Rdeče-bele že v jutrišnjem popoldnevu čaka zadnja domača prvenstvena preizkušnja letošnje sezone, v okviru 35. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bodo ob 17.00 uri v kidričevskem športnem parku gostili Bravo, pravico med rdeče-belimi in Bravom pa bo delil Matej Jug.

V zadnji domači obračun rdeče-beli vstopajo s popotnico točke, ki so jo osvojili v sobotnem večeru doma proti Muri v srečanju, ki se je končalo brez zadetkov. Tudi gostje iz prestolnice v šumo prihajajo po osvojeni točki, ki so jo v sobotnem popoldnevu vknjižili na svoji zelenici proti Tabor Sežani. Obe ekipi v zadnjem času nizata dobre predstave, rdeče-beli so v zadnjih štirih tekmah, dvakrat remizirali in dvakrat zmagali, medtem ko so varovanci Dejana Grabiča eni zmagi dodali še tri nedoločene rezultate, razlika na prvenstveni lestvicami med ekipama pa pred tekmo v Kidričevem znaša tri točke v korist tokratnih gostov, nogometašev Brava.

Gostje prihajajo v Kidričevo kot peto uvrščena ekipa prvenstvene razpredelnice, ki ima pred rdeče-belimi tri točke prednosti. Varovanci Dejana Grabiča so ekipa, ki je v letošnji sezoni Prve Lige Telekom Slovenije v prvenstvu največkrat remizirala, ob devetih zmagah imajo tokratni gostje kidričevskega športnega parka tudi deve zmag in deset porazov. Ljubljančani imajo v svojih vrstah, kar nekaj razpoloženih igralcev v napadu prednjačita predvsem Milan Tučič in Mustafa Nukić. Milan Tučič je v polovici sezone zbral že osem zadetkov, medtem ko ima Mustafa Nukić na svojem računu sedem zadetkov ob tem pa je z devetimi asistencami tudi prvi asistent lige, a tokrat na njegove usluge Dejan Grabić ne bo mogel računati, prav tako jutri v kadru Ljubljančanov ne bo Mitje Križana. Ljubljančani imajo v svojih vrstah tudi izjemnega vratarja, mladega reprezentanta Igorja Vekića, ki bo napadalcem rdeče-belih predstavljaj zadnjo oviro v torkovem popoldnevu.

Varovanci Oskarja Drobneta v zadnjo domačo tekmo vstopajo dobro razpoloženi, saj so če četrtič zapored v zadnjih štirih tekmah vknjižili pomembne točke v boju za osmo mesto. Glavni strateg rdeče-belih, bo tudi tokrat lahko računal na vse svoje varovance, osnovni cilj pred tekmo z Bravom pa je ponovno zadržati svojo mrežo nedotaknjeno. Rdeče-beli so v zadnjih devetih tekmah, prejeli samo štiri zadetka, dva proti Olimpiji in dva proti sežanskemu Taboru. Kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič pa bo tudi proti Bravu zadnja ovira pred ljubljanskimi napadalci.

V treh letošnjih medsebojnih obračunih imajo rdeče-beli z Bravom pozitiven izplen, uvodni preizkušnji sta se končali z delitvijo točk, medtem ko je zadnji obračun na ŽAKu pripadel rdeče-belim. Uvodni medsebojni obračun se je končal z golom v vsaki mreži, varovance Dejana Grabiča je v vodstvo popeljal Michele Šego, končni rezultat pa je postavil Roko Prša. Tudi uvodni kidričevski medsebojni obračun se je končal z po enim golom v vsaki mreži, rdeče-beli so povedli po zadetku Davida Flakusa Bosilja, končni rezultat pa je v končnici dvoboja postavil Rok Kidrič. Zadnji medsebojni obračun je z edinim zadetkom odločil Luka Petek.

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne pred srečanjem z Bravom poudarja, da je potrebno narediti vse, da pozitivno serijo in pozitivno vzdušje njegovi varovanci zadržijo: »Smo v dobri seriji, ki jo moramo že jutri skušati nadaljevati. Moramo se držati svojega cilja in svojih principov, da osvojimo nove točke. Smo v dobri poziciji, z novo odgovorno, borbeno predstavo, pa si želimo nadaljevati s pozitivno serijo. Še vedno odločamo sami o svoji usodi, kar je pred jutrišnjim srečanjem najpomembnejše.«

Dvoboj 35. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in Bravom se bo pričel ob 17.00 uri, kljub sprostitvi nekaterih ukrepov pa bo tekma v kidričevskem športnem parku zaprta za javnost. V živo si bo tekmo mogoče ogledati le na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa bomo tekmo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.