Rdeče-beli so na svoji zelenici le prekinili urok Domžal in po izjemno borbeni predstavi s štirimi zadetki v mreži Domžal prišli še do devete prvenstvene zmage, s katero so ohranili tretje mesto na prvenstveni lestvici.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 400

Sodniki: Perić, Bensa, Černe

Strelci: 1:0 Klepač 20`, 1:1 Jakupović 43`-11m, 2:1 Živković 60`, 2:2 Vuk 62`, 3:2 Klepač 71`, 4:2 Vrbanec 89`

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Petrovič, Matjašič (65` Pečnik), Vrbanec, Leko (70` Čermak), Ploj, Živković, Pantalon, Jakšić, Klepač (92` Amuzie)

Domžale: Mulalić, Pišek, Klemenčič, Mujan, Vuyadinovich, Ćorluka, Fink, Karič, Podlogar, Jakupović, Vuk

Rumeni kartoni: Petrovič, Matjašič, Ploj; Karič, Jakupović

Po dokaj enakovrednem vstopu v srečanje, so si prvo zrelo priložnost priigrali gostje iz Domžal, ko so v 11. minuti izvedli hiter protinapad, Sven Šoštarič Karić je z lepo globinsko podajo zaposlil Slobodana Vuka, ki se je sam znašel pred Luko Janžekovičem, a je vratar rdeče-belih z imenitnim posredovanjem žogo odbil in preprečil najhujše. 

V 18. minuti so si rdeče-beli ustvarili dve priložnosti, najprej je zapretil Jure Matjašič, ki je prodrl iz leve strani in se odločil za strel iz šestnajstih metrov, a je bil strel premalo natančen. Že nekaj sekund zatem se je po lepi podaji Anteja Živkovića v priložnosti znašel Mihael Klepač, a je domžalska obramba žogo izbila.

V 20. minuti pa so rdeče-beli izvedli krasno akcijo, kapetan Matic Vrbanec je potegnil iz sredine in s krasno podajo v ogenj poslal Mihaela Klepača, ki si je s prsmi ustavil žogo, potegnil v kazenski prostor, ter nekoliko iz desne strani z udarcem v bližnji vratarjev kot, zatresel mrežo gostov za vodstvo.

V 33. minuti so ponovno zapretili varovanci Slobodana Gruborja, Mihael Klepač je z globinsko podajo zaposlil Dejana Petroviča, ki je iz desne strani poslal oster predložek v kazenski prostor, kjer se je odkrival Ante Živković, še pred njim pa je do žoge prišla domžalska obramba, vratar gostov Ajdin Mulalić pa je preprečil povišanje vodstva rdeče-belih.

V 43. minut so gostje uspeli rezultat izenačiti, po kombinaciji Slobodana Vuka in Tončija Mujana je slednji poslal predložek v kazenski prostor, tam pa je Aljaž Ploj nepravilno oviral Mateja Podlogarja, glavni sodnik srečanja Dragoslav Perić pa je pokazal na belo točko. K izvedbi najstrožje kazni je pristopil Arnel Jakupović, ki je brez večjih težav poskrbel za izenačenje ob polčasu.

Po točno uri igre so rdeče-beli ponovno povedli, Mihael Klepač je na dobrih tridesetih metrih ukradel žogo domžalskemu branilcu, potegnil sam proti vratarju gostov Ajdinu Mulaliću, ga že premagal, a je veselje preprečila vratnica, do odbite žoge je najhitreje prišel Ante Živković, ki je brez težav poskrbel za še drugo vodstvo rdeče-belih.

Praktično že v naslednjem napadu so Domžalčani še drugič na srečanju rezultat izenačili, ko so izvedli lepo akcijo na levi strani, Tonči Mujan je podali v kazenski prostor, na žogi je bil najhitrejši Slobodan Vuk, ki je brez težav iz dobrih petih metrov premagal Luko Janžekoviča.

A rdeče-beli so še enkrat imenitno odgovorili, tekla je 71. minuta srečanja, ko je na sredini Dejan Petrovič z izjemno globinsko podajo opazil samega Mihela Klepača, ki je preigral vratarja gostov Ajdina Mulalića in iz roba kazenskega prostora poslal žogo v prazno mrežo za še tretjo vodstvo.

V 88. minuti so varovanci Slobodana Gruborja potrdili prvo zmago nad Domžalami v  Prvi Ligi Telekom Slovenije. Na desni strani sta kombinirala Dejan Petrovič in Matic Vrbanec, ki je poslal predolg predložek v kazenski prostor, a je do žoge prišel prvi mož srečanja Mihaela Klepača, ki je poslal žogo nazaj v kazenski prostor, na dobrih petih metrih je bil sam pred vrati kapetan Matic Vrbanec, ki je rutinirano zadel in potrdil še deveto prvenstveno zmago rdeče-belih.

Rdeče-bele čaka že prihodnjo nedeljo nov zahteven obračun, ko se odpravljajo v Mursko Soboto, kjer se bodo ob 19.00 uri na Fazaneriji pomerili z Muro, ki ima po odigranih 16. prvenstvenih krogih popolnoma enak točkovni izplen kot varovanci Slobodana Gruborja.