Včeraj so se rdeče-beli odpravili na osrednji del priprav v hrvaški Poreč, kjer jih je po uvodnih dveh treningih, danes čakala prva pripravljalna preizkušnja. Nasproti jim je stal madžarski Halades iz Szombathelyia, srečanje pa se je po 90. minutah končalo brez zmagovalca z rezultatom 2:2. Za rdeče-bele sta zadela Haris Kadrić in Rok Kidrič.

Uvodni del prvega polčasa je pripadel rdeče-belem, ki jih je v 27. minuti presekal hiter protinapad Madžarov, ko je novinec v rdeče-belem David Nwolokar v svojem kazenskem prostoru nepravilno oviral madžarskega napadalca, glavni sodnik srečanja pa je brez obotavljanja pokazal na belo točko iz katere so Madžari povedli. Izenačenje je sledilo v končnici prvega polčasa, ko so varovanci Oskarja Drobneta kronali terensko premoč, po podaji iz kota je bil najvišji v skoku Luka Petek, žoga se je odbila do Harisa Kadrića, slednji pa je brez večjih težav zadel za izenačenje.

V nadaljevanju sta oba trenerja pomešala začetni enajsterici, pri rdeče-belih so priložnost za igro dobili vsi. Madžari so še drugič na srečanju povedli iz bele točke, tekla je 55. minuta srečanja, ko je še drugič na srečanju moral žogo iz svoje mreže pobrati David Nwolokar. Rdeče-belim, ki so v uvodni poreški preizkušnji pokazali všečno predstavo pa je dobrih šest minut pred iztekom rednega dela uspelo rezultat izenačiti, iz tretje najstrožje kazni na srečanju je za neodločen rezultat v polno meril Rok Kidrič.

Aluminij : Halades 2:2 (1:1)

Strelca: Kadrić 44`, Kidrič 84`

Aluminij: Nwolokar (75` Jarc), Ploj, Bolha, Petek, Nkama, Pečnik, Plantak, Prša, Matjašič, Đerlek, Kadrić.  Igrali so še: Martić, Azemović, Shaubach, Fogec, Marinšek, Ciganović, Benotič, Medved, Brest, Kidrič, Kozjak, Kmetec.