Rdeče-bele v 5. krogu Prve Lige Telemach čaka domač obračun proti ljubljanski Olimpiji, srečanje v kidričevskem športnem parku se bo v soboto 19. avgusta pričelo ob 20.15 uri. Pravico med rdeče-belimi in zeleno-belimi bo delil Mihael Antić.

Obe ekipi v medsebojni obračun vstopata s popotnico zmage, zeleno-beli celo s popotnico dveh zaporednih prvenstvenih zmag, medtem ko rdeče-beli s popotnico zmage iz zadnjega kroga proti Radomljam.

Zeleno-beli prihajajo v Kidričevo v popolni vlogi favorita, ne glede na to, da so met tednom izpadli v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti turškemu Galatasaryu. Zmaje, ki jih v novi sezoni vodi João Henriques, tudi v letošnji odlikuje učinkovitost in trdna obramba. Zeleno-beli so v treh tekmah letošnje sezone dosegli osem zadetkov, med strelce pa se je vpisalo pet različnih nogometašev, že pri treh zadetkih je Saar Fadida, pri dveh pa Rui Pedro. Obrambi tudi v letošnji sezoni poveljuje izjemni vratar Matevž Vidovšek, ki ima pred seboj mladega stebra ljubljanske obrambe Marcela Ratnika, ki je nenazadnje z izjemnim zadetkom odločil zadnji prvenstveni obračun proti Domžalam. V sredini ob zadnjem vezistu Augustu Doffu kraljuje kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik. Ob izjemno kakovostni ekipi, pa ima glavni strateg zmajev tudi na klopi številne nogometaše, ki lahko v vsakem trenutku zapolnijo vrzel na igrišču.

Rdeče-beli so po dveh izjemno všečnih predstavah tako proti Celju, kot proti Mariboru, pretekli vikend vknjižili prvi komplet treh točk v letošnji sezoni. Varovanci Roberta Pevnika, so v gosteh proti Radomljam z zadetkoma Marka Bresta in kapetan Tina Martića dokazali, da uvodni predstavi nista bili naključje, ob tem pa je obramba rdeče-belih povrhu v obrambi zadržala ničlo, kar zagotovo dodatno vpliva na samozavest pred sobotnim večernim obračunom z zmaji. Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik ima proti zeleno-belim ponovno na voljo vse svoje najboljše može, kljub zgodnjemu odhodu iz zelenice pretekli vikend, pa bo za sobotni obračun nared napadalec Bamba Susso.

Pred srečanjem z zmaji glavni strateg rdeče-belih poudarja, da v Kidričevo prihaja evropska Olimpija, a da verjame v srčnost njegovih varovancev: »Vemo kaj nas čaka v srečanju proti ljubljanski Olimpij, v Kidričevo prihaja aktualni državni prvak, evropska Olimpija. Zelo spoštujemo Olimpijo, vendar mi moramo gledati nase, mi moramo biti predrzni, stoodstotni pri izpolnjevanju taktičnih zamisli, povsem osredotočeni na dogajanje na igrišču. Verjamem v ekipo, verjamem, da če bomo mi pravi, da lahko v »šumi« ostanejo tudi točke.«  

Zadnji medsebojni obračun med rdeče-belimi in zeleno-belimi je bil odigran v lanski sezoni, ko sta se ekipi v Stožicah pomerili v polfinalu pokala. Polfinalni obračun je pripadel zeleno-belim, za katere sta zadela Aljaž Krefl in Timi Max Elšnik, za rdeče-bele pa je v polno meril bivši kapetan Nik Marinšek. Je pa seveda zanimiva statistika prvenstvenih dvobojev, sploh medsebojna statistika dvobojev v »šumi«, ki je na strani rdeče-belih. V Skupno štirinajstih prvenstvenih obračunih v Kidričevem, so se zmage osemkrat veselili rdeče-beli, eno srečanje se je končalo brez zmagovalca, petkrat pa so se zmage veselili zeleno-beli.

Vstopnice so sobotni obračun si lahko privrženci rdeče-belih zagotovite že dan pred tekmo v klubskem baru. Prodaja se bo pričela ob 18.00 uri in bo trajala do 19.30 ure. Blagajne kidričevskega športnega parka se bodo na dan tekme odprla ob 19.00 uri.

V kolikor si srečanja ne boste mogli ogledati v živo na tribunah kidričevskega športnega parka, si ga lahko v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.