Rdeče-beli se iz gostovanja pri aktualnih državnih prvakih nogometaših Celja vračajo z visokim porazom 4:0.

Štadion Z`dežele; gledalcev: /

Sodniki: Obrenović Rade, Smej Simon, Švarc Dejan, Kajtazović Nejc. Delegat: Režonja Slavko.

Strelci: 1:0 Božić 7`, 2:0 Božić 51`, 3:0 Vrbanec 69`, 4:0 Kuzmanović 92`

Celje: Rozman, Stojinović, Pungeršek (81` Rorič), Šporn (86` Novak), Bezjak (81` Dangubić), Kerin (15` Kljun), Vrbanec, Brecl, Božić (81` Kuzmanović), Zaletel, Kadušić. Trener: Dušan Kosič.

Aluminij: Janžekovič, Džankič, Horvat (62` Kim), Jakšić, T. Pečnik (62` Maletić), Prša, Čermak, Flakus Bosilj (76` Krajnc), Ploj, Matjašič (76` Štusej), Azemović. Trener: Slobodan Grubor

Rumeni kartoni: Kadušić; Čermak, Ploj

Glede na zadnje srečanje proti Mariboru je strateg rdeče-belih Slobodan Grubor v začetno enajsterico vrnil Marcela Čermaka, ki je pričel namesto Lovra Grajfonerja, namesto Kima je prvič od prve minute za rdeče-bele nastopil Roko Prša, v konici napada pa je mesto pred Markom Maletićem ponovno dobil obetavni osemnajstletni David Flakus Bosilj. Tudi proti Celju še zaradi kazni treh tekem pravice nastopa ni imel Mihael Klepač.

Srečanje so na zelenici Štadiona Z`dežele boljše pričeli gostitelji, ki so zatresli mrežo že v sedmi minuti, ko je akcijo še na svoji polovici pričel Advan Kadušić, ki je ob Marcelu Čermaku podal dolgo žogo pred kazenski prostor, kjer jo je s prve Roman Bezjak usmeril proti Ivanu Božiču, ki se je otresel branilca rdeče-belih in iz dobrih enajstih metrov matiral kapetana Luko Janžekoviča za zgodnje vodstvo grofov.

Po prejetem zadetku so varovanci Slobodana Gruborja na igrišču vzpostavili ravnotežje, prvo resnejšo priložnost pa so si pripravili v 27. minuti, ko je iz desne strani poskušal David Flakus Bosilj a je bilj njegov poizkus nenatančen. V končnici prvega polčasa, bi je izenačenje viselo v zraku, najprej je v . minuti iz desne strani iz roba kazenskega prostora poskušal Jure Matjašič, a je bil Matjaž Rozman na mestu. Tik ob koncu polčasa se je v imenitni priložnosti znašel Tilen Pečnik, ki je iz dobrih petih metrov poskušal s strelom po tleh, s strelom med nogami Matjaža Rozmana, a je vratar domačih v zadnjem trenutku žogo ujel in ostalo je pri minimalnem vodstvu gostiteljev.

V nadaljevanje so odločno vstopili rdeče-beli, Celjani so se vsaj v začetku drugega dela osredotočili na hitre protinapade. Že v šesti minuti nadaljevanja so varovanci Dušana Kosiča izvedli hiter protinapad Roman Bezjak je v kazenskem prostoru na videl prostega Amadeja Brecla, ki je na drugi vratnici opazil strelca prvega zadetka Ivana Božića, ta pa je ob Aljažu Džankiču z glavo povišal vodstvo gostiteljev.

V začetku 69. minute so grofje še tretjič premagali kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča, ko je na sredini igrišča žogo prestregel Roman Bezjak, jo povlekel proti vratom, na dobrih petindvajsetih metrih podal do Matica Vrbanca, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, strel je poskušal blokirati Kim, a se je žoga nesrečno lobala Luko Janžekoviča za prvi zadetek bivšega kapetana rdeče-belih Matica Vrbanca v celjskem dresu.

Kljub visokemu zaostanku so varovanci Slobodana Gruborja skušali doseči zadetek, v 87. minuti je poskušal Juš Štusej, vratar domačih Matjaž Rozman pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v kot. Po podaji iz kota si je žogo v kazenskem prostoru priboril Marko Maletić, njegov poskus pa je za kak meter zgrešil cilj.

V drugi minuti sodnikovega dodatka, so Celjani izvedli še en hiter protinapad, katerega je z zadetkom kronal rezervist Mičo Kuzmanović, ter s tem potrdil visoko zmago Celjanov.

Kljub reprezentančnemu premoru pa za varovance Slobodana Gruborja ne bo počitka, saj jih že v soboto 14. novembra ob 17.00 uri čaka zaostalo srečanje 9. kroga proti Domžalam. Srečanje med rdeče-belimi in rumeno družino bo odigrano v kidričevskem športnem parku in bo zaprto za javnost.