Rdeče-beli so 23. krogu Prve Lige Telekom Slovenije gostovali pri zadnjeuvrščeni Gorici in v tekmi brez zadetkov remizirali, ter še petič v zadnjih petih krogih ostali neporaženi. Z novo točko so ohranili šest točk razlike pred Gorico in se Celju ter Tabor Sežani na želenem osmem oziroma sedmem mestu približali na pet točk.

Športni park Nova Gorica; gledalcev: /

Sodniki: Šmajc David, Kovačič Andraž, Brezar Davor, Perić Dragoslav. Delegat: Gustinčič Iztok.

Strelci: /

Gorica: Marjanović, Grudina, Velikonja (46` Vipotnik), Širok (80` Hodžić), Cvijanović (57` Nkama), Mavretić, M. Kavčič, T. Kavčič, Šehić (46` Oyewusi), Mevlja, Begić.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Prša (77` Marinšek), Kim, Čermak (69` Bolha), Petek, Flakus Bosilj, Ploj (60` Krefl), Mujan (77` Pečnik), Azemović, Krajnc (69` Jauk). Trener: Oskar Drobne

Rumeni kartoni: Grudina, Nkama; Jakšić, Čermak, Petek, Bolha, Krefl

Rdeč karton: Grudin 51`

Glavni strateg rdeče-belih je tudi pred srečanjem z Gorico spremenil začetno enajsterico, glede na srečanje, ki so ga njegovi varovanci pričeli proti ljubljanski Olimpiji. Na levem bočnem položaju je tokrat prednost v začetni enajsterici pred Aljažem Kreflom dobil Aljaž Ploj. V sredini je pred Klemnom Bolho začel Marcel Čermak, namesto Armina Đerleka, ki se je na tekmo proti zeleno-belim poškodoval pa je prednost dobil Dohyun Kim. V napadalnem delu je namesto Tilna Pečnika srečanje pričel Alen Krajnc.

Srečanje so rdeče-beli otvorili povsem po svojih željah in kar hitro zagospodarili na sredini igrišča. V 7. minuti je Roko Prša izvajal kot na desni strani in poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer se je najboljše znašel Emir Azemović, a je žoga zletela mimo vrat. V 13. minuti srečanja so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je na sredini igrišča žogo gostiteljem odvzel Emir Azemović, ter jo takoj poslal proti Alenu Krajncu, ki je vstopil v kazenski prostor iz leve strani kjer bi se lahko odločil za strel a je najprej preigral goriškega branilca, zatem pa je pravočasno posredoval goriški vratar Darko Marjanović.

Zatem so Goričani strnili svoje vrste, ter prevzeli pobudo a si resnejše priložnosti vse do 34. minute niso ustvarili. V 34. minuti je iz leve strani poskušal Edin Šehić, ki se je odločil za strel po tleh iz kakšnih dvajsetih metrov, žoga pa je zletela mimo vrat kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča.

Zadnjo pol priložnost v prvem delu smo videli tik ob izteku prvega dela, ko je Marcel Čermak z dolgo žogo na robu kazenskega prostora iskal Davida Flakusa Bosilja, slednji je takoj z glavo odložil žogo za Alena Krajnca a je bil ponovno pravočasen vratar gostiteljev Darko Marjanović.

Drugi del je uvodoma zaznamovala dvojna menjava v domačem taboru in že v šesti minuti srečanja drugi rumeni karton za Roka Grudino, ter s  tem predčasen odhod iz zelenice za goriškega branilca.

Z igralcem več so v nadaljevanju na igrišču zagospodarili varovanci Oskarja Drobneta, prvo pol priložnost so si priigrali v 55. minuti, ko je najprej David Flakus Bosilj še na svoji polovici odvzel žogo jo poslal do Tončija Mujana, slednji je takoj zaposlil Kima, ki je lepo opazil vtekajočega Davida Flakusa Bosilja in ga zaposlil z izjemno globinsko podajo, a je kak meter izven kazenskega prostora pravočasno posredoval vratar domačih Darko Marjanović, ter s posredovanjem preprečil nevarnost pred svojimi vrati. Že v naslednjem napadu so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je najprej Luka Petek osvojil več kot štirideset metrov, podal žogo do Tončija Mujana slednji je opazil Alena Krajnca, ki ga je zaposlil z lepo globinsko podajo, strel Alena Krajnca iz roba kazenskega prostora pa je bil preslab za razpoloženega domačega vratarja. V 59. minuti nov nevaren poskus rdeče-belih, ko je po hitri akciji Alena Krajnca gostujoča obramba slednjega nepravilno ovirala, glavni sodnik srečanja David Šmajc je pustil prednost, do žoge je na dobrih petindvajsetih metrih prišel Dohyun Kim, ki se je takoj odločil za strel, vratar gostov pa je s težavami strel ubranil. V začetku 67. minuti so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je predložek v kazenski prostor iz leve strani poslal Kim, goriški branilec Tine Kavčič je nekoliko spremenil smer žoge, a je do strela z glavo prišel Tonči Mujan, vratar gostov pa s poskusom hrvaškega vezista ni imel preveč dela.

V začetku 73. minute so zapretili tudi gostje, ko je najprej Aljaž Krefl podal do Klemna Bolhe, pred njim je žogo ukradel Žan Vipotnik, ki je takoj zaposlil Tjaša Begića, slednji se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, žoga pa je tik ob vratnici zletela mimo vrat kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča.

Vse do konca srečanja si nobena izmed ekip več ni priigrala omembe vredne priložnosti, srečanje med sinjemodrimi in rdeče-belimi pa se je prvič v letošnji sezoni končalo z delitvijo točk.

Za rdeče-bele je to še peta tekma brez poraza in še tretja tekma zapored v kateri niso prejeli zadetka. Že v ponedeljek se naporen ritem tekem v Prvi Ligi Telekom Slovenije nadaljuje, ko bodo varovanci Oskarja Drobneta v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Kopra.