Rdeče-beli bodo tudi v zadnjem tekmovalnem tednu letošnjega leta nastopili dvakrat, najprej jih čaka prestavljen obračun 17. kroga Prve Lige Telemach proti Rogaški. Srečanje v zdraviliškem mestu bo na sporedu že to sredo ob 13.00 uri, pravico v zaostalem srečanju pa bo delil Mihael Antić s pomočniki.

Obe ekipi v prestavljen dvoboj stopata s popotnico poraza, Slatinčani so porazu proti Domžalam in dodali še poraza proti Muri in pretekli vikend proti Bravu, medtem ko so rdeče-beli po točki proti Bravu in zmagi nad Koprom nanizali dva poraza, obakrat so ostali praznih rok v »šumi«, najprej proti Domžalam med tednom in zatem še v soboto proti vodilnemu Celju.

Slatinčani so v nedeljskem zgodnjem popoldnevu priznali premoč Bravu, Ljubljančani so povedli, zatem je sledil preobrat črno-belih v režiji Nejca Gradišarja. Kljub vodstvu črno-belih pa so Ljubljančani v končnici dvoboja z zadetkoma Luke Štora in Mateja Poplatnika Rogaški prizadejali poraz. Na nedeljski tekmi je bil v prvem delu izključen trener Slatinčanov Oskar Drobne, ki tako ne bo mogel voditi ekipe iz klopi. Ob tem pa bodo Slatinčani tokrat nastopili še brez Žana Flisa in Oliverja Kregarja, ki sta izpolnila kvoto kazni rumenih kartonov. A Slatinčani v svojem zadnjem dejanju letošnjega leta pred svojimi navijači večino upov polagajo v izjemno razpoloženega Nejca Gradišarja, slednji je si s sedmimi zadetki deli drugo mesto na lestvici strelcev Prve Lige Telemach, sploh v zadnjem obdobju pa je napadalec Rogaške v izjemni formi. Zraven razpoloženega napadalca imajo Slatinčani še nekaj adutov v vezni vrsti, kjer sicer v defenzivnih nalogah kraljujeta Žan Benedičič in Thalisson. Veliko pa bo odvisno tudi od obrambe, ki ji v zadnjem obdobju poveljuje kapetan Slatinčanov Rene Rantuša Lampreht.

Rdeče-beli so v sobotnem popoldnevu doma ostali brez točk proti vodilnemu Celju, a bolj kot poraz skrb pred predzadnjim letošnjim gostovanjem zbuja odsotnost trojice stalnih igralcev. Pravice nastopa v Rogaški Slatini tako nimajo Tomislav Jagić, Gal Gorenak in Sandro Jovanović, a na srečo se vračata Artem Bilyi in Tin Matić, ki proti Celju nista smela nastopiti. Ne glede na to, da so rdeče-beli proti Celju prejeli tri zadetke, pa so pokazali bistveno več želje in borbenosti, kot na tekmi z Domžalami, kar je zagotovo pomembno pred obračunom proti Rogaški. Zelo tudi veseli, da so si rdeče-beli v soboto priigrali kar nekaj priložnosti, ki so ostale na žalost neizkoriščene.

Pred srečanjem v zdraviliškem mestu glavni strateg rdeče-belih Robret Pevnik poudarja, da bo potrebno biti zelo discipliniran, predvsem pa da bodo njegovi varovanci morali biti v pomembnem srečanju sproščeni in samozavestni: »Želimo si nadgraditi zadnji dve tekmi, kateri smo sicer izgubili, a v obeh tekmah je bilo videti tudi dobro. Te naše dobre igre je potrebno nadgraditi z zmago, tekma proti Rogaški bo neke vrste zrelostni izpit za moje igralce. Rogaške ne podcenjujemo, vemo, da je igrišče tam »vroče«, a se zavedamo svoje kvalitete. Smo samozavestni, verjamem v svojo ekipo, verjamem v to, da bomo anulirali njihovo agresivnost. Gre za zelo pomembno tekmo, a ta tekma ne bo odločala o ničemer, a vendar moji igralci morajo dati »tisto«, kar dajo proti ekipam iz vrha lestvice, moramo biti sproščeni in samozavestni, podobno kot smo bili nazadnje proti Celju. Imamo še čas, da odpravimo oziroma popravimo še nekaj nians in da dobro igro pretvorimo v zmago.«

Edini medsebojni obračun v Prvi Ligi Telemach je bil med obema ekipama odigran v letošnji sezoni, ko so se v sredini septembra v »šumi« veselili gostje. Slatinčani so v 8. krogu povedli že v 2. minuti, ko je Sama Pridgarja premagal Vice Miljanić, vodstvo pa je povišal prvi strelec gostov Nejc Gradišar. Poraz proti Rogaški je v drugem delu omilil Daniel Skiba.

Srečanje v Športnem centru Rogaška Slatina se bo v sredo pričelo ob 13.00 uri, v kolikor si srečanja ne boste morali ogledati v živo na tribunah, si ga lahko ogledate v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih bomo srečanje spremljali v živo tudi na klubskih družbenih omrežjih.