Oster ritem igranja med vikendom in med tednom, rdeče-beli zaključujejo v sredo 3. maja, ko jih čaka predzadnje gostovanje v letošnji sezoni. V okviru 28. kroga 2. slovenske nogometne lige se varovanci Roberta Pevnika odpravljajo v goste k Biljam, srečanje na igrišču v Biljah se bo pričelo ob 17.00 uri, pravico na severu Primorske pa bo delil Begić Amel.

Obe ekipi se v zadnji medsebojni obračun letošnje sezone podajata s popolnoma drugačnima izhodiščema. Četa Roberta Pevnika je v sobotnem popoldnevu vknjižila tretjo zaporedno prvenstveno zmago in še v prvenstvu v nadaljevanju sezone ne pozna poraza, medtem ko so varovanci Dominika Beršnjaka v gosteh pri Rogaški vknjižili drugi zaporedni poraz.

Biljenci so pretekli vikend položili orožje pred vodilno Rogaško, v gosteh so prejeli dva zadetka, bil pa je to drugi zaporedni poraz čete iz severa Primorske, teden pred tem so doma priznali premoč ljubljanski Iliriji 1911. Pred dvema porazoma so varovanci Dominika Beršnjaka vknjižili štiri zaporedne neodločene rezultate, še pred tem pa dve zmagi. Prav neodločeni rezultati in zadnja dva poraza so Primorce na lestvici potisnili v drugo polovico lestvice, kjer s štiriintridesetimi točkami trenutno zasedajo deveto mesto in imajo enako število točk kot Nafta 1903, Primorje in Brinje Grosuplje. Glavni strateg črno-belih bo imel na razpolago praktično vse igralce, manjkal bo le Žejen Miha, ki bo počival zaradi rumenih kartonov. Prvi strelec Biljencev je še vedno Bamba Sousso, ki trenutno drži tretje mesto na lestvici strelcev s trinajstimi prvenstvenimi zadetki.

Rdeče-beli odhajajo v Bilje z željo, da vsaj zadržijo dve točki zaostanka za vodilno Rogaško, zato na severu Primorske ne igra druga kot zmaga. Varovanci Roberta Pevnika so se po pokalni sredi, ko so priznali premoč ljubljanski Olimpiji v soboto odlično odzvali in kljub kratkemu času za regeneracijo, odlično odzvali in na krilih kapetana Nika Marinška, ki je dosegel tri zadetke ugnali Roltek Dob. Prvi polčas v kidričevskem športnem parku je bil z izjemo uvodnih petih minut fantastičen in rdeče-beli bi zraven treh zadetkov, lahko dosegli še kak zadetek. Veseli dejstvo, da se med kandidate za nastop vrača Tin Martić, a Robert Pevnik tokrat ne bo mogel računati na Roka Frešerja, ki bo moral odslužiti kazen rumenih kartonov.

Pred srečanjem v Biljah glavni strateg rdeče-belih poudarja, da je potrebno v tekmo iti povsem osredotočeno z jasno vizijo in željo: »Zelo pomembno je bilo, da smo se po tekmi z Olimpijo, ki nas je energetsko izpraznila dvignili proti Dobu, prav tako pa sem dobil odgovor, da lahko računamo tudi na vse igralce iz klopi, saj smo proti Dobu opravili nekaj rotacij. Ritem je resda peklenski, a mi imamo svoje načrte, svojo vizijo in te začrtane poti se moramo držati. V Biljah moramo biti ponovno pravi, stoodstotno osredotočeni, pri stvari, s pravo željo verjamem, da se bomo iz zahtevnega gostovanja ponovno vrnili zadovoljni. Prvo »finalno« tekmo smo oddelali kot smo želeli, sedaj je na vrsti nova.«

Uvodni obračun med rdeče-belimi in črno-belimi se je v kidričevskem športnem parku končal z zanesljivo zmago rdeče-belih, ki so v mrežo Bilja pospravili štiri žoge. Za eno izmed višjih zmag v letošnji sezoni je dvakrat v polno meril Nik Marinšek, po en zadetek sta prispevala Tin Martić in Tim Ciganović.

Sredina tekma v Biljah se bo pričela ob 17.00 uri, v živo bomo jo za vse privržence rdeče-belih spremljali na klubskih družbenih omrežjih.