Rdeče-beli so odlično odprli tekmo v Sežani in v 15. minuti po izjemni akciji je Klemen Bolha zadel za vodstvo. Varovanci Roberta Pevnika so vse do šeste minute sodnikovega dodatka minimalno prednost držali, praktično v zadnjem napadu pa je po strelu Vida Kodermana Emir Azemović preusmeril žogo in premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča za končno delitev točk.

Stadion Rajka Štolfe Sežana; gledalcev: 300

Sodniki: Obrenović Rade, Švarc Dejan, Mikača Goran, Sagrković Asmir. VAR: Jug Matej, Kasapović Aleksandar. Delegat: Šturm Emil.

Strelca: 0:1 Bolha 15`; 1:1 Azemović 96` – ag

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Urh (36` Monjac), Ristić, Ovsenek (65` Fahd Richard), Bongongui, Mavretić (36` Korošec), Nemanič, Kryeziu (75` Grobry), Stančič, Salkić (65` Iscaye), Koderman. Trener: Dušan Kosič.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik, Špehar (60` Kadrić), Marinšek (82` Plantak), Prša (88` Martić), Petek, Matjašič (60` Bizjak), Bolha, Šroler (88` Brest), Musa, Azemović. Trener: Robert Pevnik

Rumeni kartoni: Stančič, Bongongui, Nemanič, Ristić, Kryeziu; Pečnik, Musa, Marinšek, Bizjak, Prša

Pred srečanjem v Sežani je glavni strateg rdeče-belih opravil kar nekaj zamenjav v začetni enajsterici rdeče-belih. V začetno enajsterico so se vrnili Emir Azemović, Nik Marinšek in Roko Prša, ki so proti Mariboru počivali zaradi kazni rumenih kartonov, prav tako je tokrat od začetka srečanje pričel Dino Špehar. Zaradi kazni rumenih kartonov je tokrat izven kadra ostal Johan Nkama, na klopi pa so srečanje glede na tekmo z Mariborom ostali še Haris Kadrić, Jaka Bizja in Karlo Plantak.

Srečanje so podjetneje pričeli rdeče-beli, ki so uvodno terensko premoč kronali z zadetkom v 15. minuti srečanja. Akcijo je še na svoji polovici pričel Klemen Bolha, ki je na kratko podal do Roka Prše, slednji je z žogo osvojil kar nekaj prostora in na podal na desno stran do Dina Špeharja, ki je vstopil v kazenski prostor in z lepo podajo na dobrih šestih metrih zaposlil Klemna Bolho, ki je s strelom po tleh premagal nemočnega Jana Koprivca za vodstvo rdeče-belih.

Gostje so prvič zapretili le dve minuti po zaostanku, ko je podajo Dina Stančiča zamudil Rodrigue Bongongui.

Rdeče-beli so bili blizu povišanja prednosti po dobre pol ure igre, ko je iz prostega strela poskušal Martin Šroler, sežanski vratar pa je natančno žogo izbil tik ob levi vratnici v kot. Nekaj trenutkov zatem je po hitrem protinapadu poskušal tudi Jure Matjašič, a je njegov strel iz roba kazenskega prostora končal v naročju Jana Koprivca.

V drugi polčas so odločneje vstopili gostitelji, a prvo priložnost so si po hitrem protinapadu pripravili rdeče-beli. Akcijo je na svoji polovici po uspešnem preigravanju pričel Dino Stančič, ki je podal do Martina Šrolerja, slednji je žogo potegnil vse do kazenskega prostora in z natančno podajo poiskal Maria Muso, ki je podal v sredino, kjer je Jan Koprivec žogo izbil v Alena Korošca, slednji pa jo je tudi po posredovanju VARa izbil še pred golovo črto.

V 66. minuti so bili nevarni pred vrati rdeče-belih gostitelji, ko je Vid Koderman po prostem strelu poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Marko Ristić, ki je žogo z diagonalnim strelom poslal mimo desne vratnice.

Zadnji priložnost za povišanje prednosti so imeli rdeče-beli v 83. minuti, ko je po hitrem protinapadu poskušal Roko Prša, a je njegov strel iz dobrih šestnajstih metrov končal tik ob desni vratnici.

V končnici dvoboja so Sežanci pritisnili na vrata rdeče-belih, in v šest minutnem podaljšku so v četrti minuti po poskusu Matea Monjaca zatresli vratnico. V zadnjih sekundah tekme pa so akcijo pričeli na levi strani, kjer je Marko Ristić poslal predložek pred vrata Luke Janžekoviča, obramba rdeče-belih je žogo odbila na dobrih trideset metrov od gola, a je do nje prišel Vid Koderman, ki se je odločil za takojšen strel, na robu kazenskega prostora je žoga zadela Emirja Azemovića, ki je žogi preusmeril let, tako da kljub reakciji kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič ni mogel preprečiti zadetka za končno delitev točk.

Rdeče-bele naslednja prvenstvena preizkušnja čaka prihodnjo nedeljo 20. marca, ko bodo ob 17:30 uri gostovali na koprski Bonifiki.