Danes ob 17.00 uri čaka rdeče-bele druga pokalna preizkušnja, v kateri bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo CherryBox24 Tabor Sežane.

Varovanci Slobodana Gruborja so pretekli vikend v državnem prvenstvu, sploh prvič priznali premoč nasprotni ekipi, ko jih je v Ljudskem vrtu ugnal Maribor. Kot je poudari centralni branilec rdeče-belih Ilija Martinović, poraz v Ljudskem vrtu ni vplival na vzdušje v ekipi pred nadaljnjimi tekmovalnimi obveznostmi: »Zgodilo se je proti res močnemu tekmecu, o kakovosti Maribora ni smiselno razpravljati, saj imajo na vsakem položaju dva kakovostna igralca. Proti Mariboru smo bili najmanj enakovredni, čeprav na koncu to ni bilo dovolj vsaj za točko.«

Rdeče-beli so v uvodnem pokalnem krogu igrali proti Odrancem in vknjižili zmago z 1:3 v gosteh, na prekmurski ravnici je z dvema zadetkoma zablestel Nikola Leko, ki je v obeh tekmovanjih skupaj dosegel že šest zadetkov. Nenazadnje je dvaindvajsetletni vezni igralec rdeče-belih Tabor Sežani v letošnji sezoni že zabil, ko je dosegel prvi zadetek v 1. krogu Prve Lige Telekom Slovenije za vodstvo Aluminija.

A tudi tokrat bo napredovanje, kar je edini cilj odvisno od obrambe, kateri odločno poveljujejo petindvajsetletni Ilija Martinović. Kot je poudaril branilec rdeče-belih je edini cilj na današnji tekmi proti Kraševcem napredovanje: »Važno je da napredujemo. Igra se samo ena tekma, vemo kako je to pomembno, da gremo naprej. Verjetno bomo igrali z pomešano postavo, to ne sme vplivati na nas, cilj je da napredujemo.«

Srečanje se v Kidričevem prične ob 17.00 uri, klubska blagajna se odpira uro pred pričetkom srečanja. Bo pa današnja vstopnica za poklano tekmo, veljala tudi za sobotno srečanje 10. kroga Prve Lige Telekom Slovenije, ko se bodo rdeče-beli doma še enkrat pomerili z Tabor Sežano.