Varovanci Oskarja Drobneta so v ponedeljek 14. junija pričeli s pripravami na novo sezono. Že v ponedeljek je po uvodnem sestanku sledil prvi trening, v torek so rdeče-beli trenirali dvakrat, do sobote, ko jih pa čaka prva preizkušnja pa jih čakajo še štirje treningi.

Rdeče-bele vse do začetka prvenstva čaka 7 pripravljenih srečanj. Uvodoma se bodo v soboto pomerili z celjskim Šampionom, nato sledijo težji preizkusi za varovance Oskarja Drobneta, ki ob enem poudarja, da so prav težke preizkušnje tisto, kar si v pripravljenem obdobju želi, da bo ekipa pred prvim krogom v optimalno pripravljena: »Potrebujemo čim težje preizkušnje. Težja, ko je preizkušnja, bolj se moramo potruditi, da dosežemo tisto, kar lahko iz treningov prenesemo v tekme. Če bomo imeli težke tekme, bomo tudi dobro pripravljeni, kar pa si pred prvo tekmo v prvenstvu tudi želimo.«

Rdeče-beli se bodo tako uvodoma pomerili s Šampionom, ki je pravkar končano sezono v 3. SNL vzhod končal na 7. mestu prvenstvene lestvice. Sledi nasprotnik iz vzhodne Madžarske, ki je sezono sklenil na 2. mestu madžarskega prvoligaškega prvenstva. Že naslednji dan sledi dvoboj proti avstrijskemu prvoligašu, ki je lansko sezono v Budnesligi končal na 9. mestu prvenstvene lestvice. Zadnji junijski dan bodo rdeče-beli izkoristili za test proti lendavski Naft 1903, ki je lanski drugoligaški ples končala na 4. mestu, zatem sledi obračun proti romunskemu prvoligašu FC UTA Arad. Ob koncu pripravljalnega obdobja pa bodo varovanci Oskarja Drobneta najprej pomerili moči z novim drugoligašem Rogaško, generalka pa čaka rdeče-bele proti hrvaškemu prvoligašu NK Slaven Belupu.

Pripravljane tekme:

Sobota; 19.6.2021 – Šampion (3. SNL)

Petek; 25.6.2021 – Puskas Akademia (Madžarska)

Sobota; 26.6.2021 – SKN St. Pölten (Avstrija)

Sreda; 30.6.2021 – Nafta 1903 (2. SNL)

Sobota; 3.7.2021 – FC UTA Arad (Romunija)

Petek; 9.7.2021 – NK Rogaška (2. SNL)

Sobota; 10.7.2021 – NK Slaven Belupo (Hrvaška)