Varovanci Roberta Pevnika so z še eno izjemno predstavo prišli do petnajste prvenstvene zmage v letošnji sezoni. Za drugo zaporedno zmago z 4:0, so se tudi tokrat poskrbeli štirje različni strelci, za nove tri točke so v polno merili Daniel Skiba, Nik Marinšek, Luka Koblar in Jakov Katuša.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Žagar Jure, Salkić Alen, Brezovar Nejc. Delegat: Grabar Boris.

Strelci: 1:0 Skiba 16`, 2:0 Marinšek 44`, 3:0 Koblar 58`, 4:0 Katuša 85`

Aluminij: Banić, Koblar, Jova, Martić, Jagić (76` Frešer), Schaubach, Gorenak (76` Grajfoner), Skiba, Čavara (59` Brest), Marinšek (65` Baskera), Šturm (65` Katuša). Trener: Robert Pevnik.

Fužinar Vzajemci: Rener, Grozdek, Klinar, Sušić, Nemeth (65` Kotnik), Cener, Jozić, Irmančnik (55` Turičnik), Turičnik (55` Vukolić), Osmanović (65` Krevh), Posinković (46` Lima Mpanzu). Trener: Oblak Simon.

Rumeni kartoni: Šturm, Jovan, Schaubach

Glavni strateg rdeče-belih je tokrat na zelenico poslal identično začetno enajsterico kot že v preteklem krogu proti kranjskemu Triglavu. Rdeče-beli so srečanje v kidričevskem športnem parku pričeli odločno in takoj prevzeli pobudo.

Prvo priložnost na srečanju so si priigrali rdeče-beli, tekla je sedma minuta, ko je Daniel Šturm iz desne strani poslal uporaben predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je Niku Marinšku zmanjkalo nekaj milimetrov, da bi žogo preusmeril v gol gostov. Zato pa je bila učinkovita druga akcija, ki se je spletla na desni strani. Akcijo je sicer na sredini igrišča pričel Nik Marinšek, ki je odvzeto žogo poslal do Daniela Šturma, slednji je prodrl proti golu a se namesto za predložek odločil za podajo do Tina Martića, ki je poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je na drugi vratnici iz dobrih desetih metrov neubranljivo mrežo zatresel poljski napadalec Daniel Skiba.

Kljub minimalnemu vodstvu, so rdeče-beli še naprej napadali, le dve minuti po vodilnem zadetku je iz roba kazenskega prostora poskušal Nik Marinšek, vendar je njegov diagonalni strel končal mimo leve vratnice. Tudi naslednjo priložnost je zapravil kapetan rdeče-belih, ki je poskušal iz prostega strela, a je njegov poskus po tleh iz dobrih dvajsetih metrov, gostujoči obrambni igralec izbil v kot.

Po dobre pol ure igre so do prvega strela prišli tudi gostje, a je poskus gostov brez večjih težav ustavil Tibor Banić. V 37. minuti je iz roba kazenskega prostora poskušal Josip Sušić, a tudi njegov poskus je končal v naročju Tiborja Banića.

Na drugi stran igrišča je po samostojnem prodoru iz roba kazenskega prostora poskušal Daniel Skiba, a njegov poskus je bil premalo natančen, da bi se še drugič na srečanju vpisal med strelce.

Gostje so pet minut pred iztekom prvega polčasa izpeljali lepo akcijo po levi strani igrišča, ko se je po podaji Chrisa Cenerja v ugodnem položaju znašel Josip Sušić, a njegov poskus nekoliko iz leve strani iz dobrih desetih metrov je končal nad golom domačih.

Zadnje dejanje prvega polčasa je pripadlo rdeče-belim, akcijo je na svoji polovici pričel Rok Schaubach, ki je najprej zaposlil Gala Gorenaka, slednji je lepo našel Nika Marinška, ki je žogo povlekel proti kazenskemu prostoru gostov, podal na desno stran do Daniela Šturma, ki mu je podajo vrnil, kapetan rdeče-belih pa se je po dvojni podaji sam znašel gostujočim vratarjem, ki ga je brez večjih težav premagal za povišanje vodstva, tik ob koncu prvega polčasa.

Tudi drugi polčas je pripadel rdeče-belim, ti so vstopili v nadaljevanje srečanja še odločneje, najprej je v tretji minuti nadaljevanja s poskusom izven kazenskega prostora zapretil Daniel Šturm, le pet minut zatem je Galo Gorenak s podajo za hrbet obrambe gostov v ogenj poslal Daniela Skibo, njegov poskus nekoliko iz leve je gostujoči vratar Arian Rener, poslal v kot. Le pet minut zatem pa so rdeče-beli izpeljali še eno izjemno akcijo, Luka Koblar je prestregel žogo na sredini svoje polovice in jo povlekel proti sredini igrišča, ko se mu je odprl prostor je žogo povlekel še bolj proti vratom gostov, na dobrih petindvajsetih metrih od vrat gostov je podal na levo proti Danielu Skibi, slednji je podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je akcijo nadaljeval Luka Koblar in z glavo iz petih metrov žogo neubranljivo poslal pod prečko za tretji zadetek na srečanju.

Tudi po tretjem zadetku rdeče-beli niso stopili iz plina, najprej je v 70. minuti po podaji Marka Bresta poskusil Žan Baskera. Nekaj minut zatem je s strelom poskušal Marko Brest, a tudi njegov poskus ni bil dovolj natančen. Sledil je nos poskus Žana Baskere, tudi tokrat izven kazenskega prostora a tudi slednji poskus ni spremenil rezultata, žoga je zletela preko gola.

V 85. minuti je v kazenski prostor iz leve prodrl Marko Brest, po preigravanju je žogo poslal do Lovra Grajfonerja, slednji se je odločil za strel iz dobrih sedmih metrov, žogo pa je s skrajnimi močmi izbil gostujoči vratar. V nadaljevanju akcije je do žoge prišel Tin Martić, ki je žogo poslal v osrčje kazenskega prostora, kjer do strela iz sedmih metrov prišel Jakov Katuša, ki je z natančnim strelom postavil končni rezultat srečanja.

»Zelo vesel sem, da smo ponovno prikazali še eno odlično predstavo. Danes je bil zame poseben dan, saj sem imel iz domače Poljske svoje navijače, ki so mi z glasno podpro samo še dodatno pomagali«, je o glasni podpori iz tribune po srečanju postregel strelec prvega zadetka in asistent ob tretjem zadetku Daniel Skiba.

Rdeče-bele naslednji obračun čaka že to sredo 5. aprila, ko se bodo v Pokalu Pivovarne Union pomerili s Koprom. Četrtfinalno srečanje v kidričevskem športnem parku se bo pričelo ob 16.00 uri.