Rdeče-beli se iz drugega spomladanskega gostovanja vračajo s točko, ki so jo osvojili pri ljubljanskem Bravu v srečanju, kjer gledalci niso videli zadetkov. Za rdeče-bele je to v letošnji sezoni Prve Lige Telekom Slovenije še šesti neodločen rezultat, s katerim so ohranili dve točki zaostanka za Olimpijo s katero se bodo pomerili v prihodnjem krogu.

Športni park Šiška Ljubljana, gledalcev: 950

Sodniki: Borošak, Vukan, Smej

Rezultat: 0:0

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Kirm, Agboyi, Nukić, A. Matko, Baturina (75` Kramarič)

Aluminij: Kovačič, Pantalon, Kontek, Vrdoljak, Matjašič, Jakšić, Čermak, Marinšek, Klepač (83` Pečnik), Leko (44` Vrbanec), Štor (70` Živković)

Rumeni kartoni: Žinko, Drkušić; Pantalon, Marinšek

Rdeč karton: /

V drugi gostujoči letošnje pomladi je trener rdeče-belih Slobodan Grubor počitek namenil kapetanu Maticu Vrbancu, ki ga je v začetni enajsterici zamenjal Nik Marinšek. Prvič po prihodu nazaj v rdeče-beli dres je srečanje v začetni enajsterici pričel tudi Luka Štor, ki je v začetni enajsterici zamenjal Anteja Živkovića. Trener rdeče-belih pa je poskrbel za še eno spremembo glede na torkovo srečanje proti velenjskemu Rudarju, saj je Miloša Šako nadomestil Marcel Čermak.

Uvod v srečanje je minil predvsem v igri na sredini igrišča, prvo priložnost na ŽAKu smo videli v 24. minuti, ko so gostitelji ogrozili vrata Matije Kovačića. Žan Trontelj je v kazenskem prostoru poskušal z ostro žogo pred vrata rdeče-belih, a je pred Mustafo Nukićem posredoval Nemanja Jakšić.

Po dobre pol ure igre so ponovno zapretili varovanci Dejana Grabića, žogo je v svojem kazenskem prostoru neprevidno zapravil Marcel Čermak, do nje je prišel Andraž Kirm, a je žoga zletela mimo vrat.  

V 33. minuti so prvič poskušali rdeče-beli, iz dobrih petindvajsetih metrov je želel Igorja Vekića presenetiti Mihael Klepač, a je žoga zletela preko vrat. Le tri minute zatem so ponovno poskušali nogometaši Brava, ki so izvajali tri zaporedne kote, po tretji zaporedni podaji iz kota se je v priložnosti znašel David Brekalo, a je žogo poslal mimo vrat.

V 41. minuti so še drugič proti goli sprožili varovanci Slobodana Gruborja, ko Nik Marinšek lepo opazil, da Igorja Vekića ni na svojem mestu, a žoga je zletel preko ljubljanskih vrat.

Tik pred koncem nove težave za rdeče-bele, saj je bil Slobodan Grubor primoran že k prvi menjavi, ko je igro zaradi poškodbe zapustil Nikola Leko namesto njega pa je v igro prišel kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec. Kljub zgodnji menjavi, pa se je prvi polčas končal z začetnim rezultatom 0:0.

Po zelo zanimivem in enakovrednem dvoboju v drugem polčasu, so prvo priložnost v nadaljevanju imeli gostitelji, ko se je Aljoša Matko znašel sam pred Matijo Kovačićem, a je žogo poslal preko vrat rdeče-belih.

V 56. minuti je rdeče-bele od vodstva ločilo zgolj nekaj centimetrov, kot je izvedel kapetan Matic Vrbanec, žogo je v kazenskem prostoru izbil Luka Žinko, a le do Mihaela Klepača, ki je poskušal iz prve, a je žoga zletela tik ob levi vratnici.

V 77. minuti so rdče-beli prišli do novega strela, akcijo je na svoji polovici pričel Stipe Vrdoljak, ki je ob črti osvojil ogromno prostora, podal do Marcela Čermaka, ki je poskušal s podajo v kazenski prostor, kjer je do žoge prišel Ante Živković, ki je žogo zavrnil do Nika Marinška, ta je poskušal s prve, a žoga je za las grešila cilj.

V 83. minuti so bili ponovno blizu vodstva gostitelji, po ukradeni žogi na sredini igrišča, je do žoge na vrhu kazenskega prostora prišel Andraž Kirm, ki je z natančno podajo zaposlil Mustafo Nukića, ki je iz dobrih desetih metrov poskušal z glavo, že premagal Matijo Kovačića, a je rdeče-bele rešila vratnica.

Tik pred koncem srečanja so zapretili rdeče-beli, ko je glavni sodnik srečanja Alen Borošak dosodil prekršek nad Juretom Matjašičem, k izvedbi je pristopil Tilen Pečnik, ki je dobro nameril, a je vratar gostiteljev Igor Vekić s skrajnimi močmi preprečil najhujše, tako se je srečanje končalo brez zmagovalca.

Rdeče-bele čaka že v torek nova prvenstvena preizkušnja, ko bodo v kidričevskem športnem parku ob 16.00 uri gostili ljubljansko Olimpijo.