V sobotnem večeru se za rdeče-bele s tekmo proti Muri pričenja sklepni del prvenstva Prve Lige Telekom Slovenije. Tekma 34. kroga med rdeče-belimi in črno-belimi se bo v kidričevskem športnem parku pričela ob 20.00 uri, pravico v šumi pa bo delil Rade Obrenović.

V zadnji medsebojni obračun letošnje sezone obe ekipi vstopata v zelo dobrem vzdušju in odlični formi, rdeče-beli so po remiju v ljubljanskih Stožicah v zadnjih dveh krogih dvakrat slavili in ob zmagah v 180 minutah dvakrat ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Črno-beli prihajajo v Kidričevo s še boljšo popotnico, trem zaporednim zmagam so v zadnjem krogu dodali še domači remi proti Bravu s tem pa niz neporaženosti podaljšali na štiri tekme.

Varovanci Anteja Šimundže prihajajo v Kidričevo v vlogi favorita, trenutno zasedajo tretje mesto na prvenstveni lestvici in so tri kroge pred koncem še vedno v igri za naslov prvaka, saj za vodilno Olimpijo zaostajajo zgolj za tri točke. V svojih vrstah imajo več odličnih nogometašev, največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih pa bo tudi tokrat predstavljal Luka Bobičanec, z devetimi zadetki šesti strelec prvenstva. Črno-beli imajo v svojih vrstah še nekaj zelo dobrih nogometašev, med drugim kapetana Nina Koutra, ki ima na svojem računu šest zadetkov, nepogrešljiv pa je v zadnjem obdobju predvsem Staniša Mandić, ki je v zadnjih dveh tekmah dosegel dva zadetka.

Medtem varovanci Oskarja Drobneta sledijo svojemu cilju, to je čim prej si zagotoviti tudi matematični obstanek in napadati višja mesta na prvenstveni lestvici. Pred domačo tekmo z Muro, bo lahko domači strateg računal na vse svoje nogometaše. Nedvomno pa veseli predvsem dejstvo, da so rdeče-beli v zadnjih treh tekmah dosegli sedem zadetkov, med strelce pa se je vpisalo pet različnih strelcev, izstopa David Flakus Bosilj, ki je dvakrat zadel ob zmagi nad Gorico in Aljaž Krefl, ki je oba zadetka tako proti Olimpiji kot proti Kopru dosegel iz najstrožje kazni.

V treh letošnjih dosedanjih medsebojnih obračunih ima boljši izplen Mura. Uvodni medsebojni obračun na Fazaneriji je pripadel rdeče-beli, takrat sta za zmago zadela Lucas Mario Horvat in Tilen Pečnik, za črno-bele pa je zadetek dosegel Kavin Žižek. Uvodni kidričevski medsebojni dvoboj je dobila Mura, rdeče-beli so sicer povedli z zadetkom Alena Krajnca, preobrat pa sta zrežirala Luka Bobičanec in Kai Cipot. Zadnji medsebojni obračun se je na murskosoboški Fazaneriji končal z zmago Mure z 2:0, za drugo medsebojno zmago v letošnji sezoni sta zadela Nino Kouter in Luka Bobičanec.

Pred srečanjem z Muro je vezist rdeče-belih Roko Prša poudaril, da bodo morali biti s soigralci od prve minute srečanja borbeni, agresivni in čvrst, samo v tem primeru lahko računajo na tri točke: »Mura se bori za prvaka, mi se borimo za peto mesto. Štiri točke so med petim in osmim mestom, z zmago proti Muri bi se priključili Bravu in Tabor Sežani. Mi gremo definitivno po tri točke, prihajajo k nam, in mora jim biti težko. Od prve do zadnje minute moramo biti v igri borbeni, agresivni in čvrsti. S takšnim pristopom verjamem v našo zmago.«

Dvoboj 34. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in črno-belimi se bo pričel ob 20.00 uri, zaradi aktualne situacije s korona virusom pa bo tekma v kidričevskem športnem parku zaprta za javnost. V živo si bo tekmo mogoče ogledati le na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.