V sredo ob 18.00 uri čaka rdeče-bele sklepno dejanje letošnje sezone Prve Lige Telekom Slovenije, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Maribora. Sezona, ki je zaradi korone dobila povsem drugo dimenzijo, se tako končuje, rdeče-beli pa bodo proti Mariboru branili četrto mesto na prvenstveni lestvici, proti vijoličastim, proti katerim v letošnji sezoni še niso osvojili točke, pravico v Kidričevem bo delil Rade Obrenović.

Obe ekipi v zadnji letošnji dvoboj vstopa s svojimi načrti, medtem ko je osnovni cilj rdeče-belih zadržati četrto mesto na prvenstveni lestvici, kar bi bil nedvomno največji uspeh v zgodovini kluba, vijoličasti računajo, da bi se z zmago zavihteli na končno drugo mesto ob spodrsljaju Olimpije v knežjem mestu. V letošnji sezoni, so vsi trije medsebojni obračuni pripadli vijoličastim, zadnji sredi preteklega meseca, se je končal z zmago vijoličastih s 3:0. Edini kidričevski obračun je bil odigran novembra, tudi takrat so se veselili Mariborčani, ki so slavili z 2:0.

Nedvomno bo za že tako zdesetkano četo Slobodana Gruborja, močna ovira tudi prepoved nastopanja zaradi rumenih kartonov za kar tri igralce, pravice nastopa nimajo Aljaž Ploj, Renato Pantalon in Nik Marinšek, na seznamu poškodovanih je že dlje časa odsoten Nikola Leko in Alen Krajnc, proti Mariboru pa zaradi poškodbe prav tako nebo nastopil Nemanja Jakšić, ki se je lažje poškodoval na srečanju proti Olimpiji, strokovni štab, pa ne bo tvegal z nastopom desnega bočnega branilca.

Rdeče-beli se v dvoboj proti vijoličastim podajajo s popotnico točke iz murskosoboške Fazanerije, medtem ko so Mariborčani v zadnjih dveh tekmah dvakrat slavili in prihajajo v Kidričevo z željo po tretji zaporedni zmagi. Kot je pred srečanjem z Mariborom razmišljal strelec zadetka v Murski Soboti Jure Matjašič, lahko gredo rdeče-beli v tekmo proti vijoličastim povsem sproščeno: »Čeprav tekma z Muro ni odločala o potniku v Evropo, je imela vseeno nek poseben naboj v boju za četrto mesto. Mislim, da so odigrali dobro tekmo na koncu točka iz Murske Sobote je lahko uspeh. Čeprav tekma ne odloča, mislim da je Maribor že sam po sebi dovoljšna motivacija, vemo kaj Maribor pomeni v slovenskem nogometu. Mi lahko gremo v tekmo povsem sproščeno.«

Srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 18.00 uri, tudi tokrat žal brez prisotnosti gledalcev. Vsi navijači rdeče-belih si boste lahko srečanje ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na drugem programu PlanetTV, za vas pa bomo srečanje spremljali tudi na družbenih omrežjih.