Po reprezentančnem premoru se nadaljuje prvoligaški ples, rdeče-beli v 3. krogu Prve Lige Telekom Slovenije odhajajo na gostovanje k sežanskemu CB24 Taboru. Srečanje na stadionu Rajka Štolfe bo odigrano v nedeljo ob 16.00 uri, pravico med Kraševci in šumari pa bo delil Slavko Vinčić s pomočniki.

Rdeče-beli odhajajo k tekmecu, kateri v novo sezono zakorakal odločno z domačo zmago nad Koprom z 1:0, v zadnjem krogu pa je priznal premoč Muri v gosteh. Sežanci so po pokalni sredi pretekli vikend ostali brez glavnega trenerja Maura Camoranesia, ki ga je pred dnevi nasledil Goran Stanković. Kljub menjavi na trenerskem stolčku Sežančanov, pa igrajo rdeče-črni doma, kjer zelo neradi oddajajo točke. Nedvomno imajo gostitelji kakovostno zasedbo, ki bo skušala ogroziti vrata rdeče-belih.

Rdeče-beli odhajajo v Sežano po doma osvojeni točki proti aktualnim državnim prvakom iz Celja, ko so prikazali izjemno čvrsto igro in si priigrali številne priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Reprezentančni premor je za varovance Slobodana Gruborja prišel še kako prav, saj je strokovni štab, skušal nadomestiti izgubljeno v času karantene. Točka proti Celju je bila nedvomno tudi zelo dobrodošla za samozavest, saj je obramba rdeče-belih, vzdržala napade grofov, ter ob tem ni prejela zadetka. Obrambni dvojec Azemović – Pantalon bo tudi tokrat eden izmed glavnih adutov čete Slobodana Gruborja.

Veliko bolj zbrani kot uvodoma proti Celju pa bodo tokrat morali biti rdeče-beli v napadalnih akcijah, eden izmed glavnih adutov rdeče-belih v napadu Mihael Klepač poudarja, da odhajajo v Sežano po točke: »Tabor Sežana je zelo neugoden nasprotnik. Spoznali smo jih v pretekli sezoni, a kljub vsemu odhajamo v Sežano z veliko odgovornostjo in željo da se v Kidričevo vrnemo s točkami.«

Dvaindvajsetletni krilni napadalec rdeče-belih je svoje merilne naprave naravnal v pokalnem tekmovanju preteklo sredo, ko je po le štirih minutah na igrišču zatresel mrežo. Kot poudarja vsak zadetek pomaga pri samozavesti: »Zadetek vedno pozitivno vpliva na mene. Seveda si želim, da dosegam zadetke tudi v nadaljevanju, mogoče že v nedeljo v Sežani.«

V lanskih štirih prvenstvenih medsebojnih dvobojih so rdeče-beli dvakrat ugnali Sežančane, zadnji dvoboj v Sežani se je končal z delitvijo točk, medtem ko je en medsebojni dvoboj pripadel Sežančanom.

Srečanje na Stadionu Rajka Štolfe se bo pričelo ob 16.00 uri in bo odprto za gledalce, a ob omejenem številu, zaradi preprečevanja širjenja s korona virusom. Tekmo med Kraševci in šumari si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na drugem programu PlanetTV, prav tako pa ga bomo spremljali na družbenih omrežjih.