Rdeče-bele v nedeljo ob 15.00 uri čaka zadnji obračun jesenskega dela Prve Lige Telemach, ko bodo v Stožicah gostovali pri ljubljanskem Bravu. Na srečanju med rumeno-modrimi in rdeče-belimi bo pravico delil Asmir Sagrković, kateremu bo v pomoč tudi tehnologija VAR.

Ekipi vstopata v zadnji obračun jeseni z različno popotnico, tokratni gostitelji so nazadnje priznali premoč Radomljam, ko so v Stožicah visoko izgubili s 0:3. Še pred tem so varovanci Dejana Grabiča doma priznali premoč vodilnemu Kopru. Medtem so rdeče-beli poraz v Ljudskem vrtu pozabili in zatem slavili proti sežanskemu Taboru, pretekli vikend pa doma iztržili točko proti vodilnemu Kopru, ko so se kljub zaostanku vrnili in iztržili neodločen rezultat.

Ljubljančani v tekmo proti rdeče-belim vstopajo kot favoriti, kljub temu, da ne bodo igrali na domačem ŽAKu. Rumeno-modri se trenutno nahajajo na petem mestu prvenstvene lestvice in imajo pred rdeče-belimi osem točk prednosti. Trener gostiteljev Dejan Grabič ima pred srečanjem z rdeče-belimi na razpolago vse svoje varovance, največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih pa bosta zagotovo predstavljala Loren Maružin in Sandi Ogrinec, ki imata na svojem računu vsak po štiri zadetke. Zadnjo oviro za napadalce rdeče-belih bo tudi tokrat predstavljal Renato Josipović. Čeprav celotna mlada zasedba Dejana Grabiča v letošnjem letu igra izjemno, kar jih nenazadnje postavlja tudi na peto mesto prvenstvene lestvice.

Rdeče-beli se v miru pripravljajo na zadnje dejanje jesenskega dela Prve Lige Telemach, glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne ima prav tako na voljo vse svoje varovance. Pred srečanjem v Stožicah pa šestinštiridesetletnik poudarja, da si želi jesen zaključiti v takem tempu, kot so ga njegovi varovanci pokazali v zadnjem obdobju: »Plan za tekmo proti Bravu je zelo enostaven. V zadnjih petih krogih smo osvojili osem točk in v tem tempu si želimo nadaljevati. Proti Bravu nas čaka trda tekma, mogoče proti najbolj organizirani ekipi v ligi. Res je, da so sicer v zadnjem krogu doma visoko izgubili, a to ne spremeni dejstva, da je Bravo izjemna ekipa. Z njimi imamo vedno trdne tekme, nizek rezultat, tudi tokrat lahko odloči le en gol.  Kot vedno si želim samo to, da bomo na igrišču pravi, ker ko smo, smo nevarni vsakomur. Zaključek jeseni z zmago bi bil odličen.«

V Stožicah bomo videli še enajsti medsebojni obračun med rumeno-modrimi in rdeče-belimi od tega šestega v prestolnici in sploh prvega v Stožicah, saj igrišče v Spodnji Šiški ni optimalno pripravljeno za prvenstveni obračun. Ne glede na to, da se tekma seli v Stožice pa glavni strateg rdeče-belih v tem ne vidi težav: »Igrišče na ŽAKu je zares specifično, ozko in krajše. Ne glede na to, da bomo srečanje tokrat igrali v Stožicah pa je vse odvisno od nas, kako bomo mi razigravali, kako bomo hitri, kako bomo tekalno aktivni, koliko bomo kombinatorni. Veliko bo tudi odvisno od dneva, posameznikov, upam in želim si, da bomo pravi in da se domov vrnemo s pozitivnim rezultatom.«

 Srečanje v Stožicah se bo pričelo ob 15.00 uri, vrata Arene se odpro uro pred pričetkom srečanja, pogoj za vstop na stadion pa je izpolnjevanje pogoja PCT. Prav tako si lahko srečanje v živo ogledate tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. V živo pa bomo srečanje spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.