Neusmiljen ritem tekem v Prvi Ligi Telekom Slovenije se nadaljuje s tekmo 15. krog v kateri rdeče-bele že v sredo ob 17.15 uri na koprski Bonifiki čaka obračun proti domačemu Kopru. Na srečanju med četrto in deveto ekipo iz prvenstvene lestvice, bo pravico delil Dejan Balažič.

Varovancem Slobodana Gruborja je na zadnji tekmi le uspelo doseči tako želeno tretjo prvenstveno zmago, s katero so doma ugnali Gorico in pobegnili iz dna lestvice. V nedeljskem popoldnevu je z dvema zadetkoma blestel Alen Krajnc, ki je po zaostanku poskrbel, da so tri točke ostale v »šumi«.

Medtem je so nogometaši Kopra v končnici srečanja na murskosoboški Fazaneriji priznali premoč Muri in prvič po 5. prvenstvenem krogu ostali praznih rok. Koprčani trenutno zasedajo četrto mesto in pričakujejo srečanje proti rdeče-belim v vlogi favorita. Na Fazaneriji se je še sedmič v prvenstvu med strelce vpisal Nardin Mulahusejnović, kateri bo ob Daretu Vršiču in Žano Žužku tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih.

»Po nedeljski zmagi je veliko lažje. Lep čas nismo zmagali, a borbena predstava v nedeljo nas je nagradila. Za nas igralce je ta ritem, ko si tekme sledijo ena za drugo težak, ampak tudi v Kopru bomo dali vse od sebe, da nadgradimo nedeljsko zmago z novim pozitivnim rezultatom,« je o zgoščenem ritmu tekem in pomembnosti nedeljske zmage razmišljal osrednji branilec rdeče-belih Luka Petek, ki je v nedeljo ponovno zaigral od prve minute in v 58. minuti že premagal vratarja Gorice Uroša Likarja, a mu je veselje preprečila prečka.

V letošnji sezoni bo to še tretji medsebojni obračun med Koprčani in rdeče-belimi. Prvič sta se ekipi srečali v 6. krogu v Kidričevem, ko je bila tekma odigrana v dveh delih, saj je bil obračun prvič prekinjen v 17. minuti zaradi silovitega neurja. Takrat je točko rdeče-belim priigral Jure Matjašič, ki je v 48. minuti postavil končni rezultat srečanja. Drugič sta se ekipi pomerili v pokalnem obračunu, ki se je po 90. minutah končal z rezultatom 1:1, v podaljšku pa so Koprčani zadeli dvakrat, med strelce pri Koprčanih sta se ob Daretu Vršiču vpisala še Ivan Borna Jelić Balta in Stefan Stevanović.

Rdeče-beli se zavedajo, da jih na obali čaka nov zahteven obračun in kot poudarja osrednji branilec rdeče-belih Luka Petek, bo ponovno potrebno dati vse od sebe, da se iz najbolj oddaljenega gostovanja vrnejo z pozitivnim rezultatom: »Koper je zelo dobra ekipa, kot vemo so trenutno četrti na lestvici. Imajo zelo dobre prekinitve, zelo so nevarni v skok igri. Dobro sem moramo taktično pripraviti na njih, ter dati vse od sebe, da tekmo dobimo in potrdimo zmago proti Gorici.«

Srečanje med Koprčani in rdeče-belimi se bo na koprski Bonifiki pričelo ob 17.15 uri in bo zaradi aktualne situacije s korona virusom zaprto za javnost. V živo si ga lahko ogledate na drugem programu PlanetTV, za vas pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.