Rdeče-bele že jutri ob 15.00 uri v okviru 27. kroga Prve Lige Telemach čaka nov prvenstveni obračun, ko se bodo na Stadionu Rajka Štolfe pomerili s sežanskim Taborom. Na srečanju med deveto in deseto ekipo prvenstvene lestvice, bo pravico delil Rade Obrenović.

Rdeče-beli se v dvoboj proti Sežancem podajajo s popotnico točke, ki so jo osvojili v četrtkovem popoldnevu v srečanju proti vodilni ekipi prvenstva Mariboru. Srečanje proti vijoličastim so sicer varovanci Roberta Pevnika začeli slabše in že po 20. minutah zaostajali z dvema zadetkoma, zatem je sledil nov obraz rdeče-belih, ki so na krilih dveh zadetkov Martina Šrolerja in zadetku Dina Špeharja zrežirali popoln preobrat. V končnici tekme je za delitev točk poskrbel kapetan gostov Marcos Tavares. Sežanci se v srečanje proti rdeče-belim podajajo po seriji dveh neodločenih rezultatov, proti Radomljam in Kopru, ter zmage iz zadnjega kroga, ko so z zadetkom Dina Stančiča ugnali ljubljanski Bravo.

Tabor Sežana ima pred srečanjem z rdeče-belimi štiri točke prednosti in se v tekmo podaja z bistveno boljšo popotnico. Strateg Kraševcev Dušan Kosič bo v nedeljskem popoldnevu lahko računa na vse svoje varovance, zagotovo pa bo največ upov polagal v prvega strelca svoje ekipe Dina Stančiča, ki ima na svojem računu že osem prvenstvenih zadetkov in Rodriguea Bongonguia, ki ima na svojem računu že štiri zadetke. Sežančani, ki na svojem igrišču stežka prepuščajo točke nasprotnim ekipam, prav gotovo veliko upov polagajo tudi v svojo obrambno linijo, kateri na vratih poveljuje izkušeni Jan Koprivec, ki je proti Bravu zaklenil svoja vrata. Nedvomno imajo Sežančani pred tekmo z rdeče-belimi rahlo prednost, sploh glede na to, da branijo štiri točke prednosti iz prvenstvene lestvice in lahko v srečanje vstopijo bistveno bolj sproščeni, saj bi kljub porazu zadržali vsaj minimalno prednost pred rdeče-belimi.

Rdeče-beli so po menjavi na trenerskem stolčku, v četrtek pokazali pravi borbeni obraz, ter z izjemno predstavo v drugem polčasu bili povsem blizu treh točk v obračunu z vodilnim Mariborom, a na koncu v sodnikovem podaljšku po zadetku Marcosa Tavaresa vknjižili le eno točko. Robert Pevnik v Sežani ne bo mogel računati na Johana Nkamo, ki je v tekmi proti vijoličastim prejel še sedmi rumeni karton in bo moral tekmo v kraški prestolnici izpustiti. A v ekipo se vrača kar trojica izkušenih igralcev, ki niso imeli pravice nastopa v četrtkovem popoldnevu, to so branilec Emir Azemović in vezista Nik Marinšek in Roko Prša. Na tekmi proti Mariboru je nase opozoril novinec iz zimskega prestopnega roka Martin Šroler, ki je z dvema zadetkoma, predvsem zadnji je bil zares imeniten, ko je iz prostega strela iz dobrih petintridesetih metrov zadel povsem levi zgornji kot vrat. Triindvajsetletni vezist se je z dvema zadetkoma izenačil s prvim strelcem rdeče-belih Arminom Đerlekom, ki bo zaradi poškodbe izpustil celoten spomladanski del sezone.

Pred srečanjem v Sežani novi strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da je bilo zelo pomembno, da si je ekipa dokazala, da zna igrati, predvsem pa da zna dosegati zadetke: »Res je, da je med tekmo v četrtek in tekmo, ki nas čaka v nedeljo zelo malo časa, a po takšni tekmi, kot smo jo odigrali proti Mariboru se bo lahko regenerirati in pripraviti na nedeljski obračun. Zelo pomembno je, da smo videli in si dokazali, da znamo igrati, da znamo dosegati zadetke. Nekatere malenkosti v obrambi bomo do nedelje odpravili, zato nedeljsko tekmo pričakujem optimistično razpoložen. Ostalo je še deset tekem do konca prvenstva, tekma proti Taboru ni najpomembnejša za nas, ampak je vseh deset enako pomembnih. Doseči moramo vsaj pet zmag, to je naš kratkoročen cilj. Zagotovo pa bomo v tekmo proti Taboru šli samozavestno in naredili bomo ve, da se iz Krasa vrnemo s vsemi tremi točkami.«

Srečanje v Sežani se bo pričelo ob 15.00 uri, v živo si ga lahko ogledate tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.