Rdeče-beli so v nedeljskem popoldnevu v 94. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Timi Max Elšnik, prišli do izjemno pomembne zmage proti ljubljanski Olimpiji.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: 500

Sodniki: Vinčić Slavko, Benc Uroš, Šumer Žiga, Mertik Bojan. Delegat: Žalik Danijel.

Aluminij 1 : 0 Olimpija

Strelec: 1:0 90`+4 Elšnik – ag

Aluminij: Janžekovič, Martić, Schaubach, Nkama, Matjašič, Marinšek, Dodlek (82` T. Pečnik), Prša, Krefl, Đerlek (73` Brest), Kadrić (73` Kidrič). Trener: Oskar Drobne.

Olimpija: Vidmar, Boakye (84` Fink), Milović, Pavlović (73` Kompan), Crnomarković, Tomić (63` Futasc), Kapun, Elšnik, Ziljkić, Aldair (84` Sešlar), Nukić. Trener: Skender Dino.

Rumeni kartoni: Dodlek, Prša; Pavlović

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne se je pred srečanjem z ljubljansko Olimpijo ubadal s številnimi poškodbami in boleznimi, zato je bil primoran poseči v kar štiri spremembe v začetni enajsterici glede na zadnje srečanje v Domžalah. Zaradi rumenih kartonov ni imel pravice nastopa Emir Azemović, ki ga je tokrat v začetni enajsterici zamenjal Tin Martić. Zaradi bolezni je tokrat izven kadra ostal Klemen Bolha, katerega je v začetni enajsterici nadomestil šele sedemnajstletni Rok Schaubach. Zaradi lažje poškodbe tokrat soigralcem ni mogel pomagati niti Gašper Pečnik, katerega je v začetni enajsterici zamenjal Jure Matjašič. Medtem pa se je v začetno enajsterico po prestani kazni vrnil tudi Johan Nkama, na priložnost iz klopi pa je tokrat počakal Jaka Bizjak.

Uvod v srečanje je povsem pripadel gostom iz prestolnice, ki so prvič zagrozili že v 4. minuti, ko je po kombinaciji na levi strani v kazenski prostor oster predložek poslal Djalo Aldair, do strela z glavo je prišel Mustafa Nukić, že premagal domačega kapetana, a je veselje ljubljanskemu napadalcu preprečil prečnik. V začetku osme minute je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Almedin Ziljkić, a je njegov strel zletel preko vrat. V 14. minuti so si zeleno-beli pripravili novo lepo priložnost, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel branilec gostov Goran Milović, vendar je njegov strel nekoliko iz leve strani Luka Janžekovič odbil.

Zatem so varovanci Oskarja Drobneta vzpostavili ravnotežje na kidričevski zelenici, in si v 26. minuti priigrali tudi prvo priložnost na srečanju, ko je po desni strani v kazenski prostor prodrl Haris Kadrić in poslal žogo po tleh na drugo vratnico, kjer je bil za nekaj centimetrov prekratek Armin Đerlek.

V naslednjem napadu so ponovno zagrozili zmaji, ko je s strelom iz roba kazenskega prostora poskušal Eric Boakye, vendar je kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič strel brez večjih težav odbil.

Po dobre pol ure igre se je v priložnosti znašel Jure Matjašič, vendar njegov poskus iz roba kazenskega prostora ni predstavljal večjih težav za vratarja gostov Nejca Vidmarja. V 35. minuti je po podaji Aljaža Krefla iz kota v gneči poskušal Johan Nkama, vendar je njegov poskus zletel mimo desne vratnice.

V 38. minuti so ponovno poskusili gostje, natančneje prvi strelec gostov Mustafa Nukić, a je njegov strel iz dobrih desetih metrov nekoliko iz desne strani domači kapetan odbil v kot. Zadnjo priložnost v prvem delu je prav tako pripadla tokratnim gostom, ko je Mustafa Nukić iz leve strani poslal žogo na drugo vratnico, kjer je do strela iz bližine prišel Djalo Aldair, vendar je Luka Janžekovič njegov strel še enkrat več izbil.

V nadaljevanje sta obe ekipi vstopili precej enakovredno, do prvega strela so prišli gostje, ko je v deveti minuti nadaljevanja s strelom iz dobrih trideset metrov poskušal Mustafa Nukić, kapetan rdeče-belih, pa je njegov poskus brez večjih težav ubranil. V začetku 71. minute je s prefinjenim diagonalnim strelom iz leve strani poskušal Almedin Ziljkić, vendar ni bil dovolj natančen da bi presenetil Luko Janžekoviča.

V začetku 72. minute so ponovno zapretili rdeče-beli, ko je Aljaž Krefl prodrl v kazenski prostor, najprej preigral Erica Boakyeja in poskušal presenetiti gostujočega vratarja Nejca Vidmarja, vendar je vodstvo rdeče-belim preprečil vratnica. Le tri minute zatem so bili rdeče-beli ponovno blizu vodstva, Aljaž Krefl je izvedel udarec iz kota iz leve strani, gostje so žogo odbili nazaj do bočnega branilca rdeče-belih, slednji jo je poslal do Timoteja Dodleka, ki se je takoj odločil za predložek v kazenski prostor, kjer je Rok Schaubach žogo z glavo podaljšal do Tina Martića, ki je iz težkega položaja iz prve poskušal s strelom, a je bil odlično postavljen gostujoči vratar Nejc Vidmar in žogo izbil v kot.

V 89. minuti so si zeleno-beli priigrali najlepšo priložnost na srečanju, ko je Matic Fink iz sredine igrišča poslal uporabno žogo pred kazenski prostor rdeče-belih, do katere je prišel Svit Sešlar, ki je na dobrih šestih metrih lepo opazil Marka Futasca, ki je poskušal s strelom po tleh, a je kapetan rdeče-belih z izjemno reakcijo žogo izbil.

Povsem na koncu srečanja, so rdeče-beli skušali s pritiskom ogroziti vrata gostov, Aljaž Krefl je ob izteku sodniškega podaljška izvajal kot, do žoge je pršel Marko Futasc, ki je žogo popeljal izven kazenskega prostora, a je Rok Schaubach žogo nekako izbil nazaj do Aljaža Krefla, ki je prodrl v kazenski prostor in poslal predložek v osrčje le tega, kjer je do žoge prišel Roko Prša, ki je z obrata skušal streljati proti golu, a je žogi smer spremenil kapetan gostov Timi Max Elšnik, žoga pa je končala v mreži zeleno-belih, za sladko zmago rdeče-belih v zadnji sekundi srečanja.

Naslednje srečanje, bo zaradi reprezentančnega premora odigrano šele v nedeljo 21. novembra, ko rdeče-bele čaka nova zahtevna preizkušnja, saj odhajajo v goste v Ljudski vrt, k trenutno zelo razpoloženemu Mariboru, ki na lestvici s 30 točkami skupaj z ekipo Kopra zaseda sam vrh lestvice.