Rdeče-beli so v soboto odigrali svojo zadnjo prvenstveno preizkušnjo v mesecu marcu, ko so v kidričevskem športnem parku ugnali Domžale z 1:0. Sledi tritedenski reprezentančni premor in zgodovinsko evropsko prvenstvo EURO U21 na slovenskih in madžarskih tleh.

Nogometni klub Aluminij ima v tem reprezentančnem premoru, kar dva reprezentanta, Aljaž Ploj bo branil barve slovenske reprezentance do 21 leta na domačem EURU, medtem ko se bo Armin Đerlek udeležil prijateljske tekme reprezentance Srbije do 21 leta.

Po vpoklicu v mlado reprezentanco Slovenije smo za uradno spletno stran govorili z Aljažem Plojem, ki pred reprezentančnim zborom poudarja, da je vpoklic velika čas, sploh zaradi tega, ker bo lahko slovenske barve branil na domačih zelenicah: »Vpoklic v reprezentanco za mene pomeni veliko čast, saj s tem zastopam svojo državo, svoj narod. Počaščen sem, da mi je selektor zaupal to priložnost in upam, da mu bom njegovo zaupanje vrnil na igrišču.«

Dvaindvajsetletni levi bočni branilec je v letošnji sezoni vknjižil osemnajst prvenstvenih in en pokalni nastop, za reprezentanco do 21 leta pa je do sedaj zbral pet nastopov. Aljaž Ploj, ki bo tako zastopal barve rdeče-belih na evropskem prvenstvu verjame, da se lahko slovenski mladi reprezentanci kljub zelo zahtevni skupini uspe uvrstiti v nadaljnje tekmovanje: »Zagotovo je domače evropsko prvenstvo prednost. Na žalost bomo igrali brez prisotnosti gledalcev, kar bi za nas pomenilo še nekakšno dodatno spodbudo. Mislim, da imamo dovolj razlogov za to, da se na vseh tekmah predstavimo v najboljši luči in damo mogoče še tisto nekaj več, kar smo tudi prikazali z dobrimi igrami na prijateljskih tekmah. Verjamem, da nam lahko uspe uvrstitev v izločilne boje, čeprav je skupina zelo zahtevna.«

Prav gotovo velja omeniti tudi, da je selektor mlade izbrane vrste Milenko Ačimović, v reprezentanco vpoklical tudi Dejana Petroviča, ki je za člansko zasedbo rdeče-belih v Prvi Ligi Telekom Slovenije vknjižil 102 nastopa, od lanskega februarja pa je član dunajskega velikana Rapida.

Slovenci bodo prvenstvo odprli 24. marca v Mariboru proti branilcem naslova Špancem. Druga tekma v skupini čaka varovance Milenka Ačimovića 27. marca v Celju proti reprezentanci Češke, zadnjo tretjo tekmo pa bodo Slovenci ponovno odigrali v Mariboru ko se bodo 30. marca pomerili z Italijo.