Rdeče-beli so pod vodstvom novega stratega na klopi Oskarja Drobneta, v zadnji domači tekmi proti ljubljanskemu Bravu vknjižili točko. Rdeče-beli so povedli v 66. minuti, ko je zadel David Flakus Bosilj, za delitev točk pa je poskrbel bivši član šumarov Rok Kidrič, ki je končni rezultat postavil v 82. minuti srečanja.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: /

Sodniki: Ponis Roberto, Vidali Manuel, Habibović Adis, Antič Mihael. Delagat: Germič Dejan.

Strelci: 1:0 Flakus Bosilj 66`, 1:1 Kidrič 82`

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Pantalon, Matjašič, Jakšić, Klepač (T. Pečnik), Ploj, Čermak, Kim (76` Krefl), Flakus Bosilj (92` Maletić), Prša. Trener: Oskar Drobne

Bravo: Vekić, Španring, Brekalo, Drkušič, Kurtovič, Maher (81` Žugelj), Ogrinec (74` Šego), Žinko, Nukić (87` Agboyi), Kramarič, Kidrič. Trener: Grabić Dejan

Rumeni kartoni: Flakus Bosilj, Klepač, Kim, Azemović

Oskar Drobne je imel v svojem debitantskem nastopu na klopi rdeče-belih, kar nekaj preglavic pri postavitvi začetne postave. Zaradi rumenih kartonov ni imel pravice nastopa prvi strelec rdeče-belih Alen Krajnc, ki ga je v začetni enajsterici zamenjal Jure Matjašič. Med tednom se je lažje poškodoval osrednji branilec Luka Petek, ki je tokrat srečanje spremljal iz tribune, namesto njega je mesto v začetni enajsterici dobil Renato Pantalon. Prav tako je na klopi tokrat ostal Aljaž Krefl, v začetno enajsterico se je ponovno vrnil Aljaž Ploj. Izven enajsterice sta tokrat ostala Lovro Grajfoner in Juš Štusej, namesto njiju pa sta srečanje začela Kim Dohyun in David Flakus Bosilj.

Na zelo zahtevni zelenici v športnem parku sta obe ekipi srečanje pričeli dokaj previdno. Prvo zrelo priložnost na srečanju smo videli v 15. minuti srečanja, ko je Roko Prša na sredini igrišča nekoliko iz leve strani pred kazenskim prostorom opazil Mihaela Klepača, ki ga je zaposlil z dolgo podajo, slednji je lepo opazil vtekajočega Davida Flakusa Bosilja mu lepo odložil žogo, osemnajstletni napadalec je poskušal premagati vratarja gostov Igorja Vekića s strelom po tleh iz dobrih osmih metrov, a je vratar gostov strel z nogo odbil.

V 25. minuti srečanja je sledila sporna sodniška odločitev, ko je piščalka glavnega sodnika Roberta Ponisa ostala nema po prekršku nad Juretom Matjašičem, slednjega je na robu kazenskega prostora z obema rokama ovirala obramba gostov.

Dobrih deset minut pred iztekom prvega dela so prvič resneje zapretili tudi gostje iz prestolnice, ko sej po podaji iz avta za takojšen strel iz dobrih tridesetih metrov odločil Luka Žinko, žoga pa se je od prečke odbila v gol avt.

Že v naslednjem napadu, pa so bili povsem blizu vodstva rdeče-beli, ko je poskus Renata Pantalona iz golove črte izbila obramba ljubljanskega Brava, odbito žogo pa je Mihael Klepač slabše zadel in je zletela mimo vrat.  Dobre štiri minute pred iztekom prvega polčasa je Mihael Klepač po desni strani prodrl v kazenski prostor, na drugi strani opazil Roka Pršo, a je bila podaja premčna, da bi lahko vezist rdeče-belih zatresel mrežo gostov.

V nadaljevanju so si prvo priložnost priigrali gostje, ko je Mustafa Nukić poslal predložek v kazenski prostor rdeče-belih Luka Janžekovič je žogo odbil, a le do Roka Kidriča žogo pa je pred golovo črto izbil Aljaž Ploj.

V 58. minuti srečanja so prvič v drugem delu po golu sprožili tudi rdeče-beli, do priložnosti za strel je prišel Dohyun Kim, njegov poskus iz dobrih dvajsetih metrov pa ni predstavljal večjih težav za vratarja gostov Igorja Vekića.

Po dobri uri igre so bili povsem blizu vodstva gostje, ko se je v kazenski prostor sam prebil Snadi Ogrinec, a je kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič odlično prebral namero gostujočega vezista in strel ubranil.

V začetku 66. minute pa je rdeče-belim le uspelo kronati terensko premoč, ko je Marcel Čermak iz dobrih petdesetih metrov poslal uporabno žogo v kazenski prostor, kjer je bil najvišji v skoku Emir Azemović, ki je z glavo lepo podaljšal žogo do Davida Flakusa Bosilja, slednji pa je iz dobrih petih metrov premagal nemočnega Igorja Vekića za vodstvo rdeče-belih.

Le dve minuti zatem je bilo ponovno vroče pred vrati gostov, ko se je za strel iz roba kazenskega prostora odločil Mihael Klepač, a je njegov poskus po tleh zeletel mimo gostujočih vrat. Dobrih enajst minut pred iztekom rednega dela, smo videl izjemno akcijo dveh rezervistov, ki sta v igro vstopila štiri minute pred tem, Tilen Pečnik in Aljaž Krefl sta izigrala obrambo gostov, do strela je prišel Aljaž Krefl, a je žoga zgrešila gol.

V 82. minuti je v kidričevskem športnem parku gostom uspelo rezultat izenačiti, po podaji iz leve strani Mustafe Nukića je bil v kazenskem prostoru v skoku najvišji Rok Kidrič, ki je z glavo premagal Luko Janžekoviča.

Le dve minuti zatem bi lahko rdeče-beli ponovno povedli, ob avt črti je prosti strel izvajal Tilen Pečnik, ki je žogo poslal na drugo vratnico, kjer se je najboljše znašel Nemanja Jakšić, a je Igor Vekić s skrajnimi močmi preprečil zadetek bočnemu branilcu rdeče-belih. Tik pred koncem rednega dela se je v priložnosti znašel Tilen Pečnik, a tudi tukaj je veselje domačemu vezistu preprečil vratar gostov.

Zadnjo priložnost na srečanju so si priigrali gostje, ko so poskušali iz prostega strela, ko je domačega kapetana Luko Janžekoviča skušal presenetiti Martin Kramarič, a je bil kapetan rdeče-belih na mestu.

Že v sredo 16. decembra ob 17.00 uri čaka rdeče-bele nova prvenstvena preizkušnje, ko odhajajo v Domžale.