Rdeče-beli so v zadnjem jesenskem krogu v Stožicah proti Bravu priznali premoč gostiteljem. Po prvem polčasu v katerem sta obe mreži mirovali, so se v meglenih razmerah v nadaljevanju boljše znašli gostitelji, ki so z zadetkoma Matija Kavčiča in Martina Kramariča v razmahu dveh minut pobegnili, rdeče-belim pa kaj več od častnega zadetka Aljaža Krefla v končnici srečanja ni uspelo.

Stadion Stožice; gledalcev: 100

Sodniki: Sagrković Asmir, Mežnar Matic, Mijatović Veljko, Matković Aleksandar. VAR: Antić Mihael, Vidali Manuel. Delegat: Komel Otmar.

Bravo 2 : 1 Aluminij

Strelci: 1:0 Kavčič 65`, 2:0 Kramarič 68`, 2:1 Krefl 89`

Bravo: Josipović, Trontelj, Španring, Križan, Maružin (93` Memić), Trdin, Kramarič, Nsana, Jakšić, Kavčič, Ogrinec. Trener: Dejan Grabić.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Marinšek, Kadrić (82` Kidrič), Prša (66` Brest), Matjašič (82` Bizjak), Bolha, Nkama, Krefl, Azemović, Đerlek. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Nsana, Kavčič; Azemović, Đerlek, Marinšek   

Glavni strateg rdeče-belih je pred zadnjim jesenskim obračunom posegel v dve spremembi v začetni enajsterici, glede na zadnje srečanje pretekli vikend proti vodilnemu Kopru. Namesto Tina Martića je tokrat srečanje pričel Roko Prša, namesto Jake Bizjaka pa Jure Matjašič.

Srečanje so boljše pričeli gostitelji, ki so že v drugi minuti poskušali iz prostega strela, ko je iz dobrih tridesetih metrov poskušal Sandi Ogrinec, a je žoga zletela dober meter mimo leve vratnice.

Rdeče-beli so prvič zapretili v 7. minuti, ko je Nemanja Jakšić na dobrih osemanjstih metrih nepravilno oviral Harisa Kadrića, glavni sodnik srečanja Asmir Sagrković, je brez obotavljanja dosodil prosti strel, iz ugodnega položaja je poskušal Roko Prša, a je Renato Josipović z obrambo žogo izbil. Le nekaj trenutkov zatem je Aljaž Krefl poslal uporabno žogo v kazenski prostor, a je bil premalo natančen Haris Kadrić.

V začetku 16. minute, so si novo priložnost pripravili gostitelji, ko je uporabno podajo Žana Trontlja izkoristil Martin Kramarič, a je njegov strel z glavo zletel mimo leve vratnice. Prav Martin Kramarič je le dve minuti zatem poskušal presenetiti Luko Janžekoviča iz dobrih petindvajsetih metrov, a kapetan rdeče-belih večjih težav ni imel.

V 30. minuti srečanja so hiter protinapad izpeljali rdeče-beli, ko je Klemen Bolha, na svoji polovici osvojil žogo jo povlekel na polovico gostiteljev, kjer je na desni strani zaposlil Jureta Matjašiča, ki je lepo počakal na vtekajočega Aljaža Krefla, ki je žogo poslal v osrčje kazenskega prostora proti Harisu Kadriću, a je bila pred strelom napadalca rdeče-belih na mestu obramba gostiteljev. V 33. minuti je ponovno bil v središču pozornosti Haris Kadrić, ki je poskušal po podaji iz leve strani Armina Đerleka, a je njegov strel z glavo zletel dober meter preko gola.

V nadaljevanje sta obe ekipi vstopili podobno kot sta zaključili prvi del, torej predvsem z igro med obema kazenskima prostoroma. Do prve prave priložnosti v nadaljevanju pa so prišli rdeče-beli, ko je tekla 63. minuta srečanja, ponovno je v kazenski prostor podajal Armin Đerlek, z glavo pa poskušal Haris Kadrić, a tudi tokrat je žoga zletela mimo vrat Renata Josipovića.

Sledilo je črnih pet minut varovancev Oskarja Drobneta, ko so Ljubljančani, kar dvakrat zatresli mrežo Luke Janžekoviča. Bravo je povedel v 65. minuti, ko je Sandi Ogrinec iz desne strani iz kota poslal predložek v kazenski prostor, kjer je najprej nekdo izmed domačih nogometašev podaljšal žogo do Matije Kavčiča, ki je žogo z diagonalnim strelom poslal za hrbet Luke Janžekoviča. Bravo je prednost povišal praktično iz naslednjega napada, ko je Sandi Ogrinec iz roba kazenskega prostora poslal predložek po tleh na drugo vratnico, kjer je pred Gašperjem Pečnikom žogo v mrežo iz bližine porinil Martin Kramarič.

Po prejetih zadetkih so rdeče-beli vse sile usmerili proti vratom Renata Josipovića, v 83. minuti je poskušal Marko Brest, a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora zletel preko vrat. Rdeče-belim je po daljši kombinaciji minuto pred iztekom rednega dela le uspelo premagati Renata Josipovića, ko je Aljaž Krefl s pravim evrogolom znižal rezultat in dal svoji ekipi nekaj upanja pred zadnjimi minutami srečanja.

A vse do konca srečanja so nogometaši Brava, kljub pritisku in poskusu po kotu rdeče-belih minimalno prednost zadržali in rdeče-belim prizadejali deveti prvenstveni poraz.

Varovanci Oskarja Drobneta bodo prezimili na devetem mestu prvenstvene lestvice, prvenstvo pa se bo z 21. krogom, ko bodo rdeče-beli v kidričevskem športnem parku gostili Radomlje nadaljevalo v začetku februarja.