Naporen ritem tekem v Prvi Ligi Telekom Slovenije se nadaljuje, rdeče-beli bodo že v sredo ob 18.00 uri pred svojimi gledalci novo prvenstveno tekmo, ko bodo moči merili z ljubljanskim Bravom. Na srečanju med rdeče-belimi in Ljubljančani bo pravico delil Mihael Antič. Ponovno bo svoja vrata odprl kidričevski športni park, tudi tokrat pa bo število mest na stadionu omejeno skladno z ukrepi NIJZ.

Varovanci Slobodana Gruborja se v srečanje proti Bravu podajajo s popotnico nove gostujoče zmage, ki so jo vknjižili v sobotnem večeru proti velenjskemu Rudarju, kjer sta za tri točke zadela Ante Živković in Tilen Pečnik. Zmaga proti Velenjčanom, je bila izjemno pomembna pred zaključkom prvenstva, saj pozitivno vpliva na potrebno samozavest, katera bo rdeče-belim prišla že v obračunu z Bravom še kako prav.

Bravo je med vikendom prvič po decembru priznal premoč, saj so doma izgubili proti Celju, ob tem pa prihajajo v Kidričevo oslabljeni, saj nima pravice nastopa Mustafa Nukić. A kljub vsemu igrajo varovanci Dejana Grabiča v krstni sezoni zelo poletno predvsem pa učinkovito. To bo še četrti medsebojni obračun rdeče-belih in Ljubljančanov, uvodna dva so dobili rdeče-beli, zadnji v Spodnji Šiški pa se je končal z delitvijo točk. Edini obračun v Kidričevem je konec oktobra zanesljivo pripadel varovancem Slobodana Gruborja, ki so takrat kar petkrat zatresli mrežo Ljubljančanov, a tokrat bosta od strelcev, ki so se vpisali v takratnem obračunu nastopila le Ante Živković in Mihael Klepač. V oktobrskem srečanju je blestel Alen Krajnc, ki je zadel dvakrat, prav tako pa je zadel Nikola Leko, oba se trenutno še vedno nahajata na seznamu poškodovanih in v letošnji sezoni več ne bosta nastopila.

Rdeče-beli si po kar štirih zaporednih domačih porazih želijo končno prekiniti črni niz iz domačega igrišča z novimi tremi točkami pa ohraniti stik za drugo in tretje uvrščenim Celjem in Mariborom, ki imata sedem točk naskoka. Rdeče-beli se v dvoboj proti Ljubljančanom podajajo z desetimi točkami naskoka, največ upov pa polagajo v trenutno zelo razigranega prvega strelca Anteja Živkovića, ki je že pri dvanajstih prvenstvenih zadetkih. Zagotovo bo imela veliko dela tudi obramba rdeče-belih, saj je dvojec Aljša Matko in Roko Baturina v letošnji sezoni skupaj dosegel že dvajset zadetkov.

A kot pred srečanjem opozarja strelec enega zadetka iz Velenja Tilen Pečnik, lahko tri točke ostanejo v Kidričevem zgolj ob pogoju, da bodo tudi tokrat s soigralci na zelenici kidričevskega športnega parka dali svoj maksimum: »Zmaga v Velenju pomeni veliko za samozavest ekipe, sedaj sledi gost ritem tekem. Moramo se zbrati in pripraviti na naslednjega nasprotnika. Bravo je trenutno ena boljših ekip v ligi, vemo da bo tekma zelo težka a moramo dati svoj maksimum, če bomo pravi mislim, da ne bo nobenih problemov in lahko doma pričakujemo tri točke.«

Srečanje  v kidričevskem športnem parku se bo med rdeče-belimi in Bravom pričelo ob 18.00 uri. Tudi tokrat bo omogočen vstop na stadion, enako kot na srečanju proti Celju, bo tudi tokrat število mesto mejeno, ob vstopu pa je potrebno upoštevati vsa navodila, ki preprečujejo širjenje z virusom COVID-19. Za vse, ki si srečanja ne boste morali ogledati v živo, si ga boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na drugem programu PlanetTV, prav tako pa ga bomo v živo spremljali tudi na družbenih omrežjih.