Rdeče-beli so si v 1. tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve Lige Telemach sinoči v kidričevskem športnem parku pred povratnim obračun v nedeljo priigrali zmago z 3:1. Varovance Roberta Pevnika je v vodstvo popeljal Marko Brest, rezultat je nekaj minut zatem izenačil bivši član rdeče-belih Alen Krajnc. V drugem delu je najprej za novo vodstvo iz najstrožje kazni poskrbel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, končni rezultat pa je postavil Daniel Mikolaj Skiba. Povratni obračun v Novi Gorici bo odigran v nedeljo 28. maja ob 17:30 uri.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 800

Sodniki: Vinčić Slavko, Klančnik Tomaž, Kovačič Andraž, Borošak Alen. VAR: Kajtazović Nejc, Praprotnik Jure. Delegat: Žalik Danijel.

Strelci: 1:0 Brest 7`, 1:1 Krajnc 19`, 2:1 Marinšek 57`-11m, 3:1 Skiba 78`

Aluminij: Banić, Martić, Crnčec (46` Gorenak), Skiba, Marinšek (80` Katuša), Šturm, Jagić (93` Čavara), Jovan, Schabuach, Brest (88` Grajfoner), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Gorica: Likar, Velikonja (65` Hrka), Juncaj (65` Baruca), Karrica (75` Iličić), Selimovic (82` Marinič), Mlakar, Ankrah, Mevlja, Petrović (65` Leban), Kolobarić, Krajnc. Trener: Agron Šalja.

Rumeni kartoni: Brest, Marinšek; Krajnc, Selimovic

Rdeče-beli so v polnem kidričevskem športnem parku izjemno pričeli srečanje in povedli iz prve nevarne akcije na srečanju. Dolgo žogo je na polovico Novogoričanov poslal Tibor Banić, v skoku je bil od Danijela Skibe višji Ahmed Ankrah, a je žogo poslal proti svojim vratom, kjer se je ob Nejcu Mevlju boljše znašel Marko Brest, ki se je sam znašel pred gostujočim vratarjem Urošem Likarjem, in ga premagal s strelom med nogami iz dobrih desetih metrov za zgodnje vodstvo rdeče-belih.

Po vodilnem zadetku so rdeče-beli prepustili pobudo gostom, ti so najprej zapretili v po kotu v 18. minuti, ki ga je iz leve strani poslal George Juncaj, najvišji v skoku je bil Nejc Mevlja, Tibor Banić pa ni imel večjih težav in je strel zaustavil. Le nekaj trenutkov zatem je na polovici rdeče-belih žogo Gašperju Jovanu odvzel Alen Krajnc, ter jo podal na desno do Bernarda Karrice, ki je iz desne strani vstopil v kazenski prostor, ter sprožil v bližnji kot, a je Tibor Banić strel odbil, a le do Alena Krajnca, ki si je na robu kazenskega prostora zaustavil žogo, ter z izjemno natančnim diagonalnim strelom poskrbel za izenačenje v kidričevskem športnem parku.

V 44. minuti srečanja so bili blizu preobrata Goričani, ko se je spet izkazal Tibor Banić, Alen Krajnc je iz desne strani vstopil v kazenski prostor, ter sprožil v bližnji kot, a je vratar rdeče-belih žogo izbil v kot. Po kotu je bil najvišji v skoku Vahid Selimovic, a je Tibor Banić žogo izbil izpred vrat.

Zadnja priložnost v prvem polčasu je pripadla rdeče-belim, ko je Tomislav Jagić poslal uporaben predložek pred kazenski prostor, do strela z glavo je prišel Makro Brest, a je žoga zletela nekaj centimetrov preko vratnice.

Drugi polčas so izjemno pričeli rdeče-beli, tekla je šele sedemindvajseta sekunda, ko je po izjemni podaji Nika Marinška z glavo iz dobrih osmih metrov poskušal Daniel Skiba, a se je z obrambo izkazal Uroš Likar, ki je žogo izbil v kot.

Le minuto zatem se imeli imenitno priložnost za izenačenje Goričani, sam pred Tiborjem Banićem se je znašel Bernard Karrica, a se je izkazal Tibor Banić, ki je prebral namero gostujočega napadalca.

V 56. minuti so rdeče-beli povedli, Gašper Jovan je poslal predložek proti kazenskemu prostoru proti Marko Brestu, ki ga je izkoristil neodločnost Uroša Likarja in Vahida Selimovica, slednji je Marka Bresta nepravilno oviral v kazenskem prostoru, glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić pa je upravičeno pokazal na belo točko, iz najstrožje kazni je bil natančen kapetan rdeče-belih Nik Marinšek, ki je žogo poslal v desno stran, vratarja Uroša Likarja pa v levo.

V 66. minuti so rdeče-beli prišli do novega poskusa, ko je z volejem izven kazenskega prostora poskušal Gal Gorenak, a njegov strel je zletel preveč po sredini, tako da Uroš Likar ni imel prezahtevnega dela.

Le minuto zatem so ponovno zapretili Goričani, prosti strel iz desne strani je izvajal Bernard Karrica, a tako Dario Kolobarić kot Darko Hrka nista uspela žoge preusmeriti proti vatom Tiborja Banića.

V 78. minuti so rdeče-beli še tretjič na srečanju zadeli, Tomislav Jagić je na svoji polovici priboril žogo, jo spravil do Marka Bresta, ki je osvojil nekaj prostora, poslal žogo na polovico do Nika Marinška, ki je s prve poslal žogo v konico napada proti Danielu Skibi, ki si je lepo zaustavil žogo, ter vstopil v kazenski prostor, ter ob Vahidu Selimovicu žogo z zunanjim delom nogometnega čevlja, poslal v daljši vratarjev kot, za vodstvo z dvema zadetkoma prednosti. V končnici dvoboja so rdeče-beli zadržali prednost dveh zadetkov, s katero v nedeljo potujejo v Novo Gorico. Povratni obračun dodatnih kvalifikacij se bo v nedeljo 28. maja v novogoriškem športnem parku pričel ob 17.30 uri.