Pred rdeče-belimi je zadnji 30. prvenstveni krog 2. slovenske nogometne lige, ki ga bodo varovanci Roberta Pevnika odigrali v petek 19. maja ob 16.30 uri na novomeškem Portovalu proti Krki. V zadnjem krogu bo pravico v derbiju zadnjega kroga delil Denis Halilović s pomočniki.

Obe ekipi se v zadnji obračun rednega dela podajata s porazom, Novomeščani so ostali praznih rok proti Rogaški, ki se je z zmago in porazom rdeče-belih doma proti Primorju, krog pred koncem ponovno povzpela na vrh lestvice.

Novomeščani se trenutno nahajajo na tretjem mestu lestvice, v petek ga bodo branili proti rdeče-belim, saj imajo pred četrouvrščeno Ilirijo 1911 le točko prednosti. Medtem bodo rdeče-beli skušali v dolenjski prestolnici priti do treh točk in po tihem upali na spodrsljaj Rogaške pri odpisanem Krškem.

Varovanci Aleksandra Bracovića imajo na prvenstveni lestvici enajst točk zaostanka za rdeče-belimi, a sezono želijo skleniti na tretjem mestu lestvice. Sploh doma so Dolenjci zelo zanesljivi, nenazadnje so prav v zadnjem domačem obračunu doma ugnali ljubljansko Ilirijo 1911, ob zmagi s 3:2 je dvakrat v polno meril Josip Majić, enega zadetka, pa se je veselil Jan Đapo. V petkovem popoldnevu domači strateg ne bo mogel računati na Lea Ejupa, stebra domače obrambe, ki si je na zadnjem gostovanju pri Rogaški prislužil rdeči karton in je tako sezono že zaključil.

Po velikem razočaranju po porazu, sicer šele prvem prvenstvenem v letošnjem koledarskem letu, ki ga je prinesel petkov poraz proti Primorju, se rdeče-beli v zadnji dvoboj rednega dela sezone podajajo z optimizmom in željo zaključiti redni del prvenstva z zmago. V Novem mestu za varovance Roberta Pevnika igra samo in izključno zmaga, ter tiho upanje, da Krško pripravi doma presenečenje proti Rogaški. Strateg rdeče-belih pred srečanjem v dolenjski prestolnici poudarja, da je bilo najbolj pomembno, da je bilo najtežje po porazu igralce ponovno psihološko dvigniti: »Petkov poraz še vedno boli, vendar kot sem že povedal, bili smo premalo konkretni, kar nas je kaznovalo. Po nesrečnem porazu, smo samo še bolj motivirani. Vemo kaj nas čaka v petek, mi smo fokusirani samo na tekmo s Krko, po tihem pa seveda upamo, da se v Krškem zgodi kaj pozitivnega za nas in, da nas nogomet nagradi.«

Uvodno srečanje v Kidričevem se je med »lekarnarji« in »šumari« končalo z najbolj nepopularnim rezultatom 0:0.

Srečanje zadnjega kroga si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem spletnem prenosu na strani Nogometne zveze Slovenije. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.