Rdeče-beli so v tekmi 5. kroga Prve Lige Telemach, doživeli prvi domači poraz v letošnji sezoni, v izjemi tekmi preobratov je na koncu slavila ljubljanska Olimpija.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 1100

Sodniki: Antič Mihael, Vidali Manuel, Mežnar Matic, Halilović Denis. VAR: Ponis Roberto, Gabrovec David. Delegat: Močnik Vlado

Strelci: 1:0 Skiba 2`, 1:1 Rui Pedro 6`, 2:1 Bilyi 24`, 2:2 Pedro Lucas, 58`, 2:3 Pedro Lucas 59`, 3:3 Gašper Jovan 74`, 4:3 Brest 77`, 4:4 Motika 83`, 4:5 Nukić 87`

Aluminij: Banić, Martić, Skiba (64` Susso), Jagić, Gorenak (64` Brkljača), Jovan, Jovanović (79` Katuša), Schabuach, Brest (88` Baskera), Koblar, Bilyi (88` Pečnik). Trener: Robert Pevnik

Olimpija Ljubljana: Vidovšek, Jorge Silva, Karamatić (46` Fadida), Ratnik, Muhamedbegović, Sešlar (83` Sualehe), Posavec (79` Elšnik), Gavrić (79` Motika), Pedro Lucas, Krefl (83` Nukić), Rui Pedro. Trener: Joao Henriques.

Rumeni kartoni: Martić, Schaubach; Rui Pedro, Sešlar, Posavec, Sualehe

Srečanje v kidričevskem športnem parku se je pričelo izjemno za rdeče-bele, ob koncu prve minute je žogo v prostor podal Tomislav Jagić, Gašper Jovan je bil hitrejši od Jorgerja Fernanda, ter vstopil v kazenski prostor, ter podal na drugo stran, kjer je Daniel Skiba, žogo poslal v mrežo za zgodnje vodstvo.

Sledil je hiter odgovor zeleno-belih, ko se je po izjemni podaji Pedra Lucasa, praktično sam pred Tiborjem Banićem znašel Rui Pedro, ki je s strelom po tleh poskrbel za izenačenje.

V nadaljevanju sta imela obe ekipi po eno priložnost, najprej je v 10. minuti z glavo poskušal Marko Brest, a se je z izjemno reakcijo izkazal Matevž Vidovšek. Tri minute zatem se je po poskusu Matea Karamatića izkazal Tibor Banić.

V 26. minuti, so rdeče-beli še drugič na srečanju povedli, akcijo je na desni strani pričel Tin Martić, ki je ob stranski črti podal do Gala Gorenaka, slednji pa se je odločil za podajo v prostor proti Danielu Skibi, ta je po preigravanju podal žogo do Sandra Jovanovića, slednji pa je lepo videl samega Artema Bilyija, ki je iz dobrih sedmih metrov poskrbel za svoj prvi zadetek v rdeče-belem dresu. 

Štiri minute zatem se je v priložnosti znašel Marko Brest, praktično že preigral tudi vratarja gostov Matevža Vidovška, a je obramba zeleno-belih žogo izbila pred golovo črto. V 41. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati Tiborja Banića, po podaji Jorgeja Fernanda, je iz roba kazenskega prostora poskušal Rui Pedro, a je žoga ob desni vratnici zletela mimo vrat.

V 58. minuti sta po podaji iz kota kombinirala Rui Pedro in Aljaž Krefl, Portugalec je v osrčje kazenskega prostora poslal uporabno žogo, kjer je bil najvišji v soku Pedro Lucas, ki je s strelom z glavo premagal nemočnega Tiborja Banića.

Sledil je nov šok, praktično že v naslednji minuti, ko je iz roba kazenskega prostora udaril Pedro Lucas in še drugič na srečanju premagal nemočnega Tiborja Banića, za vodstvo zeleno-belih.

Sledil je izjemen odgovor rdeče-belih, akcijo v 74. minuti je pričel Marko Brest, ki je žogo poslal na levo do Gašperja Jovana, slednji je na vrhu kazenskega prostora lepo opazil Marko Brkljačo, slednji pa je še lepše opazil, Gašperja Jovana, in mu takoj vrnil žogo, slednji pa je iz petih metrov matiral Matevža Vidovška, za novo izenačenje.

Le tri minute zatem je Sandro Jovanović, žogo poslal proti Marku Brestu, slednji je vstopil v kazenski prostor na levi strani, ter se ob Marcelu Ratniku odločil za strel v bližnji vratarjev kot, z izjemnim strelom pa je vezist rdeče-belih poskrbel za novo vodstvo.

A niti to ni bilo še vse, kar so videli gledalci na tribunah kidričevskega športnega parka, v zadnjih desetih minutah je ponovno udarila ljubljanska Olimpija. Najprej so zeleno-beli v 83. minuti rezultat izenačili, akcijo je na levi strani pričel Aljaž Krefl, ki je z podajo za hrbet obrambe rdeče-belih, zaposlil Sarra Fadida, slednji pa je poslal žogo na drugo stran, kjer se je odlično znašel Nemanja Motika, in atraktivno žogo poslal za hrbet Tiborja Banića. V 87. minuti so zeleno-beli napadali po desni strani, žogo je v kazenski prostor poslal Jorge Fernando, najvišji v skoku pa je bil Mustafa Nukić, ki je premagal povsem nemočnega Tiborja Banića.

Rdeče-bele že v petek 25. avgusta čaka nova domača preizkušnja, v kateri bodo v kidričevskem športnem parku gostili Muro.