko Vinčić, prvič pa bo na Kidričevem prisotna tudi tehnologija VAR.

Nobeni izmed ekip v prvenstvu ne gre vse po načrtih, varovanci Oskarja Drobneta so po uvodnih dveh remijih, v preteklem krogu doma priznali premoč Radomljam, medtem ko so varovanci Anteja Šimudnže, ki uspešno nastopajo v evropskih pokalih dvema zaporednima domačima porazoma, pretekli vikend dodali domačo točko proti Bravu.

Aktualni državni prvaki iz Murske Sobote, kljub temu, da se po treh krogih nahajajo povsem na dnu prvenstvene razpredelnice z eno točko, prihajajo v Kidričevo kot favoriti. Med tednom se je sicer od črno-belega dresa poslovil Nino Kouter, a Muraši, ki so med tednom remizirali z litovskim Žalgirisom, so pred tem v svoje vrste zvabili Žigo Škofleka, nekdanjega člana rdeče-belih, kot Mitjo Lotriča, v sezoni 2019/2020 najboljšega igralca slovenske Prve Lige. Pri varovancih Anteja Šimudnže, sta v uvodu v letošnjo sezono v prvenstvu najbolj razpoložena Kai Cipot, ki se je med strelce vpisal dvakrat in Amadej Maroša, ki ima na svojem računu en zadetek. Eno izmed večjih nevarnosti, bo tudi tokrat predstavljal Luka Bobičanec, ki je v preteklem tednu podaljšal sodelovanje z aktualnimi državnimi prvaki.

Medtem ima glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne nekaj preglavic pri sestavi ekipe za nedeljski obračun, saj ne bo mogel računati na Klemna Bolho, ki je proti Radomljam, globoko v sodnikovem podaljšku prejel drugi rumeni karton in s tem posledično rdečega. Še več preglavic ima šestinštiridesetletni strateg rdeče-belih z neučinkovitostjo, saj njegovi varovanci v 270 minutah še niso zatresli nasprotnikove mreže, a kljub temu pred srečanjem poudarja, da v kolikor bodo njegovi varovanci na igrišču pokazali pravi obraz, se za nove prvenstvene točke ne boji: »Pričakovati spremenjeno postavo od evropskih tekmecev, vendar to ne pomeni, da bodo prišli v Kidričevo z B ekipo, ampak imajo zelo kvaliteten, širok kader. Imajo probleme v prvenstvu, enako kot mi, oboji smo slabo začeli sezono, za obe ekipi bo to zelo pomembna tekma. Mi bomo poskušali narediti vse, da bodo točke ostale doma, zato bo potrebno pokazati pravi obraz in na igrišču dati vse od sebe.«

V lanski sezoni je bila v medsebojnih obračunih uspešnejša Mura, ki je slavila dvakrat, enkrat so se treh točk veselili rdeče-beli, zadnje srečanje, ki pa je bilo odigrano v sredini maja, pa se je končalo z delitvijo točk. Medsebojna statistika obračunov v Kidričevem je prav tako na strani črno-belih, ki so se v »šumi« veselili štirikrat, enkrat se je medsebojni obračun končal z nedoločenim rezultatom, enkrat pa so slavili rdeče-beli.

Pretekli vikend so rdeče-beli nastopili brez kapetana Luke Janžekoviča, ki pa bo proti Muri že v kadru in kot poudarja pred srečanjem, verjame v kvaliteto svoje ekipe: »Čaka nas zelo zahtevna tekma, ampak ne glede na vse, mi moramo gledati na sebe, mi imamo svoje računice, svoje kvalitete. Verjamem, da bomo z našimi kvalitetami tekmo rešili v našo korist.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 20.15 uri. Vrata stadiona se bodo odprla uro in pol pred tekmo, vstop na srečanje pa je možen samo ob izpolnjenem pogoju PCT.

Za vse, ki si srečanja ne boste ogledali v živo, si ga lahko pogledate v živo v neposrednem televizijskem prenosu, na prvem programu Sportkluba, prav tako pa ga bomo v živo spremljali tudi na vseh klubskih družbenih omrežjih.