V nedeljo 22. novembra čaka rdeče-bela nov domači obračun, ko bodo v okviru 12. kroga Prve Lige Telekom Slovenije ob 15.00 uri v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Tabor Sežane. Na srečanju med rdeče-belimi in Kraševci bo pravico delil Asmir Sagrković.

Potem ko so rdeče-beli v reprezentančnem premoru igrali zaostalo srečanje preteklo soboto proti Domžalam, jih tokrat čaka nov domači prvenstveni preizkus, saj v goste prihajajo nogometaši Tabor Sežane. Varovanci Slobodana Gruborja so preteklo soboto ob polčasu vodili, ko je v končnici prvega dela zadel osemnajstletni David Flakus Bosilj, v nadaljevanju pa dopustili Domžalčanom, da so dvakrat zatresli mrežo in ostali doma praznih rok.

Proti Sežančanom bo Slobodan Grubor ponovno lahko računal na usluge Mihaela Klepača, ki se vrača med kandidate za nastop po odsluženi kazni treh tekem prepovedi igranja, veseli tudi dejstvo, da je proti Domžalčanom prvič v igro, odkar nosi rdeče-beli dres vstopil Aljaž Krefl. Prav tako se med kandidate za nastop vrača Aljaž Ploj, kateri proti Domžalam ni nastopil zaradi obveznosti v mladi reprezentanci.

Za rdeče-bele in Sežančane bo to druga letošnja prvenstvena preizkušnja, ekipi sta se pomerili med seboj v 3. krogu Prve Lige Telekom Slovenije, ko so se domače zmage na stadionu Rajka Štolfe veselili Sežančani. Edini zadetek v Sežani za rdeče-bele je dosegel Filip Kukuličić, ki po zadetku v Sežani več ni zatresel nasprotnikove mreže.

Rdeče-beli imajo v zadnjih obračunih težave z učinkovitostjo, nedvomno pa veseli dejstvo, da se je v zadnjem obračunu proti Domžalam med strelce vpisal osemnajstletni David Flakus Bosilj, ki bolj kot svoj rezultat v ospredje postavlja ekipni rezultat: »Vedno je lepo zadeti, ampak mislim, da so vedno na prvem mestu rezultati ekipe. To je bolj pomembno od mojega zadetka.«

Sežančani prihajajo v Kidričevo s popotnico domačega remija proti Muri, ko se je srečanje končalo brez zadetkov. Varovanci Gorana Stankovića pa trenutno zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici in imajo pred rdeče-belimi sedem točk prednosti. A kot pred srečanjem poudarja napadalec rdeče-belih, bi s pravo mero agresivnosti točke morale ostati v Kidričevem: »Tabo Sežana je dobra ekipa, vendar moramo tudi mi pokazati, da smo čvrsti, kar smo pokazali v prvem polčasu proti Domžalam. Moramo izkoristiti svoje priložnosti, ki se nam ponujajo. Z dobro igro in agresivnostjo lahko osvojimo tri točke.«

Srečanje proti Tabor Sežani bo zaradi situacije s korona virusom zaprto za javnost. V živo si ga boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na drugem programu PlanetTV, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.