Rdeče-beli so se z zmago proti Biljam, ob spodrsljaju Rogaške zavihteli na sam vrh prvenstvene lestvice. Varovanci Roberta Pevnika so povedli z zadetkom Daniela Skibe, gostitelji so le nekaj minut zatem rezultat izenačili, zatem je še v prvem polčasu za novo vodstvo poskrbel Nik Marinšek, ki je v končnici srečanja z drugim zadetkom na srečanju postavil tudi končni rezultat srečanja.

V Dolinci; gledalci: 100

Sodniki: Begić Amel, Mikača Goran, Kolenc Leon. Delegat: Bohinc Matjaž

Strelci: 0:1 Skiba 27`, 1:1 Jalinous 31`, 1:2 Marinšek 35`-11m, 1:3 Marinšek 82`

Vitanest Bilje: Lipičar, Kladar, Darius Jalinous, Erniša, Berganti, Štrukelj (77` Susso), Koron, Slavec, Dawoud Jalinous, Preradović (46` Doplihar), Ilić (46` Lesjak). Trener: Dominik Beršnjak.

Aluminij: Banić, Martić, Skiba (61` Čavara), Marinšek (86` Baskera), Šturm, Jagić, Gorenak (75` Crnčec), Jovan (86` Borovnik), Schaubach, Brest (61` Munić), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Kladar, Koron, Brest.

Rdeče-beli so v Bilju imenitno vstopili v tekmo in na prvo priložnost je bilo potrebno čakati vsega tri minute, ko je podajo obrambe Bilja prestregel Nik Marinšek, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora nekoliko iz desne strani, a žogo z diagonalnim strelom poslal nekaj centimetrov mimo leve vratnice.

V 27. minuti so rdeče-beli dolgo pletli mrežo okoli obrambe gostov, Tomislav Jagić je na sredini igrišča lepo zaposlil Gala Gorenaka, ki je na desni strani z globinsko žogo v kazenski prostor zaposlil Danijela Šturma, slednji je s podajo na drugo vratnico poslal žogo do Daniela Skibe, ki je iz petih metrov žogo poslal v prazno mrežo za vodstvo rdeče-belih.

Dve minuti zatem je iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Marko Brest, a je njegov poskus zletel preko gola. V naslednjem napadu so gostje uspeli rezultat izenačiti, Tine Koren je poskušal s strelom iz dobrih dvajsetih metrov, žogo je blokiral Luka Koblar, a je pri izbijanju žoge do nje prišel Dawoud Dominik Jalinous, ki je iz dobrih osmih metrov žogo poslal za hrbet Tiborja Banića.

Po prejetem zadetku so ponovno zagospodarili rdeče-beli, v 35. minuti, je Marko Brest preigraval v kazenskem prostoru in poskušal s strelom Jure Lipičar ki je žogo odbil, do nje je prišel Nik Marinšek, a je njegov strel z roko blokiral Stefan Kladar, glavni sodnik srečanja pa je povsem upravičeno pokazal na belo piko iz katere je zanesljivo za novo vodstvo zadel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek.

V 44. minuti je po preigravanju na desni strani iz roba kazenskega prostora poskušal Danijel Šturm, a je njegov strel v dolgi kot za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Tudi v drugi polčas so boljše vstopili rdeče-beli, v tretji minuti nadaljevanja je z lepo podajo kapetana rdeče-belih v kazenski prostor zaposlil Gašper Jovan, kapetan je na robu kazenskega prostora opazil Tomislava Jagića, žogo podal do njega, a je poskus vezista rdeče-belih domači vratar z nekaj težavami izbil. Zatem je sledil hiter protinapad rdeče-belih, ki ga je zaključil Daniel Skiba, a je žoga zletela mimo leve vratnice.

Gostitelji so najprej skušali ponovno rezultat izenačiti po prostem strelu, vendar je bil najprej Tibor Banić po poskusu Nika Preradovića iz desne na mestu.

Rdeče-beli so imenitno akcijo izpeljali v nadaljevanju, ko je Danijel Šturm prestregel žogo obrambi gostov, ter pred kazenskim prostorom z globinsko žogo zaposlil Nika Marinška, a slednjemu je pred strelom poskus blokiral domači obrambni igralec.

Sledilo je krajše obdobje v katerem so bili podjetnejši gostitelji, rdeče-beli pa so bili osredotočeni predvsem na branjenje in hitre protinapade. Po strelu iz kota je domač igralec poskušal z direktnim strelom presenetiti Tiborja Banića, a je bil slednji na mestu. Praktično v naslednjem napadu so bili zelo blizu izenačujočemu zadetku gostitelji, v kazenski prostor je podal Darius Daniel Jalinous, do strela z glavo na dobrih petih metrih je pršel Thomas Berganti, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

V 79. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, Tin Martić je zaposlil Danijela Šturma, ki se je še enkrat več izkazal z natančno globinsko podajo proti Niku Marinšku, slednji je na višini kazenskega prostora nesebično podal do Marka Josipa Čavare, ki je nekoliko iz desne poskušal s strelom v bližnji kot, a je njegov poskus končal nekaj centimetrov ob desni vratnici. Minuto zatem je sam s strelom iz desne po prodoru poskušal Danijel Šturm, a je njegov poskus zletel preko vratnice.

V 82. minuti ponovno imenitna akcija rdeče-belih, ti so do žoge prišli po visokem presingu na polovici gostiteljev, ko je žogo prestregel Gašper Jovan, jo najprej podal do Marka Josipe Čavare, slednji jo je odložil Niku Marinšku, ta pa je žogo prenesel do Tomislava Jagića, ki je na desni strani opazil Danijela Šturma, ki se je na višini kazenskega prostora odločil za predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku na štirih metrih kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki je s svojim drugim zadetkom potrdil devetnajsto prvenstveno zmago.

Do konca tekme so rdeče-beli nadzorovali potek igre, ter si do konca srečanja priigrali še dve priložnosti, Marko Josip Čavara je že premagal Jureta Lipičarja, a je stranski sodnik signaliziral prepovedan položaj, medtem ko je Žan Baskera žogo iz ugodnega položaja poslal mimo daljše vratnice.

Naslednjo prvenstveno srečanje, zadnje domače v letošnji sezoni čaka rdeče-bele v petek 12. maja, ko bodo ob 18.00 uri v kidričevskem športnem parku gostili ajdovsko Primorje.