Rdeče-bele jutri ob 17.30 uri v ljubljanskih Stožicah čaka tekma polfinala Pokala Pivovarne Union proti ljubljanski Olimpiji. Na srečanju, kjer bo podeljena finalna vstopnica pokalnega tekmovanja bo pravico delil Aleksandar Matković s pomočniki, srečanje pa si bo mogoče v živo ogledati tudi na prvem programu Sportkluba.

Točno deset dni manj od enega leta bo odkar sta se nazadnje pomerili ljubljanska Olimpija in Aluminij, zadnje srečanje je bilo odigrano v Kidričevem v okviru 34. kroga lanske sezone Prve Lige Telemach Slovenije, zmage se je z 2:3 veselila ljubljanska Olimpija. Od takratne zasedbe, ki jo je vodil Robert Pevnik je ostala peščica igralcev, ki nosi rdeče-beli dres. Medtem so rdeče-beli po lanskem izpadu v letošnji sezoni pri vrhu drugoligaške razpredelnice, ljubljanska Olimpija pa je v preteklem krogu na večnem derbiju osvojila državni naslov in to kar pet krogov pred koncem prvenstva.

Zmaji, ki jih v letošnji sezoni vodi Albert Riera se v polfinalni obračun podajajo v izraziti vlogi favoritov. V letošnji sezoni so v dvaintridesetih prvenstvenih krogih vpisali dvaindvajset zmag, štiri neodločene rezultate in samo šest porazov, ob tem pa so v pokalnem tekmovanju izločili Avto Rajh Ljutomer, lendavsko Nafto 1903 in na zadnji stopnički po streljanju kazenskih strelov še Celje. Zmaji v letošnji sezoni blestijo, najboljši strelec zasedbe iz prestolnice je Mario Kvesić, ki je dosegel petnajst prvenstvenih zadetkov, v pokalnem tekmovanju pa je najboljši strelec Mustafa Nukić, ki se je podpisal pod tri zadetke. Zmaji, ki bodo v sredinem popoldnevu v popolni vlogi favoritov imajo kar nekaj igralcev, ki poznajo rdeče-bele, nenazadnje je prav kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik, svojo kariero pričel pri rdeče-belih, velik pečat pa je v preteklih dveh sezonah pustil v Kidričevem pustil tudi Aljaž Krefl, ki je v letošnji sezoni postal nepogrešljiv člen zasedbe Alberta Riere.

Rdeče-beli so si polfinalno pokalno vstopnico priborili po zmagi nad Koprom, ko je v začetku aprila zmagoviti zadetek dosegel Jakov Katuša. Še pred Koprom so rdeče-beli izločili ravenski Fužinar, Idrijo, Bukovce in Grajeno. Varovanci Roberta Pevnika, v prvenstvu še vedno zaostajajo za vodilno Rogaško, a v spomladanskem delu sezone še ne poznajo poraza, ob petih prvenstvenih zmagah in treh nedoločenih rezultatih, so dosegli še dve pokalni zmagi, ki sta jih pripeljali na prag jutrišnjega srečanja v Stožicah. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik pred srečanjem v prestolnici poudarja, da v Ljubljano ne odhaja, če bi bil mnenja, da se njegovi varovanci ne morejo prebiti čez Olimpijo v finale pokala: »Ne glede na to, kdo bi jutri stal nasproti Olimpiji, bi bili zmaji izraziti favoriti in ravno v tem vidim našo priložnost. Olimpija je že osvojila naslov državnega prvaka, v polfinalu je na sporedu samo ena tekma in lahko imaš slab dan, ti ne gre. Mi bi sicer morali odigrati najboljšo tekmo sezone, takrat bi imeli kanček upanja, da jih lahko premagamo. A jutri od nas noben ne pričakuje, da bomo zmagali, jutri je pred nami edina tekma, v kateri ne rabimo zmagati in prav zato verjamemo, da jih lahko presenetimo. Vemo, da nas čaka težka tekma, ampak mi bomo naredili vse, da tekmo skušamo obrniti v naš pride in, da ubijemo ritem Olimpije, ter prvi zabijemo gol.«

Veliko bo v jutrišnjem popoldnevu odvisno tudi od vodje rdeče-belih na in ob igrišču, kapetana Nika Marinška, ki se je v letošnji sezoni podpisal že pod sedemnajst zadetkov in pet asistenc. Kot poudarja kapetan rdeče-belih si želi, da s soigralci odigrajo kot znajo: »Prav zaradi tega, ker nam noben ne daje priložnosti, mislim, da imamo priložnost. Saj smo že proti Kopru dokazali, da se znamo kosati z boljšimi nasprotniki in zakaj ne bi tega ponovili tudi jutri. Veliko napetosti ni čutiti, pravzaprav, gre za edino tekmo letošnje sezone, ki je rabimo zmagati, pričakujemo, da bomo odigrali sproščeno in zakaj se ne bi tudi mi na koncu veselili.«

Srečanje v Stožicah se prične ob 17.30 uri, neposredni televizijski prenos si bo mogoče ogledati v živo na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa bomo tekmo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.