Rdeče-bele v nedeljo ob 20.15 čaka četrta prvenstvena tekma in drugo zaporedno gostovanje. Varovanci Roberta Pevnika bodo s tekmo proti velenjskemu Rudarju zaključili četrti prvenstveni krog, na srečanju med knapi in šumari bo pravico delil Denis Šabanagić.

Rdeče-beli so v preteklem krogu v derbiju kroga vknjižili še drugo prvenstveno zmago, edini zadetek na tekmi v Rogaški Slatini je iz prostega strela prispeval kapetan Nik Marinšek. Medtem so Velenjčani pretekli vikend še drugič zapored remizirali, srečanje v Dekanih proti Jadranu se je končalo z rezultatom 1:1.

Knapi, ki jih vodi Simon Dvoršak so v prvenstvo vstopili slabše od pričakovanj, na svojem kontu imajo po treh tekmah dve točki, obe sto vknjižili v zadnjih dveh krogih. V uvodnem krogu so knapi ostali praznih rok v Beltincih, zatem sta sledila dva remija, najprej domač proti Rogaški, kjer gledalci niso videli zadetkov, zatem pa še pretekli teden v Dekanih, edini zadetek za velenjčane je dosegel Vinko Bićanić.

Rdeče-beli so v prvenstvo vstopili dobro, po uvodni zmagi in remiju doma proti Iliriji 1911, so pretekli vikend vknjižili še drugo gostujočo zmago, ponovno se je med strelci znašel kapetan Nik Marinšek, ki ima na svojem računu že tri prvenstvene zadetke. Kapetan bo tudi v Velenju največje orožje trenerja Roberta Pevnika, ki pred nedeljskim srečanjem poudarja, da je vzdušje v ekipi zelo dobro, ter da se v Velenje odpravljajo z jasnim ciljem, po nadaljevanju pozitivnega niza: »Po tekmi in zmagi proti Rogaški je vzdušje v ekipi seveda zelo dobro, samozavest, ki smo jo potrebovali se je še dodatno okrepila. Iz tekme v tekmo ekipa pridobiva, a še vedno imamo veliko rezerv, katere bomo skušali odpraviti že v nedeljo. Med tednom smo dobro delali, zato v Velenje odhajamo sproščeni in z jasnim ciljem podaljšati niz neporaženosti. Zavedamo se, da so Velenjčani boljša ekipa, kot trenutno kaže lestvica, a mi moramo misliti predvsem nase. V kolikor bomo še enkrat več pokazali pravi obraz, verjamem, da se lahko iz gostovanja znova vrnemo vedrih obrazov.«

Rdeče-beli, ki z sedmimi prvenstvenimi točkami zaokrožujejo prvo četverico prvenstvene lestvice imajo še kar nekaj rezerv, nenazadnje se še vedno čaka na prvenec poljskega napadalca Daniela Skibe, po boleznih pa so Jaka Bizjak in Tai Kmetec na zadnji tekmi že bili v kadru, prav tako pa se je ekipi pridružil tudi Jakov Katuša, ki je v lanski sezoni za Fužinar na drugoligaških zelenicah dosegel devet zadetkov.

Srečanje med knapi in rdeče-belimi se bo v Velenju pričelo ob 20.15 uri, prav tako pa si ga bo mogoče v živo ogledati tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba.