Za rdeče-bele se že danes nadaljuje tekmovalni ritem, saj varovance Slobodana Gruborja na vzhodu Slovenije čaka tekma pokalnega tekmovanja porti tretjeligašu Adrii iz Mirna. Srečanje v Mirnu se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Mihael Antič.

Rdeče-beli so šele pretekli vikend odigrali prvo tekmo, ko so v prvenstvu gostili Celje in se v kidričevskem športnem parku z državnimi prvaki razšli z nedoločenim rezultatom v srečanju brez zadetkov. Proti grofom smo videli izredno zanimivo srečanje s trdno obrambo na čelu in hitrimi prehodi v napadalno formacijo. A srečanje proti primorskemu tretjeligašu bo nedvomno povsem drugačno od tega kar smo videli v prvenstvu, saj bodo rdeče-beli morali več čas srečanja narekovati ritem igre.

V lanski sezoni pokalnega tekmovanja so varovanci Slobodana Gruborja prišli vse do polfinala, ko so naposled priznali premoč kasnejšim zmagovalcem nogometašem Mure. In tudi letos si rdeče-beli želijo v pokalnem tekmovanju čim dlje, a kot pred srečanjem poudarja strateg rdeče-belih Slobodan Grubor, ki tokrat ne bo mogel računati na odsotna reprezentanta Aljaža Ploja in Davida Flakusa Bosilja, so pokalna tekmovanja vedno zelo specifična: »Pokalno tekmovanje je posebno, ni pravil, ki jih poznamo v prvenstvu, so posebna pravila. V pokalnih tekmah ni favoritov, mogoče po statusu lige, glede na razmerje med prvo in tretjo ligo. A v pokalnih tekmah so presenečenja vedno mogoča, zato je težko igrati pokalne tekme. Seveda je naš cilj napredovati, tako se moramo tudi postaviti. Glede na tekmo proti Celju bo nekaj sprememb, saj imamo dva reprezentanca, ki ta teden nista z nami, tako da bomo zagotovo opravili tudi nekaj menjav v začetni postavi.«

Srečanje, ki se bo v Mirnu pričelo ob 16.00 uri bomo za vse ljubitelje rdeče-belih spremljali v živo na družbenih omrežjih.