Rdeče-bele v nedeljo v ljubljanskih Stožicah čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo v okviru 31. kroga ob 17.15 uri pomerili z vodilno Olimpijo. Pravico na srečanju med rdeče-belimi in zeleno belimi bo delil Roberto Ponis.

Obe ekipi v 31. krog Prve Lige Telekom Slovenije vstopata s prvenstvenim porazom iz zadnjega 30. kroga. Rdeče-beli so doma klonili proti sežanskemu Taboru z 0:2, medtem ko so zmaji z 0:3 klonili v murskosoboški Fazaneriji proti Muri. Zeleno-beli so sicer med tednom imeli tudi pokalne obveznosti, ko so šele po podaljšku v Lendavi z zadetkom Andersa Vombergerja strli Nafto 1903.

Pred zadnjim krogom sta tako obe ekipi igrali zelo dobro in bili v seriji pozitivnih rezultatov, v četrti medsebojni dvoboj v letošnji sezoni pa v vlogi favoritov vstopajo gostitelji, ki trenutno kraljujejo na prvenstveni lestvici, med drugim pa imajo v svojih vrstah tudi Andersa Vombergerja in Đorđeta Ivanovića, ki sta skupaj v prvenstvu dosegla že 21 zadetkov.

Rdeče-beli v prestolnico odhajajo oslabljeni za Emirja Azemovića, ki je v zadnjem prvenstvenem dvoboju prejel rdeč karton in bo tekmo premora odslužil prav proti zmajem. A kot pred srečanjem poudarja strateg rdeče-belih Oskar Drobne je teden počitka njegovim varovancem dobro del, saj so se lahko sanirale določene mini poškodbe: »Posebnosti ni, smo se spočili, pozdravili določene mini poškodbe, v Ljubljano pa odhajamo pripravljeni na čvrsto tekmo, v prijeten ambient, ter upamo, da se bomo po koncu tekme veselili kakršnega koli pozitivnega rezultata.«

Letošnji medsebojni dvoboji so izenačeni, vsaka ekipa se je do sedaj veselila po enkrat, eno srečanje pa se je končalo brez zadetkov. Uvodni dvoboj v lanskem septembru je pripadel rdeče-belim, ko so slavili z 1:0, za zmago pa je zadel sedaj že bivši član rdeče-belih Jure Matjašič. Uvodni obračun v Stožicah je pripadel zmajem, ki so kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča premagali kar trikrat, pod dva zadetka se je podpisal Đorđe Ivanović, končni rezultat pa je postavil najboljši strelec zmajev v letošnji sezoni Anders Vombergar. Zadnji medsebojni obračun v kidričevskem športnem parku se je končal brez zadetkov, z delitvijo točk.

Kljub temu, da rdeče-beli odhajajo k vodilni ekipi prvenstvene lestvice, pa strateg rdeče-belih Oskar Drobne pred srečanjem opozarja, da bo nedeljsko srečanje eno lažjih v prvenstvu za njegove varovance, saj v Stožicah nimajo kaj izgubiti: »Ponovno nas čaka ena lažjih tekem. V Ljubljani nimamo kaj za izgubit, v Stožice gremo samozavestni, poskušat presenetit Olimpijo. Pripravili se bomo po najboljših močeh, če bomo mi pravi, borbeni kompaktni se lahko nadejamo pozitivnega rezultata.«

Dvoboj 31. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in zeleno-belimi se bo pričel ob 17.15 uri, zaradi aktualne situacije bo tekma v Stožicah zaprta za javnost. V živo si bo tekmo mogoče ogledati na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.