Rdeče-bele že v nedeljo zvečer čaka nova prvenstva preizkušnja, ko se v okviru 33. kroga Prve Lige Telekom Slovenije odpravljajo na gostovanje h petouvrščenemu Kopru. Srečanje na koprski Bonifiki se bo pričelo ob 20:00 uri, pravico med rdeče-belimi in rumeno-modrimi pa bo delil Dragoslav Perić.

V zadnji medsebojni obračun letošnje sezone med rdeče-belimi in rumeno-modrimi prihajata ekipi z različnima popotnicama. Koprčani so v zadnjem prvenstvenem srečanju na murskosoboški Fazaneriji povedli z zadetkom najboljšega strelca prvenstva Nardina Mulahusejnovića, v drugem delu pa so Muraši dvakrat zatresli mrežo Ivana Vargića in Kopru prizadejali poraz dvanajsti letošnji poraz. Medtem se rdeče-beli v Koper podajajo po domači zmagi nad Gorico, ko je že v prve pol ure goriško mrežo dvakrat zatresel David Flakus Bosilj, kateri je s petimi zadetki najboljši klubski strelec letošnjega prvenstva.

Koprčani imajo na prvenstveni lestvici sedem točk prednosti pred rdeče-belimi, glavni strateg gostiteljev Rodolfo Vanoli pa bo lahko proti rdeče-belim računal na vse svoje izbrance, saj v vrstah Kopra pred nedeljskim srečanjem ni kaznovanih nogometašev. Koprčani imajo v svojih vrstah tudi najučinkovitejšega strelca letošnjega prvenstva Nardina Mulahusejnovića, ki ima na svojem kontu trinajst zadetkov, nazadnje je mrežo nasprotnika zatresel proti Muri. Koprčani, ki so v zadnjih dveh domačih obračunih obakrat remizirali z identičnim rezultatom 0:0, tako proti Gorici kot proti Bravu, bodo v obračunu proti varovancem Oskarja Drobneta v vlogi favoritov.

V taboru rdeče-belih se po prestani kazni v ekipo vrača vezist Roko Prša, še pomembnejša vrnitev pa je vrnitev na klop Oskarja Drobneta, glavnega stratega rdeče-belih, ki je zmago proti Gorici spremljal iz tribune kidričevskega športnega parka. Glavnega stratega rdeče-belih lahko pred srečanjem v Kopru veseli, da je obramba na čelu s kapetanom Luko Janžekoviča ohranila svojo mrežo nedotaknjeno, s tem pa pokazala tudi pravšnjo mero discipline v igri, še bolj pa ga lahko veselita dva zadetka devetnajstletnega Davida Flakusa Bosilja.

V letošnji sezoni so medsebojni obračuni povsem na strani tokratnih gostiteljev, uvodni obračun, ki je bil odigran v dveh delih (zaradi neurja je bil obračun 6. kroga v 27. minuti prekinjen in odigran naknadno) se je končal z delitvijo točk, za edino točko s Koprom v letošnji sezoni pa je poskrbel nekdanji šumar Jure Matjašič, zadetek za Koprčane je dosegel Nardin Mulahusejnović. Preostala dva obračuna sta se končala z identičnim rezultatom 1:0 v korist Koprčanov, oba pa je odločil Nardin Mulahusejnović.

V letošnji sezono so rdeče-beli proti Kopru osvojili zgolj eno točko in kot pred potjo na obalo poudarja glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne, je sedaj pravi čas, da se na obali osvoji polni komplet točk: »Ravno zaradi tega, ker še jih v letošnjem prvenstvu nismo premagali, je sedaj pravi čas, da poskušamo osvojiti vse tri točke. Enostavno, potrebno bo v tekmo iti borbeno, konkretno, s pravim pristopom, to kar nas krasi zadnje času. Absolutno gremo v Koper poskušat osvojiti vse tri točke, vsaka točka v boju za osmo mesto bo dobrodošla, ampak mi razmišljamo pred tekmo s Koprom o polnem izkupičku.«

Dvoboj 33. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in rumeno-modrimi se bo pričel ob 20.00 uri, zaradi aktualne situacije s korona virusom bo tekma na koprski Bonifiki zaprta za javnost. V živo si bo tekmo mogoče ogledati le na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.