V nedeljo ob 15.00 uri čaka rdeče-bele nov prvenstveni obračun, ko se bodo na stadionu Rajka Štolfe pomerili z sežanskim Taborom. Uvodni nedeljski obračun bo zadnji obračun rdeče-belih v prvi četrtini prvenstva Prve Lige Telemach, pravico med Kraševci in rdeče-belimi pa bo delil Denis Šabanagić.

Rdeče-beli so preteklo nedeljo v obračunu proti Mariboru prišli do prve letošnje zmage v prvenstvu, ko so s tremi zadetki doma odpravili Maribor. Medtem pa so se zmage pretekli vikend veselili tudi Kraševci, ki so slavili proti Bravu v gosteh in Ljubljančanom prizadejali sploh prvi letošnji poraz, za tri točke varovancev Dušana Kosiča, za mrežo Brava zatresla Rodrigue Bongongui in Dino Stančič, s štirimi zadetki tudi prvi strelec Kraševcev. Tako rdeče-beli, kot Kraševci so med tednom izpadli iz pokalnega tekmovanja, rdeče-beli so priznali premoč Kopru, ki je v Kidričevem slavil z 1:2, medtem ko so Kraševci v Sežani priznali premoč Celju z 0:2.

Sežanski Tabor trenutno zaseda šesto mesto na prvenstveni lestvici in ima pred rdeče-belimi tri točke prednosti. Pred nekaj tedni so v Sežani ustoličili novega stratega, Kraševce je že proti Bravu tako vodil Dušan Kosič. Kraševci so v letošnji sezoni slavili že trikrat, enkrat so remizirali in štirikrat priznali premoč nasprotniku. Predvsem Kraševci blestijo na gostovanjih, nenazadnje so vse tri domače obračune izgubili in bodo v nedeljskem popoldnevu skušali storiti vse, da pridejo do prve domače zmage. V letošnji sezoni ob izkušenemu in zanesljivemu vratarju Janu Koprivcu izstopajo predvsem Dino Stančič, prvi strelec Sežančanov s štirimi zadetki, tudi drugi strelec dosedanjega dela prvenstva, Marko Krivičić ima na svojem računu že dva zadetka, medtem ko na sredini igrišča igro odlično povezuje Rodrigue Bongongui.

Rdeče-beli se v kraško prestolnico odpravljajo oslabljeni, saj nima pravice nastopa Klemen Bolha, ki bo v tokratnem krogu prestajal kazen štirih rumenih kartonov. Na seznamu poškodovanih sta še vedno Luka Petek in Timotej Dodlek, prav tako pa za največje napore še vedno ni pripravljen Lucas Mario Horvat, ki pa že po hudi poškodbi trenira z ekipo. Zmaga proti Mariboru, kjer so varovanci Oskarja Drobneta dosegli tri zadetke, je zagotovo pozitivno vplivala na pripravo ekipe, saj so rdeče-beli do tekme z Mariborom nasprotnikovo mrežo zatresli le dvakrat. Veseli tudi dejstvo, da je mreža proti Mariboru mirovala, tako so rdeče-beli v letošnji sezoni s sedmimi prejetimi zadetki pri vrhu, kar se tiče trdnosti obrambe. Manj zadetkov sta prejeli le ekipi Kopra in Brava, ki sta prejeli le dva zadetka.

Pred srečanjem v Sežani glavni strateg rdeče-beih poudarja, da bi si želel z novo dobro predstavo potrditi tri točke iz nedeljske tekme proti Mariboru: »Želeli bi si potrditi zmago z Mariborom, čeprav odhajamo na eno bolj neugodnih gostovanj v Prvi Ligi Telemach. Tudi vremenske razmere bodo jutri zagotovo krojile potek srečanja. Prihajamo v določeno fazo, kjer izgledamo veliko boljše, kot v začetku sezone. Tudi tekma proti Kopru je bila kljub porazu v prve pol ure odlična. Določene stvari nas navdajajo z optimizmom, morali bomo dati še več fokusa v obrambi, sploh v reakcijah po izgubljenih žogah. Želim si, da bo ekipa motivirana, borbena, s tem pa da iz Sežane odnesemo poln izkupiček.«  

Jutrišnji obračun bo šele osmi medsebojni obračun teh dveh ekip v prvenstvu, statistika pa je na strani Kraševcev, ki imajo tri zmage, trikrat se je srečanje končalo z delitvijo točk, dvakrat pa so se zmage veselili rdeče-beli. Zadnji medsebojni obračun je pripadel Kraševcem, ki so se konec aprila v Kidričevem veselili zmage z 0:2, medtem ko se je zadnji medsebojni obračun v Sežani končal z delitvijo točk, za rdeče-bele je takrat zadel Gašper Pečnik, za Kraševce pa Djalo Aldair, ki je v poletnem prestopnem roku zapustil Sežano.

Srečanje v Sežani se bo pričelo ob 15.00 uri, vstop na stadion Rajka Štofle je možen samo ob izpolnjenem pogoju PCT. Srečanje si bo mogoče ogledati v živo tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.