Rdeče-bele v sredo 28. septembra ob 15.30 uri čaka prestavljeno srečanje proti ravenskemu Fužinarju. Na zaostalem srečanju v Ravnah na Koroškem bo pravico delil Darjan Kovačič s pomočniki.

Ravenčani so med vikendom uspeli prekiniti niz treh zaporednih porazov v gosteh proti Brinje Grosuplju, medtem ko so rdeče-beli doma s tremi zadetki v mreži Bistričanov zacelili rane po porazu z 0:1 proti kranjskemu Triglavu.

Ravenčani se s trimi točkami iz zadnjega dvoboja trenutno nahajajo na dvanajstem mestu prvenstvene lestvice in imajo na svojem računu devet prvenstvenih točk. Največjo nevarnost bo nedvomno predstavljal prvi strelec Korošcev Faris Zubanović, ki je s šestimi prvenstvenimi zadetki tretji strelec dosedanjega dela prvenstva. V zadnjem srečanju v Grosuplju je nase opozoril Nejc Plaznik, ki je z dvema zadetkoma bil mož odločitve, da so tri točke osvojili prav Ravenčani. Zraven omenjenega dvojca je potrebno omeniti Chrisa Cenerja, s tremi zadetki drugega strelca Ravenčanov.

Rdeče-beli so poraz proti kranjskemu Triglavu zacelili z zmago proti Bistrici pretekli petek, ko so za zmago zadeli Andraž Borovnik, bivši član Fužinarja Jakov Katuša in kapetan Nik Marinšek. Kot pred zaostalim srečanjem poudarja pomočnik Roberta Pevnika, Boban Jović, je prav to, da so se trije različni igralci vpisali med strelce zelo pomembno za celotno ekipo: »Še naprej se moramo držati svojega plana. Po porazu proti Triglavu, je bilo najbolj pomembno, da smo v zadnji tekmi obrnili rezultate nazaj v želeno smer torej v zmagovalni ritem, ki ga želimo seveda nadaljevati že v sredo. Fužinar ni naivna ekipa in tekme se moramo ločiti maksimalno, da ohranimo to pozitivnost in dobre rezultate. Zelo me veseli, da so se proti Bistrici med strelce vpisali trije različni nogometaši. To je dobro predvsem iz psihološkega vidika, da se v napadu razigra čim več fantov, vsi dobivajo navodila in želel bi si, da se jih še bolj držimo, že v sredo.«

Nekaj težav ima glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik pri sestavi udarne enajsterice, saj je kvoto štirih rumenih kartonov izpolnil Tin Martić, šele v torek ima reprezentančno preizkušnjo Marko Brest, ki v Kranju čaka dvoboj proti Bosni in Hercegovini.

Zaostalo srečanje, bomo v živo spremljali na klubskih družbenih omrežjih.