Rdeče-beli so v zadnji tekmi 14. kroga Prve Lige Telemach v Stožicah proti ljubljanski Olimpiji iztržili drugi neodločen rezultat v letošnji sezoni.

Stadion Stožice; gledalcev: 750

Sodniki: Borošak Alen, Černe Tomaž, Lahovič Marcel, Mertik Bojan. VAR: Antić Mihael, Žunič Matej. Delegat: Bezjak Dušan.

Olimpija Ljubljana 0 : 0 Aluminij

Olimpija Ljubljana: Pintol, Silva, Lasickas, Elšnik, Ratnik, Muhamedbegović, Bristrić, Brest, Florucz, Doffo, Rui Pedro. Trener: Zoran Zeljković.

Aluminij: Petek, Pečnik, Zeljković, Martić, Jagić, Kosi, Jovan, Jovanović, Koblar, Susso, Baskera. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Doffo, Muhamedbegović; Martić.

Kar v nekaj sprememb je pred tekmo ponovno bil prisiljen glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, glede na zadnja srečanja. Zaradi bolezni je izven ekipe ostal Gal Gorenak, namesto njega je v zvezni vrsti pričel kapetan Tin Martić, mesto v obrambi pa je zavzel Aleksandar Zeljković. Prav tako pa je prvič v začetni enajsterici pričel Filip Kosi, ki je začel na položaju desnega bočnega branilca, Gašper Jovan pa je srečanje pričel v zvezni vrsti rdeče-belih.

V srečanje so boljše krenili rdeče-beli, v osmi minuti je na sredini igrišča žogo priboril Gašper Jovan, jo podal do Filipa Kosija, ki je najprej preigral, ter prodrl v kazenski prostor, kjer ga je Raul Florucz nepravilno oviral, a je sodniška piščalka ostala nema, v situacijo pa se ni vključil niti VAR, tako je ostalo brez najstrožje kazni.

V 14. minuti je na sredini igrišča na desni strani žogo priboril Žan Baskera, ki je žogo podal do Bambe Sussa, slednji je na dobrih dvajsetih metrih žogo lepo odložil na desno stran proti Sandru Jovanoviću, ki je s krasnim strelom premagal nemočnega Desnia Pintola za vodstvo rdeče-belih, ki pa je bil po vključitvi VARa razveljavljen zaradi domnevnega prekrška Žana Baskere na sredini igrišča, tako je ostalo pri začetnem rezultatu 0:0.

V začetku 18. minute so do izjemne priložnosti prišli gostitelji, ko je Rui Pedro z izjemno podajo našel samega Raula Florucza, ki se je znašel sam pred Janom Petkom, a je vratar rdeče-belih z izjemno reakcijo žogo ubranil.

Zadnja priložnost v prvem delu je pripadla rdeče-belim, ko je Tin Martić poskusil iz dobrih tridesetih metrov iz prostega strela, Denis Pintol je žogo s konicami prstov izbil preko prečke.

Tudi v drugi polčas so izjemno dobro vstopili rdeče-beli in že v dvajseti sekundi je iz dobrih osemnajstih metrov poskušal Sandro Jovanović, vratar gostov Denis Pintol pa je bil na mestu.

V 59. minuti je po podaji iz kota iz desne strani zapretil bivši član rdeče-belih Marko Brest, ki je poskušal iz dobrih šestih metrov z glavo, a se je z izjemno obrambo izkazal Jan Petek.

Dobrih sedem minut zatem so bili ponovno nevarni rdeče-beli, kombinacijo Filipa Kosija in Gašperja Jovana je zaključil Sandro Jovanović, iz težkega položaja je žoga zletela tik ob desni vratnici mimo Olimpijinih vrat. V 75. minuti je ponovno zapretil Sandro Jovanović, tudi tokrat po podaji Gašperja Jovana, tokrat je zmaje rešila vratnica in preprečila vodstvo rdeče-belih.

Praktično v naslednjem napadu je Peter Agba poskušal s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov, žoga je na poti proti golu zadela Mustafo Nukića in spremenila smer, a se je ponovno izkazal Jan Petek.

V tretji minuti sodnikovega dodatka je še enkrat zapretil Peter Agba, a tokratni poskus vezista zmajev, je Jan Petek izbil v kot.

Naslednja prvenstvena preizkušnja rdeče-bele čaka že v soboto 4. novembra ob 15.00 uri, ko bodo gostovali pri Muri na Fazaneriji.